Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Nu este normal ca la o finală de Ligă Națională, fie ea mică, să te prezinți cu doar 8 jucătoare”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.05.2019

Dan Calancea: „Nu este normal ca la o finală de Ligă Națională, fie ea mică, să te prezinți cu doar 8 jucătoare”

Olimpia CSU Brașov a pierdut finala mică a Ligii Naționale de Baschet Feminin cu 0-2 după ce a cedat și jocul secund al seriei la Arad, cu 69-84. Brașovencele au avut un avans de 12 puncte în debutul sfertului secund, dar n-au făcut față forței de sub panou a adversarelor, care au prins o zi bună și la triple. Antrenorul alb-albastrelor, Dan Calancea, a reamintit după meci despre multele probleme cu care s-a confruntat echipa în acest sezon și despre tertipurile pentru a nu lua amenzi.

„Pentru noi a fost un sezon extraordinar de dificil. Și când spun dificil mă refer în primul rând la problemele pe care le-am avut pe parcursul acestui sezon. Prea, prea, prea multe probleme pentru un singur sezon. Antrenez de aproape 25 de ani în Liga Națională, și masculin și feminin, dar cu așa de multe probleme într-un singur sezon nu m-am confruntat niciodată.

Spre deosebire de noi, Aradul a făcut la un moment dat două transferuri senzaționale. Din punctul meu de vedere, cu aceste două jucătoare, Williams și Lee, Aradul putea chiar să atace titlul fără nici un fel de problemă. Noi n-am putut să facem transferuri, noi am făcut înlocuiri. Am înlocuit două jucătoare, firesc, de banii pe care i-am avut. Aradul, din toate punctele de vedere, în acest moment al sezonului (în play-off și în finala mică) ne-a fost net superioară”, a spus Dan Calancea la finalul meciului care a încheiat finala mică.

Acesta a protestat la mai multe faze în timpul partidei, dar a admis la final că poate a exagerat puțin din dorința de a forța decisivul și că gazdele nu au avut sprijin din partea arbitrilor.

„Știți cum e, în febra jocului nu ne controlăm de multe ori stările. Consider că Aradul nu avea în nici un fel nevoie de sprijinul arbitrilor și nici nu l-a avut. Probabil că am fost eu puțin mai exagerat pe parcursul acestui joc, din dorința de a-l câștiga și a trimite finala mică într-un meci decisiv la Brașov. Consider că au fost greșeli inerente și de o parte, și de cealaltă, dar până la urmă acum, la sfârșitul jocului, trebuie să recunosc că Aradul este echipa care a meritat această medalie de bronz”, a adăugat Dan Calancea.

Alb-albastrele s-au confruntat cu probleme de lot încă de la începutul sezonului, când nu s-au putut baza pe câteva jucătoare anunțate în vară și în play-off nu a putut juca una din principalele marcatoare, Brandi Wingate.

„Eu sunt extraordinar de mulțumit de ceea ce au făcut aceste fete. Practic, pe parcursul întregului sezon, noi am fost 7, 8 jucătoare. Cum ați văzut și astăzi am fost cu doar 8 jucătoare. Nu este normal ca la o finală de Ligă Națională, fie ea finală mică, să te prezinți cu doar 8 jucătoare, dar nu vreau să comentez mai mult. Regulamentul prevede ca la fiecare joc să prezentăm 10 jucătoare. Am recurs la anumite tertipuri pentru a nu fi amendați de către Federația Română de Baschet și am pus pe banca de rezerve antrenoarea secundă și o junioară care de câteva luni face baschet, am luat-o efectiv pentru a nu plăti amenzi. Aradul le-a adus pe Williams și pe Lee, jucătoare care câștigă amândouă, probabil, cât câștigă toate celelalte 8 jucătoare ale noastre”, a mai spus antrenorul Olimpiei CSU Brașov.

Formația de sub Tâmpa a coborât o poziție la finalul acestui sezon față de precedentele două, când a obținut medalia de bronz.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!