Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Am jucat mult prea lent pentru ceea ce facem noi de obicei”

Valentin Todea, Bogdan Isailă

Valentin Todea, Bogdan Isailă
27.05.2019

Dan Fleșeriu: „Am jucat mult prea lent pentru ceea ce facem noi de obicei”

CSU Sibiu a ieșit înfrântă din primul meci al finalei LNBM, scor 89-87 pentru echipa orădeană. La finalul confruntării din Sala Transilvania, antrenorul formației galben-albastre, Dan Fleșeriu, și-a oferit opiniile în legătură cu cele întâmplate în această partidă:

„Au fost două reprize total diferite, pentru noi a doua repriză a fost ceva de neînțeles, atitudinea noastră în apărare ne-a ucis pur și simplu. Am pierdut sfertul trei cu 16 puncte, n-am fost în stare să facem o apărare suficient de bună chiar dacă am fi avut probleme cu faulturile. Ei au răspuns mult mai bine în sfertul trei și cred că acolo am pierdut meciul, în sfertul patru a tot trebuit să venim din urmă iar aproape că rezultatul de minus două puncte nu este realistic.

Îi felicit pe cei de la Oradea, au făcut un meci bun și ne pregătim din momentul acesta pentru meciul următor și sperăm că o să venim și cu atitudinea care ne-a adus pe primul loc și care ne-a adus în finală.”

Despre lupta la recuperare, tehnicianul a spus:

„A fost o recuperare sterilă, nu am reușit să marcăm din recuperările acelea ofensive multe pe care le-am avut, am avut o mulțime de greșeli, am jucat mult prea lent pentru ceea ce facem noi de obicei. Dacă ne vom modifica atitudinea, va fi cu totul altceva.”

Acesta a vorbit și despre liberele ratate de echipa sa:

„Este o strategie a oricărui adversar al nostru, să facă faulturi, știind că noi ratăm destul de multe libere. În loc să răspundem cu aceeași monedă, să ne apărăm agresiv, chiar și cu riscul faulturilor, nu mi le doresc, dar îmi doresc o apărare mult mai agresivă și mult mai compactă pe care noi astăzi nu am avut-o. Evident că suferim la libere, dar au mai fost meciuri în care am ratat multe libere, au mai fost meciuri în care am câștigat, prin faptul că avem multe stiluri în fiecare meci și prin faptul că avem multe recuperări ofensive noi ne suplinim lipsa de valoare la aruncările libere. Evident s-a văzut presiunea, meciul e acasă, în primul meci întotdeauna presiunea este pe echipa gazdă și așa va fi și la meciul cinci dacă vom ajunge acolo.”

Referitor la importanța următorului meci al seriei, Dan Fleșeriu a precizat:

„Orice meci este extrem de important, și acesta ar fi fost important. Noi în primul rând trebuie să ne aducem atitudinea, trebuie să facem un joc mai bun și asta trebuie să o facem în apărare. Din punct de vedere ofensiv, astăzi am avut șase marcatori cu peste zece puncte, ceea ce demonstrează încă o dată că suntem în adevăratul sens al cuvântului o echipă, dar nu ne ajută dacă ne concentrăm numai pe atac.”

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu/Facebook BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    pai
    dupa acest rezultat, cel mult seria merge in meciul 5, daca nu se termina pana acolo. adica nu vad Oradea sa piarda 3 meciuri consecutive, dintre care doua acasa.
    iar in meci 5 la sb e si bine si rau pt sibieni, adica ai sala langa tine dar ai si multa presiune.

    cu 4 ani în urmă (28.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!