Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Probabil două sportive de la Satu Mare câștigă cât toată echipa noastră”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.10.2018

Olimpia CSU Brașov găzduiește în această seară duelul cu CSM Satu Mare, din etapa secundă a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Pentru alb-albastre este primul meci în campionat, după ce partida din prima etapă, de la Cluj-Napoca, a fost amânată. Dan Calancea, antrenorul brașovencelor, a prefațat duelul cu vicecampioana și a vorbit despre problemele echipei sale de a-și completa lotul.

„Sunt cuprins de un sentiment de furie. Sunt câteva lucruri care nu funcționează cum ar trebui la echipa noastră. Avem doar 9 jucătoare, ceea ce e inadmisibil. E frustrant că nu găsim o jucătoare româncă pentru poziția 4-5, deși avem bugetul necesar. Nu e nimeni de vină, dar aceasta este situația. Este dificil să te antrenezi în 9 jucătoare, să nu poți să te pregătești 5 contra 5. E frustrant și că jucătoarele pe care le aducem, după un an pleacă la Sf. Gheorghe. Au fost Webb, Ghizilă, acum Higgins. E păcat că nu le putem păstra, să ne putem propune și noi mai mult, să putem în mod real să atacăm locurile 1-2. În aceste condiții, este foarte dificil. Sperăm că pe parcurs lucrurile se vor regla. Pe mine, toate astea mă ambiționează”, a declarat Dan Calancea în cadrul unei conferințe de presă, citat de mytex.ro.

Tehnicianul brașovean a vorbit și despre favoritele la titlu, dar și despre salariile de la alte echipe, pe care le consideră nejustificate în comparație cu valoarea campionatului.

„Sunt două echipe favorite la titlu, Sfântu Gheorghe și Satu Mare. Apoi, suntem noi, Târgoviște și Arad, iar Clujul este puțin sub ca nivel. Ne dorim să ne apărăm medalia de bronz, pe care am cucerit-o sezonul trecut. Important va fi să ne aflăm în vârf de formă în play-off. La jocul cu Satu Mare, oaspetele sunt favorite. E o echipă cu un lot complet, 15 jucătoare foarte valoroase. Probabil, două sportive de la ele câștigă cât toată echipa noastră. Se dau salarii imense nejustificat. Nu mi se pare normal să se dea aceste sume neconforme cu realitatea și cu valoarea campionatului. Și în aceste condiții, vom încerca să speculăm punctele mai slabe ale rivalelor și vom face tot posibilul să câștigăm”, a adăugat Dan Calancea.

Meciul dintre Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare se joacă astăzi, de la ora 18:00, la sala D.P. Colibași.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!