Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dalibor Djapa și Filip Zekavicic completează lotul lui BC Timișoara

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
01.10.2015

BC Timișoara și-a completat lotul după plecările în masă datorate problemelor financiare. Dalibor Djapa și Filip Zekavicic au semnat cu echipa condusă de Dragan Petricevic și sunt gata să debuteze chiar în partida cu CSU Sibiu de vineri (02.10).

Dalibor Djapa revine în România după ce în sezonul trecut a evoluat la BCM U Pitești. Sârbul în vârstă de 30 de ani a semnat un contract deschis cu formația de pe Bega. În stagiunea pecedentă, Dalibor Djapa a bifat 12 prezențe pentru formația piteșteană în LNBM. El a avut medii statistice de 7.9 puncte și 3.3 recuperări. Extrema de forță ce măsoară 2.05 metri a mai evoluat în țara noastră pentru U BT Cluj-Napoca și Energia Târgu Jiu, echipă alături de care a cucerit și Cupa României.

Filip Zekavicic este un jucător sârb în vârstă de 22 de ani care măsoară 2.10 metri și evoluează pe poziția 5. În sezonul trecut el a evoluat în țara natală la Smeredevo, echipă pentru care a avut medii statistice de 6.8 puncte și 5.3 recuperări cu 15.4 minute jucate în medie în 17 partide. De-a lungul carierei sale, Zekavici a mai jucat la BC Ryazan și Assesco Prokom Gdynia.

Cătălin Petrișor va evolua și el în stagiunea 2015/2016 pentru BC Timișoara. El vine de la SCM U Craiova ca monedă de schimb pentru Bogdan Popescu.

”Jucătorii noi sunt cei care în situație de sub-limită bugetară am reușit să-i aducem în cel mai scurt timp. Prima victorie în existența acestei echipe e că mâine vom alinia un lot de 12 jucători. În ciuda tuturor problemelor. Luni am avut opt jucători, dintre care doi copii și antrenorul secund. Ieri seară a sosit practic ultimul jucător așteptat, de mâine Reljic, Jelenic, Markovic, Filip Zekavicic, Petrișor și Dalibor Djapa. Știm ce ne așteaptă, ieri am citit analiza forțelor în baschetul românesc și suntem clasați pe ultimul loc, 12, cu cele mai mic șanse să rămânem în Divizia A. Dar măcar știm de la ce începem. Știm nivelul bugetar la salarii, ne confruntăm și cu probleme de cazare, masă. Suntem deja în prăpastie, nu știm unde se termină. Dar eu sunt optimist că această echipă nu va fi lăsată”, a spus Dragan Petricevic pentru pressalert.ro.

BC Timișoara debutează în noul sezon competițional al LNBM, cu o partidă pe teren propriu în fața lui CSU Sibiu, vineri, 2 septembrie.

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Valoare
    Aparent situatia Timisoarei e ok ...pentru primele etape. Jucatorii veniti sunt din cei fara vreun contract in luna octombrie dispusi sa joace gratis. Compromisul de a juca gratis va deveni nepasare inspre retur si astfel Tmisoara va cadea in B cel mai probabil.

    cu 8 ani în urmă (01.10.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    TDM
    Ești nedrept. Parcă te bucuri. E simplu: cei veniți vor juca cu drag, profesionist, pe gratis sau cum s-au înțeles cu clubul, cât vor dori! Nu are rost să saboteze, ulterior, activitatea echipei din nepăsare sau ranchiună. Nu crezi? Și, luați la bani mărunți toți jucătorii, nu sunt chiar răi. Nici măcar cei români. Nu știm ce va fi!

    cu 8 ani în urmă (01.10.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Cosmin10
      Incercam sa fiu realist. Atat. Chiar nu imi doresc sa cada Timisoara in B.

      cu 8 ani în urmă (02.10.2015)
    • SCM Timișoara sorin:

      bine
      Ma bucura acest lucru.

      cu 8 ani în urmă (03.10.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Încă ceva!
    Nu doresc la alții, dar să nu aibă parte de același tratament din partea vreunui auditor al Curții de Conturi și alte cluburi de baschet sau nu, și care să declare ilegală finanțarea de către autoritățile locale.

    cu 8 ani în urmă (01.10.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    inclestare
    la ce lot are Timisoara acum si la cum s-a miscat Sibiul in pregatire prevad o victorie a Timisoarei. Oricum echipa gazda isi va reveni(poate din retur poate la anul), oricine mai da de greu

    cu 8 ani în urmă (01.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!