Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Anul ăsta avem o echipă bună care ar putea să obțină o medalie. Dacă nu o să ne antrenăm în sala în care jucăm, n-o să avem nicio șansă”

Andreea Vlase, Bogdan Isailă

Andreea Vlase, Bogdan Isailă
16.11.2018

*foto: Alina Cojocaru/frbaschet.ro

BC CSU Sibiu s-a impus cu 85-74 în derby-ul cu rivala U-BT Cluj și a egalat-o în fruntea clasamentului. Antrenorul sibienilor, Dan Fleșeriu, s-a declarat mulțumit de risipa senzațională de energie a elevilor săi, a apreciat aportul tuturor celor care au intrat, dar a tras din nou semnale de alarmă în ceea ce privește continuitatea antrenamentelor.

„Mulțumit de victorie, mulțumit astăzi de energia pe care am arătat-o și evident, mulțumit de rezultat. Dar nu trebuie să sărim calul, nu suntem nici măcar aproape de ceea ce putem să facem, să jucăm, și asta din cauza, știți bine, a problemelor pe care le avem cu sala, evident.

Cu Clujul este întotdeauna un derby pentru sibieni și pentru echipă și simt băieții lucrul ăsta. Faptul că a venit ieri galeria la antrenament să ne încuajeze, probabil a contat extrem de mult și-au dat seama și cei nou-veniți cât de important este un meci cu Clujul. Evident contează. De aia ține campionatul așa de mult, de aia jucăm așa de multe meciuri cu echipele bune din campionat ca să existe spectacolul ăsta și ca lumea să se bucure”, a declarat Dan Fleșeriu după meci.

Acesta a vorbit și despre evoluția lui Justas Tamulis, autor a 16 puncte.

„Tamulis a jucat foarte bine în meciul cu Steaua, a jucat astăzi foarte bine. Când nu i-a intrat de 3, la un momentdat, a reușit să facă câteva pătrunderi, să obțină fault, a dat libere, deci un băiat deștept care are totuși 24 de ani și nu putem să așteptăm să joace ca Dykes sau Rasic. Nu avem jucători de nivelul ăla de experiență. Sunt mulțumit de el, evident. Este un jucător bun, inteligent, care poate să joace mai multe poziții, 1,2,3, exact ce ne-am fi dorit noi. Evident, lumea se va pregăti împotriva lui și va fi din ce în ce mai greu. Dar pregătirea împotriva lui va da mai mult spațiu celorlalți și atunci așteptăm să iasă Kevin la rampă, să iasă Prat la rampă, așa cum a ieșit astăzi, și în continuare. Astăzi toți cei care au intrat au dat maximum și nu cred că pot să spun măcar un jucător care a intrat că nu a făcut treabă bună”, a adăugat Fleșeriu.

Antrenorul sibian crede că echipa sa are șanse să obțină în sfârșit o medalie, dar nu poate ajunge pe podium dacă nu are parte de continuitate la antrenamente. Acesta este deranjat că târgurile și voleiul nu permit echipei sale să se antreneze în sala unde joacă pentru perioade lungi, iar acest lucru se poate simți în top 6 și în play-off. Dan Fleșeriu se gândește chiar la plata unei chirii pentru a rezolva problema cu sala.

„Dacă ne-am putea antrena mai mult, am putea să jucăm. Nu există performanță fără antrenament. O să spun asta, chiar dacă risc să fiu plictisitor, până cei care pot face ceva pentru lucrul acesta înțeleg. Este păcat, că anul ăsta avem o echipă bună care ar putea să obțină în sfârșit o medalie, cu șanse reale. Dacă nu o să ne antrenăm în sala în care jucăm, n-o să avem nicio șansă. Din păcate urmează 2 săptămâni în care n-o să putem intra în sală și de asta sunt dezamăgit, îngrijorat, supărat, frustrat, pentru că astăzi am arătat că putem face la campionat, jucând împotriva probabil celei mai bune echipe din campionat.

Ar fi greu să ne oprească cineva mai încolo în play-off. În fiecare an am avut în perioada asta jocuri bune, în fiecare an am avut aceeași problemă cu sala. Totuși am făcut jocuri bune, dar când vine play-off-ul, când vine top 6 și jocurile se succed mai repede, atunci este o problemă lipsa de antrenamente. Atunci se vede. De aia campionatul durează 10 luni. Pregătirea trebuie să fie continuă și foarte, foarte organizată pentru a avea succes. Dacă nu, vin victorii din astea, echipa are calitate. Am făcut astăzi o risipă de energie senzațională. Se poate, dar rezultatele vin în urma antrenamentelor și pregătirii zi de zi.

