Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: ”Aș fi vrut să fie mai ușor”

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
02.02.2019

BC CSU Sibiu s-a impus pe terenul campioanei en-titre la o diferență de 14 puncte, scor 83-69, după o partidă pe care a dominat-o din sfertul secund.

Prezent la conferința de presă de după meci, Dan Fleșeriu a declarat că, „a fost un meci, ca și ultimul cu Oradea la Sibiu, în care adversarul a avut jucători lipsă, mulți. Cu toate acestea nu a fost un meci ușor. Gazdele și-au făcut destul de bine treaba, așa cum au făcut-o și în meciul de la Sibiu, fiind aproape de noi o bună perioadă din timpul de joc. Noi am avut, astăzi, echipa completă, la meciul de la Sibiu ne-a lipsit Tamulis. Oricum am avut de fiecare dată mai mulți jucători decât Oradea. Îmi vin în minte jocurile din precedentele două sezoane, când situația a fost exact invers. Noi aveam 6-7 jucători în rotație și totuși am mai câștigat meciuri cu Oradea. Sunt sigur că și Oradea va veni pe calea normală și odată cu, probabil, noile achiziții va juca foarte bine. 

În ceea ce privește fluctuațiile din debutul partidei, acesta a spus că, „în primul sfert am fost ceva mai agresivi în apărare și am încercat să ne apărăm pe tot terenul. Știam că oponenții noștri au o rotație mai scurtă decât de obicei și că trebuie să exploatăm acest lucru. Intuiam că jucătorii lor, probabil, vor obosi. E limpede că Oradea a avut o reacție demnă de campioană în repriza a 2-a și e bine că am reușit să limităm acel run. Putea să fie și mai rău. Apoi însă am avut noi o reacție bună. Aș fi vrut să fie mai ușor. Mi-aș fi dorit să evităm căderea din sfertul 3. Am avut emoții acolo, dar nu Oradea nu a putut să țină acel ritm pe tot parcursul jocului. Cred că am meritat victoria, chiar dacă este mai muncită decât ar fi putut fi. Este însă o victorie importantă prentru noi.”

„Am avut meciuri în care șapte jucători au înscris cel puțin zece puncte. E limpede că avem opțiuni în atac și mă bucur că avem o echipă care pasează destul de mult. În momentele când uităm să jucăm ca echipă pierdem. Așa s-a întâmplat la Cluj, când de la plus 12 am fost învinși. Sper însă că acele momente vor fi mai rare și vom juca din ce în ce mai bine, sau suficient de bine ca să câștigăm. Am spus-o și la meciul precedent, avem o echipă mai bună. Calitativ, din punct de vedere individual. În același timp avem o atmosferă mai bună, o chimie net superioară între jucători. Sunt jucători care au 2-3 etape cu 5-6-7 puncte, după care vin cu 20-25 puncte. Însă cel mai important este că jucătorii se suplinesc între ei. În plus, avem o rotație bună la număr. Mirel, Lucas, Brosser și Aurică, care de abia a împlinit 18 ani, împreună cred că își fac treaba foarte bine când intră în teren. Nu intră atât cât și-ar dori ei, dar eu sunt mulțumit de ei și sper că vor înțelege că playoff-ul va fi cel care va decide dacă sunt jucători de luat în seamă pentru viitor”, a adăugat tehnicianul sibienilor în ceea ce privește rotația echipei sale și jucătorii de U23 din lot.

În urma acestei partide, BC CSU Sibiu a ajuns la un scor general de 13-4 cu 30 de puncte acumulate.

 

*foto: Adrian Bugariu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Hai dle
    Fleseriu, acum chiar asa de ușor ai fi vrut sau ne iei la mișto? Prevăd ca vi se taie macaroana prin semifinalele, sa vad cât de ușor va va fi atunci.

    cu 5 ani în urmă (02.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!