Stiri Cupa României Feminin

Dan Calancea: „Favorită certă este echipa din Sfântu Gheorghe. Vom face tot posibilul să dăm o replică puternică”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.03.2019

Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se luptă astăzi, de la ora 19:00, pentru al doilea loc în finala Cupei României la baschet feminin. Final 4-ul este găzduit și în acest an de formația din Covasna, la Sepsi Arena. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, a vorbit despre a patra prezență la rând a formației sale la turneul final și a admis că deținătoarea eventului pornește cu prima șansă în duelul direct.

Echipa de sub Tâmpa s-a calificat prima dată la turneul final al Cupei României în 2016, când a găzduit Final 4-ul. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câștiga atunci trofeul după o finală fără istoric cu gazdele. Brașovencele aveau să ajungă în ultimul act și în ediția următoare, pierzând atunci la un singur punct. Alb-albastrele sunt calificate la turneul final pentru al 4-lea an la rând.

„Este greu să ai constanță în prezența în Final Four-ul Cupei României. Noi suntem pentru al patrulea an consecutiv în această fază a competiției și cred că este un rezultat deosebit. Favorită certă în această semifinală este echipa din Sfântu Gheorghe. Vom face tot posibilul să dăm o replică puternică. Surprize s-au mai văzut în sport, dar pentru a învinge Sepsi Sf. Gheorghe la ea aceasă trebuie ca toate jucătoarele să facă o partidă extraordinară, iar rivalele să prindă o zi mai slabă. Am încercat să le induc jucătoarelor ideea că trebuie să luptăm pentru șansa noastră, oricât de mică este aceasta. Sunt convins că fetele vor da totul”, a declarat antrenorul Dan Calancea, conform mytex.ro.

„Avem șansa noastră. Voi crede mereu în echipa mea. Ne-am pregătit, suntem gata și cred că putem câștiga acest meci dacă vom da totul timp de 40 de minute”, a spus și Brandi Wingate, componenta formației brașovene, conform aceleiași surse.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat toate cele patru confruntări directe cu brașovencele din acest sezon, în campionat. Cel mai strâns meci a fost cel din decembrie, când alb-verzile s-au impus la 13 puncte, iar în două au fost diferențe mari, de 38 și 39 de puncte.

A doua semifinală a Cupei României, dintre Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, se dispută astăzi la Sepsi Arena, de la ora 19:00. Partida va putea fi urmărită în direct pe FRB TV.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!