Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Ne așteaptă o luptă extrem de dificilă, Constanța a dat o replică solidă în toate meciurile până acum”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.01.2019

Olimpia CSU Brașov joacă astăzi, de la ora 17:00, cu Phoenix Știința Constanța în etapa a 4-a din Grupa Roșie în Liga Națională de Baschet Feminin. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, se așteaptă la un duel dificil în fața formației care a urcat în prima grupă valorică după ce a câștigat grupa B în prima fază a campionatului.

„Suntem convinși că ne așteaptă o luptă extrem de dificilă. După calificarea în prima grupă, Constanța a dat o replică solidă în toate meciurile disputate până acum. Faptul că în deplasarea de la Sfântu Gheorghe, mai bine de trei sferturi partida a fost extrem de echilibrată, cu momente în care Constanța chiar a fost la conducere, spune totul despre valoarea oponentului pe care îl vom întâlni sâmbătă. Declarația `Suntem ca un pește mic, în piscina plină cu rechini` (n.r. vorba antrenorului constănțencelor, Predrag Stanojcic), nu ne face sa tratăm meciul cu superioritate. Ca lot și probabil și ca buget, Constanța este o echipă mai completă decât noi”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Acesta a vorbit despre noi probleme în lotul și așa subțire al formației de sub Tâmpa.

„Din păcate se confirmă ceea ce am anticipat în privința supraefortului la care sunt supuse componentele echipei. Romina Filip are rupturi fibrilare atât la coapsă, cât și la gambă. Cum la sfârșitul acestei săptămâni este turneu U18, nu vom putea conta decât pe câteva jucătoare și la acest meci. Și în aceste condiții, firesc, nu ne gândim decât la victorie", a adăugat Dan Calancea.

Acesta este din Constanța și a dorit să laude construcția echipei de la malul mării. Phoenix a readus baschetul de senioare în oraș după mai mult de două decenii.

„Sunt constănțean și țin neapărat să subliniez extraordinara performanță pe care a realizat-o Cristi Mănăstireanu, creatorul Phoenix Știința Constanța. Este fabulos să faci totul de la zero și să duci proiectul până aproape de cel mai înalt punct”.

Cele două echipe care se întâlnesc sâmbătă, la sala D.P. Colibași, sunt despărțite de 5 puncte în clasamentul Grupei Roșii. Olimpia CSU Brașov este pe patru cu 19 puncte, iar Phoenix Știința Constanța ocupă locul 6 cu 14 puncte. Formația de la malul mării caută prima victorie în prima grupă valorică.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!