Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Asta e echipa pe care mi-o doresc și pe care aș vrea să o văd și de acum încolo”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.05.2018

BC CSU Sibiu a câștigat și meciul 2 din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2017/2018. Formația de pe Cibin a avut ceva emoții pe final dar a reușit să se impună în fața celor de la SCM U Craiova cu scorul de 82-75. Dan Fleșeriu a vorbit despre acest joc, care o apropie pe BC CSU Sibiu la o victorie de semifinale.

„Scorul perfect, fără a avea însă jocul ușor, așa cum ar fi trebuit să ni-l facem. Cred că puteam să avem 15 puncte la pauză. Am avut în ultimul minut și jumătate două aruncări deschise de la 3 puncte și două contraatacuri ratate. Acolo a fost un punct critic și un alt punct critic a fost în repriza a doua, când aveam 8 puncte, și am încercat să înscriem pe contraatac în loc să ținem mingea. Dacă țineam mingea, în primul rând câștigam secunde și în al doilea rând ei nu aveau contraatacul. Probabil că în loc de 36 de secunde mai rămâneau 16 secunde, la o diferență de minim 8 puncte. Ne-am făcut meciul greu. Bine că am reușit să facem ultima repunere și am reușit să dăm mingea la un aruncător bun de libere. Cu acele libere am și câștigat.

Tehnicianul Sibiului a fost întrebat dacă a fost nemulțumit de faptul că elevii săi nu au jucat mai rapid pe tranziție, iar el a replicat:

„Aș fi vrut să jucăm mai rapid, dar au fost momente când ei nu au simțit că se pot duce suficient de tare. Am fost tot timpul agitat pe margine și am încercat să-i împing și să-i ajut cu cât pot eu de pe margine. Am pus prea multă presiune pe Marcel Davis, dar până la urmă a dat rezultate și nu a făcut un joc rău.”

Dan Fleșeriu a fost întrebat și de prestația modestă a lui Chris Cooper de la linia de libere:

„Astăzi a avut 0/8. Neimportant. Îl știm pe Chris. Dacă ne amintim de primul meci când erau 8 puncte diferență și ne chinuiam să marcăm, Chris a înscris două libere și era clar că vom câștiga. Astăzi nu a marcat, nu simțit mingea. A depus enorm de mult efort în apărare și atunci când e așa de contractat muscular din cauza apărării îi este foarte greu să marcheze libere.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!