Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Sunt convins că suntem capabili să câștigăm și să mergem mai departe”

Silviu Isailă

Silviu Isailă
25.03.2017

Olimpia CSU Brașov și Phoenix Galați se duelează într-o partidă ce contează pentru sferturile de finală ale Cupei României. Tehnicianul gazdelor, Dan Calancea a vorbit despre această confruntare și play-off-ul Ligii Naționale.

„Din punctul meu de vedere, fiecare echipă are șansa ei. Toate cele patru meciuri cred că vor fi echilibrate. Firesc, așa cum își dorește adversarul și noi ne dorim să ne calificăm. Aș face un apel pentru iubitorii de sport din orașul nostru, avem o campanie pentru acest meci „Ia-ți un prieten și vino la meci”. Sper ca publicul să conducă echipa către o nouă calificare în semifinale, cred că suntem capabili de acest lucru și sper să reușim. Ne-au învins pe teren propriu, în meciul disputat după Final Eight-ul Cupei României când eram într-o perioadă normală de cădere. Acum, sunt convins că suntem capabili să câștigăm și să mergem mai departe. La antrenament, Pesovic a reușit 120 de aruncări libere marcate consecutiv. Recordul ei este de 315, dar cu cât vom înainta mai mul în play-off sunt convins că va marca mai mult de 120 de libere consecutiv.”

Tehnicianul a vorbit despre plecarea unor americance de la Galați:

„S-ar putea să fie foarte înșelător acest lucru. De multe ori, o echipă care este părăsită de anumite jucătoare s-ar putea să se ambiționeze mult mai mult și să dea mai mult ca echipă. Din acest punct de vedere trebuie să fim foarte circumspecți, să ne vedem de jocul nostru. Încă o dată o spun, suntem capabili să ne calificăm în semifinale, cu ajutorul publicului. Sper să fie foarte multă lume la sală, după meciul de handbal.”

Calancea vorbește despre obiectivul pentru acest sezon, cât și despre play-offul LNBF:

„Obiectivul stabilit de conducere la startul sezonului a fost accederea în play-off. Firesc, împreună cu conducerea și staff-ul ne dorim mult mai mult. Mergem pas cu pas, primul și cel mai important lucru este să trecem de Galați. Încă o dată o spun, nu este ușor, nu suntem calificați dinainte, consider că nicio echipă nu este calificată dinainte, sunt posibile surprize mari. În play-off se poate întâmpla orice, este cu totul alt campionat, miza este foarte mare, presiunea este foarte mare.”

foto: Gyurko-Henning Balazs - CROW Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!