Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Ne aflăm în fața unei situații incredibile, unică în sportul mondial”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.12.2018

Olimpia CSU Brașov încheie astăzi prima parte a sezonului regulat, cu un meci pe terenul celor de la CSM Târgoviște, de la ora 19:30. Antrenorul brașovean, Dan Calancea, a prefațat acest duel și a vorbit din nou despre o primă parte a sezonului foarte dificilă, dar și despre numărul mic de jucătoare autohtone.

„Cu deplasarea de la Târgoviște se termină o primă parte din acest sezon, care pentru noi a însemnat un șir nesfârșit de probleme. În urma discutiei de azi, pe care întreaga echipă (8 sportive!) a avut-o cu conducerea, sper ca din luna ianuarie lucrurile să intre în normalitate. Sunt extrem de mulțumit de prestația acestor jucătoare, care au dovedit disponibilitate la efort și atitudine ieșite din comun. Am învins Satu Mare, avem un sfert de excepție cu Sfântu Gheorghe. Dacă problemele se vor rezolva, am această speranță, sunt convins ca putem învinge orice echipă din ligă.

Referitor la meciul cu Târgoviște, ne dorim, firesc, să ne luăm revanșa după înfrângerea suferită pe teren propiu. Nu știu cât de benefic este pentru baschetul românesc că cele  mai bune jucătoare de la adversare sunt Larisa Toma și Ancuța Stoenescu. Toată considerația pentru ele, sunt admirabile în ceea ce fac, atât pe teren, cât și în afara terenului, dar am convingerea că sunt primele care ar dori să avem mult mai multe jucătoare tinere de valoare. Am prezentat o situație foarte clară a româncelor, pe categorii de vârstă, care au evoluat sezonul trecut, dar părerea a fost că avem un număr suficient de sportive capabile să joace în prima ligă… Unde sunt?”, a declarat Dan Calancea pentru site-ul oficial al clubului.

Antrenorul Olimpiei CSU Brașov a vorbit și despre sistemul competițional. Prima fază a LNBF se termină astăzi, iar faza a doua începe sâmbătă. Celor șase echipe din grupa valorică A li se alătură câștigătoarea grupei B, Phoenix Știința Constanța. Punctele acumulate în prima grupă se iau în faza următoare, iar punctajul obținut de constănțence în grupa B va fi înjumătățit la intrarea în grupa Roșie.

„Jucăm miercuri, după care imediat sâmbătă în deplasare, programul este foarte dificil. Personal am propus un alt sistem competițional, agreat de toate echipele participante (cu mici rezerve Rapid și Tg.Secuiesc). Din păcate nu a fost luat în considerare. Ne aflăm în fața unei situații incredibile,unică în sportul mondial. Este posibil ca echipa din Constanța care avansează în prima grupă să aibă un punctaj mai bun decât Universitatea Cluj-Napoca!!!”, a mai spus Dan Calancea pentru olimpiabaschet.ro.

Phoenix Știința Constanța va începe faza a doua cu 11 puncte, iar Universitatea Cluj-Napoca poate să pornească cu 10 puncte, dacă nu învinge astăzi pe FCC ICIM Arad.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!