Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Diferența putea să fie chiar de 30 dacă am fi avut acele două jucătoare de care tot povestesc”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.10.2018

Formația brașoveană a câștigat cu 87-76 meciul cu FCC ICIM Arad din etapa a 4-a a LNBF, grupa valorică A. Gazdele au jucat din nou cu o rotație scurtă, de 6, cu toate jucătoarele din primul cinci având peste 32 de minute și jumătate, două fiind integraliste. Brașovencele au condus cu 20 de puncte în sfertul trei, dar în ultimele minute oaspetele s-au apropiat la 4 puncte. Antrenorul Olimpiei CSU, Dan Calancea, a declarat după meci că victoria nu a fost pusă în pericol nici în acele momente.

„Au fost 3 sferturi extraordinare care ne-au distanțat la un momentdat la 20 de puncte diferență. Consider că diferența putea să fie chiar de 30 dacă am fi avut acele două jucătoare de care tot povestesc. Este inuman ceea ce fac aceste fete pe teren pentru că rotația nu ne permite să jucăm așa cum vrem noi în anumite momente din meci. Dar și în aceste condiții fetele au luptat admirabil. Aradul, la un momentdat, s-a apropiat amenințător, dar nu decisiv, și consider că victoria este cât se poate de meritată și nu a fost pusă niciodată în pericol pe parcursul sfertului 4, când s-a apropiat mai mult Aradul”, a declarat Dan Calancea.

Acesta a lăudat efortul elevelor sale, care acumuează multe minute meci de meci. Tehnicianul brașovean a vorbit din nou despre întăririle pe care și le dorește și înțelege decizia conducerii de a mai aștepta.

„Echipa marchează mult. Jucătoarele depun un efort extraordinar pe parcursul jocului, atât în faza defensivă, cât și în faza ofensivă. Încă o dată spun, este extraordinar de greu cu o rotație atât de mică, să joci atâtea meciuri la rând în numai 6, 7 jucătoare, este aproape imposibil. Cu atât mai meritorie este evoluția jucătoarelor noastre. Merită felicitate din plin pentru ceea ce fac.

Nu ne grăbim. Formatul acestui campionat ne permite să mai așteptăm un pic. Din punctul meu de vedere, aș vrea ca încă două jucătoare să vină mâine. Dar știu foarte clar pe ce buget contăm și din punctul ăsta de vedere consider că decizia conducerii este mai înțeleaptă, să mai așteptăm un pic pentru ca în momentul când vom mai face o mutare sau două, să facem cele mai bune mutări posibile pentru echipa noastră. Dar și în aceste condiții sunt extraordinar de mulțumit de cum au evoluat fetele în meciul de astăzi”, a mai spus Dan Calancea.

Formația de sub Tâmpa are următorul meci tot pe propriul teren, sâmbătă cu CSM Târgoviște.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!