Din ce am înțeles din conferința de presă, directorul sălii dorește să scoată târgurile, dorește să nu mai vină voleiul. Sunt niște decizii politice care îl depășesc și târgurile vor fi în continuare, și voleiul va veni în continuare. Nu am nimic împotriva voleiului dacă ar ocupa sala cele 6 ore cât sunt antrenamentele și meciul în sine. Dar ei vin și pun o suprafață și 2 zile nu se antrenează nimeni. Ca și când ar fi regii Sibiului. Nu se poate lucrul ăsta. S-ar putea să-și aducă oameni să pună suprafața înainte de fiecare antrenament și înainte de meci. Și în felul ăsta sibienii ar avea un spectacol sportiv importat din alt județ, dacă noi nu suntem în stare să-l facem, dar am putea și noi să ne antrenăm. Iar cu târgurile, să fim serioși. Este nevoie ca sala să facă un buget ca să se întrețină, dar totuși politic ne lăudăm că avem gratuitate iar sala este pe minus. Eu asta cer conducerii, cred că vom face cererea asta și mai departe, vrem să plătim chirie și să ne putem antrena, dar conform unor contracte ferme, să nu mai putem fi dați afară oricând și în orice condiții.

Cel mai mult mă deranjează târgurile. Ele ne ocupă din spațiul de antrenament cel mai mult. Întâmplător de fiecare dată după un târg vine un meci de volei. Adică 6 zile plus 2 zile din 14, mai antrenează-te dacă poți. Dacă am avea o sală de antrenament corectă, cu spațiu regulamentar în care să ne antrenăm, nu ne-ar deranja. Toate echipele mari din lume fac treaba asta. Nu există așa ceva în Sibiu, din păcate.

S-a pus problema, la un momentdat, să jucăm la Mediaș pentru că era vorba de un târg în decembrie, chiar în perioada în care trebuia să jucăm cu Craiova. Am și discutat la Mediaș, am primit aprobarea să jucăm acolo și ar fi trebuit să mutăm meciul acolo dacă târgul nu s-ar fi anulat cu ajutorul a doi sponsori care prin intermediul lui CSU au reușit să achite contravaloarea târgului. Soluții există. Dacă se dorește, iar directorul va fi lăsat politic să administreze sala așa cum ar putea să o facă, sunt convins că împreună cu noi ar avea soluții să găsească să scoatem târgurile din sală.

Sunt niște lucruri rezolvate. A fost, din punctul meu de vedere, rea-intenție, răzbunare, joacă de copii, care să sperăm că a trecut și pe viitor lucrurile astea se vor rezolva. Dar totuși, problemele de bază sunt târgurile și perioadele lungi în care suntem în afara sălii”, a mai spus Dan Fleșeriu despre problema pozițiilor de antrenament.

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Mulțumim Total baschet pentru faptul că ați prezentat aproape în întregime declarația lui Dan. Este cred foarte important ca lumea să cunoască ce se întâmplă la Sibiu. Din păcate, presa locală, datorită unor contracte de publicitate, alege să ignore semnalele astea de alarmă, deși practic aproape că au ajuns niște strigăte de disperare sau frustrare...

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Deci, vine voleiul de la Blaj și scoate echipa locală din sală? Apoi, credeam că la voi în Ardeal sunt oameni raționali, nu pesedei din ăștia de 2 bani precum în regat. Parcă la CJ Sibiu este o cucoana penelistă, speram că ea deține neuroni, nu dăncili. Mda, începe să-mi fie certitudine că țara asta nu are speranță.

      cu 5 ani în urmă (16.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ...
      Chiar nu vreau să dau celebra placă cu "aceeași mizerie", dar calitatea oamenilor politici sibieni, indiferent de ce parte a spectrului s-ar afla, lasă foarte mult de dorit. Viziunea lor nu o depășește pe cea a unui administrator de bloc. De aici și așteptările noastre nu pot fi foarte sus. Și să știi că și teza asta cu ardelenii s-ar putea dovedi un mit, deși mai avem un Boc sau Bolojan care îl întrețin...

      cu 5 ani în urmă (17.11.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    Așa DA !
    Suntem mindri de voi! HAI CSU!

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    De neînțeles....?
    Este greu de înțeles ce se întâmplă la Sibiu, vis a vis de fenomenul sportiv, fata de echipa noastră de suflet( CSU), și nu în ultimul rând fata de noi sibienii ce îndrăgim acest sport. Cerem respectuos, PRIMARIEI și CONSILIULUI JUDEETEAN sa găsească soluții, se spune că orice situație are solutii. Pentru atingerea performantei sportive, pregătirea este factorul determinant. Nu loviți in aceasta familie numita CSU, formata în timp și cu multe sacrificii!!!. Pt un oraș mult mai importanta este performanță sportivă materializată prin medalii, decit niste bani obținuți din organizarea unor tirgurilor!!! Va rugam frumos NU UCIDE-TI SPORTUL, nu ne luați această plăcere!!!

    cu 5 ani în urmă (16.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!