Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: “ Întodeauna în jocul de baschet câștigă echipa care este mai bună”

Mara Mihăilescu, Bogdan Isailă

Mara Mihăilescu, Bogdan Isailă
28.05.2018

Antrenorul celor de la CSU Sibiu a vorbit la conferința de presă ce e urmat meciul 4 al semifinalei Ligii Naționale de Baschet Masculin contra celor de la CSM CSU Oradea despre desfășurarea partidei, dar și despre situația echipei acestuia din acest sezon:

“Felicitări pentru echipa câștigătoare. Întodeauna în jocul de bashcet câștigă echipa care este mai bună. Indiferent de orice s-ar zice, Oradea a reușit să facă astăzi un joc mai bun, beneficiind de jucători cu o experiență pentru care nici măcar nu cred că găsim termen de comparație între jucătorii lor și jucătorii de la Sibiu.

Sunt mândru de jucătorii mei, de efortul depus și de ceea ce au încercat să facă astăzi. Doar în primul sfert ne-au ieșit lucrurile bine, atâta timp cât am respectat foarte bine ceea ce ne-am dorit să facem și planul de joc.
În sfertul 2 și sfertul 3 Oradea a crescut intensitatea, în apărare mai ales și n-am găsit alternative de a marca. Apoi am încercat să jucăm foarte mult indicidual și, din nou, asta ne-a costat.

Nici nu e de mirare  când vii cu jucători de pe bancă precum Zeno, Mandache, Tibirna,Valeika. Sunt jucători extrem de importanți și obișnuiți cu finale. Știu cum să ajungă în finală, știu drumul.Iar dacă ne uităm la noi în echipă, nu avem decât un singur jucător care a mai jucat o finală sezonul trecut și a câștigat-o, Capers, dar care acum nu este la potențial maxim.

Nu caut scuze, dar asta e ceea ce am putut noi să facem deocamdată în sezonul acesta. Și faptul că aveam 4 victorii și 4 înfrângeri cu Oradea în total în acest sezon cred că e un pas foarte mare înainte față de acum 2 sezoane, când am avut 4-0 cu Oradea.Așa că, mă declar deocamdată mulțumit.

Sper să avem forță să luptăm pentru medalia de bronz și ca jucătorii mei să revină foarte repede pentru că acum sunt foarte dezamăgiți. Ne-am repetat de la începutul campionatului că vrem poziția 1. Poate asta a fost o greșeală a mea, faptul că am cerut tot timpul și în nerepetate rânduri să fim pe primul loc. Știm foarte bine că am început cu o victorie aici și am fost pentru foarte mult timp în față, pe prima poziție.Ne-am irosit energia, probabil, mai repede decât se putea, având și întodeauna o rotație mai scurtă decât a contracandidatelor noastre.

Încă o dată, felicitări pentru Oradea și le urez multă bafta în finală și  sper ca sezonul următor să mai creștem puțin și să ajungem să terminăm campionatul cu o victorie în plus la victoriile directe.”

Întrebat ce a făcut ca, după 15 minute în care au sperat că pot duce seria înapoi la Sibiu, jocul să fie dominat în totalitate de orădeni, acesta a răspuns:

“Diferența în sfertul 2 cred că a făcut-o Zeno, care  a venit în ultimul minut din sfertul 1 și dup aceea a continuat în sfertul 2 și efectiv a reușit să marcheze cu om pe el din aproape orice poziție.După ce acum 2  zile a jucat slab, astăzi a jucat senzațional. Diferența a făcut-o Mandache cu apărarea foarte bună la Laser, faptul că atunci când Denison a fost obosit a fost ajutat foarte bine de Tibirna de pe banca, Valeika, jucător mai bun decât Gajovic astăzi, cred.
Este incomparabil.Nu știu ce sume primesc jucătorii aceștia, dar sunt cifre de 3-4-5 ori mai mari decât ale noastre.Așa că, în ciuda valorii și experienței, noi am reușit să ducem până aici campionatul foarte bine și să creăm o astfel de bucurie celor de la Oradea de a se califica în finală în dauna noastră,când acest lucru cred că era de la sine înțeles comparând listele celor 2 echipe.”

Venind vorba despre subiectul bugetului echipelor, dar și jucătorii români din lot, acesta a declarat:
“Pentru a lua jucători români experimentați trebuie să ai buget, mai mare decât îl avem noi. Repet, cu ceea ce avem noi, am făcut o treabă bună.Am reușit să batem toate echipele din campionatul acesta cel puțin o dată și cred că la anul vom face o treaba și mai bună, mai ales având în vedere noua regulă cu jucătorii U23. Suntem în creștere, ar fi senzațional dacă am reuși să luăm locul 3. Asta ar însemna că în primul an în care am venit eu la echipă am fost locul 6, venind de pe locul 9, în anul 2 locul 4, iar dacă mai facem un pas în față mă declar extrem de mulțumit.Oricum anul acesta am avut mult mai multe victorii, cred că aproape număr egal cu cel din primii doi ani cumulate, așa că suntem destul de bine.

Radu Paliciuc și Mirel Dragoste sunt doi jucători care abia de un an jumătate au început să joace cu adevărat minute multe.Trebuie să le dau credit în continuare și sper că vor ajunge la nivelul lui Mandache, Tibirna, Nicoară de la Pitești, Fraseniuc de la Steaua, Kuti sau Torok de la Cluj.

Aceștiasunt jucătorii pe care îi avem.Sunt foarte mândru că au reușit să joace cu maximă intensitate și faptul că au ratat în momente importante nu îmi demonstrează decât lipsa de experietnta. Voință, dorință și dăruire există. Asta e primul pas pentru a deveni un jucător bun.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!