Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Am avut două posibilități de a închide jocul”

Bogdan Isailă, David Istrate

Bogdan Isailă, David Istrate
12.01.2019

BC CSU Sibiu a cedat în fața rivalilor de la U BT Cluj-Napoca. Formația sibiană a pierdut la BT Arena cu scorul de 84-80, după ce înaintea actului decisiv avea un avantaj de 12 puncte. În ciuda rezultatului, BC CSU Sibiu, încheie prima fază a sezonului regulat pe prima poziția în Liga Națională de Baschet Masculin.

Antrenorul echipei sibiene, Dan Fleșeriu, a vorbit despre acest joc, în care echipa lui a avut avantaj format din două cifre în două momente ale jocului:

„O bună propagandă bachetului, o sală plină, o sală frumoasă. Galerii, care au făcut spectacol. Sper că nu am dezamăgit pe mine, în afară de faptul că nu am reușit să câștigăm meciul, cred că a fost un meci spectaculos. Am avut două posibilități de a închide jocul, când am mers la peste 10 puncte. Știam că Clujul are cel mai bun lot și au demonstrat-o de fiecare dată când noi ne-am distanțat. Mă bucură evoluția jucătorilor mei, că nu au renunțat nicodată la luptă, când cu un minut și jumătate și 8 puncte diferența era clar că nu putem să revenim. Ăsta este jocul de baschet, este frumos și sper că vom avea mai mult de cele două meciuri din Top 6 cu Clujul.”

Întrebat dacă echipa lui a pierdut un joc avut în mână, tehnicianul sibian a replicat:

„Nu știu dacă am avut meciul în mână. Și în sfertul întâi am avut un avans mare și în sfertul trei am luat un avans mare. Suntem într-un moment în care nu suntem la maxim din punct de vedere fizic. Probabil s-a văzut în ambele jumătăți de repriză. Am și ratat aruncări relativ libere, pe pătrundere. Cel puțin două dacă reușeam să marcăm la diferențe de 6 sau 4 puncte, cred puteam să câștigăm, așa cum după cele două sferturi am fi meritat. Pe de altă parte, Clujul s-a apărat mai agresiv de fiecare dată când au fost conduși și au făcut-o foarte bine. Bravo lor că au reușit să ne pună presiunea asta. Dacă ne reamintim și la meciul de acasă ne-au adus de la minus 14 la minus 4. Acolo am găsit antidot, aici nu.”

Dan Fleșeriua a vorbit și despre șansele la finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, pe care cele două echipe le au înainte de startul Top 6:

„Și anul trecut le-am spus băieților că se pune problema cine va fi în finala cu Clujul. Nu am avut dreptate. Și anul acesta la cum arată echipele acum, Clujul are prima șansă de a ajunge în finală. Spre deosibire de ultimele sezone și noi avem șanse mult mai mari, pentru că avem pentruprima dată jucători mai mulți și cred că și calitatea este mult mai bună decât în sezonul trecut sau acum două sezoane. Mi-ar plăcea extrem de mult să fie o finală Sibiu-Cluj, pentru că sunt convins că vom juca cu casa închisă fiecare meci.”

foto: u-bt.ro

13 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    frumoasa declaratie
    Bravo. O finala CJ-SB ar fi nebunie 😜

    cu 5 ani în urmă (12.01.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca sapca rosie:

      @
      Si tu pretiosule o sa le vezi la tv, ca spre disperarea ta, galeria lui U va fi prezenta

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Sibiu
    Echipa nu are calitate sa ajunga in finala.
    O crestere va fi totusi-Locul 3.

    cu 5 ani în urmă (12.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      Lasă că aveți voi calitate, o tot dovediți de câteva meciuri....

      cu 5 ani în urmă (12.01.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      .
      Si anul trecut au fost asa, si is campioni in acest moment. Is curios ce va fi in top 6. Daca ati fi castigat sincer eu va vedeam campioni:)

      cu 5 ani în urmă (12.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      fara suparare
      gyke ce am vazut azi, fara suparare dar am senzatia ca sunteti ajutati. Chiar daca am castigat in deara asta, am senzatia, paranoia pe care o am imi spune ca Sibiul trebuie sa ia campionatul asta. Am vazut si meciul vostru cu Steaua si au fost cateva faze discutablie in favoarea voastra. Dar este doar paranoia mea. :)

      cu 5 ani în urmă (12.01.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Ilie Andrei :

    gyke
    Vai, vai, nu mai poate omul sa-si exprime parerea, a?

    cu 5 ani în urmă (12.01.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Cu tot respectul pt sibiu,am spuso mereu când au jucat bine sau calitatea lui Laser sau cum e acum o echipa buna sub panou,dar să vii să spui că actuala campioana nu are calitate e cam mult.Da avem probleme și tot dar totuși.Campionatu nu este deloc jucat

    cu 5 ani în urmă (12.01.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @fanii orădeni
    Sunteți absolut adorabili... De săptămâni bune sunteți morți în păpușoi, jucați la Sibiu... mormânt; jucați la Cluj... mormânt. Nici unu' pe aici, de credeam că sunteți toți la Hajduszoboszlo la vreun meci de polo. Joacă acum Clujul cu Sibiu și v-ați trezit toți din toropeală. Hatereală și prostie... Dar no, când nimeni nu are nimic cu voi, trebuie să fabricați și voi o rivalitate...

    cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      gyke
      Haha, tot noi fabricam rivalitatea. Nu vezi cum te ataci de la o simpla parere?

      Cat despre morti in papusoi, iarta-ma pe mine, am fost fara Denison/Valeika la Sibiu. Nu zic ca am fi castigat, dar cu siguranta jocul nostru nu ar fi aratat la fel de rau.

      Apropo, gyke, voi cam cat de morti ati fost la Oradea?

      Apropo, gyke, cum arata jocul nostru in sezonul trecut in perioada asta?

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @amice
      Am mai multe lucruri mult mai bune de făcut la ora asta, dar hai să mai fac o încercare... 1. Nu știi să citești 2. Știi, dar nu procesezi 3. Procesezi, dar nu te ajută, că nu găsești nimic inteligent de spus. 4. Ia-o de la capăt...

      cu 5 ani în urmă (13.01.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Personal
    daca trebuie sa aleg, prefer Sibiul in dauna clujului, in orice context, la orice!
    PS: poate ca e regretabil ca nu avem si noi o galerie cu mai multe cefe late ca cele 2 enumerate.....sa echilibram situatia :))
    Desi e doar baschet.....si nu ar mai fi baschet, dar asta e :)!

    cu 5 ani în urmă (13.01.2019) Raspunde
  • delgado :

    Sibiu banca 0
    Cand il joci pe pratt 38 de minute si pe hardy 36 normal ca ati cazut fizic in ultimul sfert..

    cu 5 ani în urmă (13.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!