Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Știam că după atâtea meciuri bune va veni și o cădere”

Valentin Todea, Ana-Maria Tutunaru

Valentin Todea, Ana-Maria Tutunaru
05.01.2019

CSU Sibiu s-a impus în deplasare în partida cu CSA Steaua București, scor 71-75, la capătul unei confruntări disputate. Antrenorul grupării sibiene, Dan Fleșeriu, și-a oferit opiniile în fața presei la sfârșitul meciului:

„Noi am făcut greșeala să desconsiderăm adversarul. Am avut un nivel mai scăzut al concentrării, și o prestație mai puțin bună la aruncările libere și la cele de trei puncte. Era un test important, să vedem dacă reușim să jucăm și când jucăm mai slab. Știam că după atâtea meciuri bune va veni și o cădere, este oarecum normal, dar bine că am reușit să câștigăm jocul.”

Referitor la aruncarea lui Philmore din finalul partidei, Fleșeriu a spus:

I-am zis să țină mingea, se aștepta să fie faultat, și eu mă așteptam la același lucru, mingea trebuia să ajungă la unul dintre cei care marchează cel mai mult de la linia de fault. Din fericire a ajuns mingea la el, a crezut că va marca coș cu fault. N-a fost fault, a ratat, bine că am reușit să facem recuperarea și să marcăm libera ulterioară și am făcut din nou recuperare. Astăzi am făcut multe recuperări ofensive.

Nu comentez arbitrajul, a fost un joc încâlcit, foarte multe decizii grele de luat, și probabil acest lucru a dat naștere la comentariile celor două echipe. Pentru Steaua poate că asta era ultima șansă să stea aproape de noi, să stea extrem de dur, și noi nu am răspuns.

Despre duelul dintre Mandache și Pratt, tehnicianul a declarat:

Mandache este un jucător extrem de experimentat, cred că a făcut o treabă bună, nu i-a lăsat multe oportunități lui Pratt. De asemenea, Pratt este un jucător cheie pentru noi, și când ajunge sub coș cu unul dintre fundașii adverși își creează un avantaj evident.

Sunt jocuri încâlcite în care e bine să îți păstrezi nervii, la un moment dat, la începutul sfertului patru aruncam prea repede din dorința de a recupera puncte, noi am fost obișnuiți în ultimele meciuri să avem avantaje mari cu 5-6 minute înainte de final.

E bine să vedem și dacă reușim să revenim din spate și să ne câștigăm meciurile când suntem în dificultate.

Antrenorul Sibiului a vorbit și despre Top 6:

Să vedem pe ce poziție vom termina, am spus și la meciul trecut după Oradea, nu mai fugim așa de mult după locul 1 în sezonul regulat, cât contează să fim în formă maximă în play-off. Anul acesta avem o formație mai lungă, cu schimbări mai bune, cred că e calitatea jucătorilor clar mai bună decât sezonul trecut și decât acum două sezoane și atunci cred că avem șanse mai mari în play-off.

*Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!