Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Sunt șanse mari de accidentări. E supraefort la toate jucătoarele și răbdarea mea are o limită”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.12.2018

Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 82-72 la Arad, în a doua etapă din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Alb-albastrele au avut doar 8 fete pe foaie, printre care și antrenoarea secund și au jucat practic în 6. Antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, este nemulțumit de situația de la echipa sa, așteptând întăriri și a subliniat că există risc de accidentări din cauza supraefortului.

„Din punctul meu de vedere este inuman. Sunt încă probleme care nu sunt rezolvate. Este inadmisibil ca la acest nivel să ne prezentăm în ultimele 3 partide cu numai 7 jucătoare. Încă o dată, repet, este admirabil ceea ce fac aceste fete, dar este inuman efortul pe care-l depun ele, este incredibil. Sunt șanse mari de accidentări, este supraefort la toate jucătoarele și răbdarea mea are o limită”, ne-a declarat antrenorul Olimpiei CSU Brașov la finalul partidei câștigate la Arad.

Formația brașoveană venea după o înfrângere surprinzătoare la Cluj-Napoca, în fața ultimei clasate, Universitatea. Alb-albastrele au suferit eșecul de sâmbăta trecută la trei zile după succesul de la Târgoviște. Cu o săptămână de pauză de la precedenta partidă, echipa de sub Tâmpa a avut mai mult timp de refacere și a venit mai repede în vest, pregătind meciul la Timișoara.

„Noi am pierdut un joc la Cluj după ce veneam miercuri, după o victorie la Târgoviște. Le-am spus fetelor că astăzi nu mai este miercuri-sâmbătă, am avut o perioadă de recuperare mai mare. Noi am venit cu două zile în urmă aici, am stat și ne-am antrenat în Timișoara. Le-am spus fetelor că sunt mult mai odihnite decât au fost în partida de la Cluj și acest lucru s-a dovedit. Au luptat exemplar, merită felicitate, ceea ce fac ele pe teren este realmente incredibil. În numai 7 jucătoare să poți să joci e de-a dreptul extraordinar. Din punctul meu de vedere, diferența a făcut-o astăzi dorința mai mare de victorie a echipei pe care o conduc. Și sunt foarte mulțumit de acest lucru”, a adăugat Dan Calancea, care a dorit să sublinieze din nou evoluția tinerelor românce, Amira Al Ash Hab și Alina Podar.

Olimpia CSU Brașov a avut 8 jucătoare pe foaia de joc la meciul de la Arad. Una dintre ele a fost secunda Miruna Crâsnic, care nici nu a făcut încălzirea, spre deosebire de alte partide. Renata Szmutku a intrat 26 de secunde. Romina Filip a contribuit cu 9 puncte și 3 capace în 19:10 minute. Carla Bartee a petrecut cel mai puțin timp în teren dintre titlulare, 29:40 minute, având probleme cu greșelile personale. Americanca a fost în double-double cu 19 puncte și 11 recuperări.

Amira Al Ash Hab a jucat 33:48 minute, cu 12 puncte și 7 recuperări, iar Alina Podar a evoluat 37:22 minute, cu 13 puncte și 7 assist-uri. Biljana Pesovic a stat în teren 39:34 minute, cu 18 puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive, iar Flavia Ferenczi a fost integralistă, contribuind cu 11 puncte. Kristina Arsenic a lipsit, din nou, din cauza problemelor cu viza. Pentru Olimpia CSU Brașov urmează un meci la Satu Mare, în 5 ianuarie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!