Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Fiecare meci îl vom juca cu gândul la victorie”

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
18.02.2017

Înaintea deplasarii de la Universitatea Cluj, antrenorul CSU Brașov a susținut o scurtă conferință de presă. Referitor la a doua parte a campionatului, grupa valorică 1-6, domnul Calancea a opinat:

„Putem să-l numim un nou campionat, practic este o superligă. Din punctul meu de vedere presiunea nu trebuie să fie la fel de mare aşa cum a fost în prima parte a campionatului unde lupta la calificarea în primele 6 echipe a fost extraordinar de dură. Ne gândim numai la faptul că echipe ca Alexandria şi Aradul care sunt indiscutabil din toate punctele de vedere mai valoroase decât echipa noastră nu s-au calificat în această superligă şi consider că presiunea nu trebuie să fie aşa de mare. Vom încerca se ne pregătim cât mai bine în această perioadă astfel încât indiferent de adversarul pe care îl vom întâlni în playoff, indiferent că vor fi mai multe meciuri acasă sau în deplasare să putem juca numai la victorie, să ne calificăm în faza următoare.”

Despre primul meci al echipei sale din grupa 1-6 cel de la Cluj domnia sa a adăugat:

„E un meci foarte dificil, ţin să felicit managementul de la Cluj pentru ceea ce au reuşit să facă acolo într-o perioadă scurtă de timp: dacă toate echipele ar avea condiţiile celor de la Cluj probabil că baschetul nostru feminin ar fi indiscutabil la o altă valoare. Încă o dată felicitări pentru ceea ce se realizează acolo, practic este echipa care în momentul de faţă în baschetul românesc are la dispoziţie aproape tot ceea ce trebuie pentru a se realiza marea perfomanta. Şi din acest punct de vedere jocul se anunţă foarte dificil. Este o partidă de campionat fără presiune aşa cum a fost presiunea din prima parte a sezonului unde practic ne-am asigurat calificarea în playoff dar asta nu înseamnă că nu vom juca la victorie. Fiecare meci aşa cum am făcut-o tot timpul îl vom juca doar cu gândul la victorie.”

Întrebat de modul în care a reacţionat echipă după dezamăgirea pierderii finalei Cupei României, tehnicianul de sub Tampa a menţionat:

„Putem să o numim dezamăgire sau frustrare, ceea ce s-a întâmplat probabil că va intra în istoria sportului braşovean. Totuşi trebuie să subliniez că disputarea acestei finale este o performanţă extraordinară ţinând cont şi de condiţiile în care s-a desfăşurat această finală. Noi nu am beneficiat de aportul uneia dintre jucătoarele noastre cele mai importante, top-scorerul nostru Michaela Houser şi cu atât mai meritorie este calificarea noastră în finală. Probabil că şansa a făcut să nu fim noi câştigătorii trofeului, sperăm să realizăm mai mult în campionat. Eu cred că această evoluţie din Final 8, această evoluţie extraordinar de bună a întregii echipe le dă încredere mare pentru următoarea parte a campionatului, le dă încredere mare în posibilităţile lor şi le simt mai unite.”

sursa foto: Szigyártó Szabolcs (Crow Security)

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Pregatire
    Vorba lui Petricevici, Dan Calancea se pricepe la alte sporturi. Clujul este cea mai pregatita echipa pt marea performanta? Poate material. Cumpara en-gros ca Gigi de la FCSB. Daca ai pusculita fara fund iti permiti cam multe.

    cu 7 ani în urmă (18.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    Hai Brasov
    Tinem pumnii brasovencelor.Succes si sa castigati !!! Hai Pesovici !

    cu 7 ani în urmă (18.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    SEPSI SIC
    Departe cea mai buna echipa din tara este SEPSI SIC !Si in campionat si in cupa,invinge Clujul cu un singur brat! Hai SEPSI SIc !!Felicitari Zoran Mikes !

    cu 7 ani în urmă (18.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!