Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Era un meci extrem de important pentru a ne menține în primii 6”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
28.01.2018

CSU Sibiu continuă seria victoriilor pe teren propriu, jucătorii lui Dan Fleșeriu reușind să învingă, sâmbătă seara, pe BCM U FC Argeș Pitești. Susținuți de o sală arhiplină, sibienii și-au adjudecat victoria, scor 79-71.

Antrenorul lui CSU Sibiu, Dan Fleșeriu s-a declarat extrem de bucuros de revanșa obținută de formația sa, după ce în turul campionatului a pierdut partida de la Pitești.

„Mă bucur că am reușit să îi batem pe cei de la Pitești. Era una dintre echipele pe care nu le-am bătut în acest campionat și era un meci extrem de important pentru a ne menține în primii 6, pentru că acesta este primul obiectiv, în prima fază, să reușim să intrăm în primii 6. Suntem deja în primii 6, trebuie doar să păstrăm nivelul de joc și să nu ne pierdem concentrarea. Și de acum încolo, pentru câteva meciuri, jucătorii care au evoluat mai puțin, mai ales românii, vor trebui să facă un pas mare înainte, să își arate valoarea și să poată să pună umărul la victoriile echipei”, a spus antrenorul lui CSU Sibiu.

Dan Fleșeriu a vorbit și despre convocarea la echipa națională a lui Mirel Dragoste.

„Mă bucură foarte mult, în primul rând pentru că și el se aștepta să fie convocat, poate de data trecută. A făcut până acum un campionat foarte bun. I-am spus și data trecută că niciodată, nici un jucător nu este judecat după două-trei meciuri, ci trebuie să fie de cursă lungă. El a înțeles, o face bine, este puțin obosit, dar sunt convins că până la meciurile echipei naționale va avea timp să își revină și sper că va face lucruri bune acolo”, a spus tehnicianul sibian.


Întrebat dacă fostul jucător NBA, Jordan Williams, va evolua curând în echipa sa, Dan Fleșeriu a spus:

„Williams deocamdată este aici doar ca să se antreneze cu noi. Nu este vorba încă de un transfer, până în momentul în care eu voi considera sută la sută că este pregătit și este ca și valoare cel puțin peste unii dintre jucătorii pe care îi avem deja. Nu are rost să încărcăm echipa și să creăm concurență acolo unde nu este cazul. El se antrenează foarte bine, băieții răspund foarte bine la prezența lui aici, și să sperăm că până la sfârșitul lui februarie vom putea să ne hotărâm dacă îl ținem sau nu. Dar nu cred că va juca mult mai repede de atât. Iar Kevin Capers, am mai spus, va reveni în mijlocul lui aprilie, sau chiar la sfârșitul lui aprilie. Este foarte bine din punct de vedere fizic, dar are mult de lucru, ca să nu recidiveze accidentarea”.


CSU Sibiu joacă următorul meci în deplasare, pe terenul celor de la BC Timba Timișoara. Partida este programată în data de 3 februarie, la ora 18. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Mărturisesc că nu-l mai înțeleg pe Dan. De meciuri bune jucăm doar cu 2 oameni la pozițiile 4-5. Kinnard are 40 de minute pe meci, iar Cooper e amenințat tot timpul de greșelile personale (norocul nostru când adversarii nu speculează asta). Dacă te uiți pe foaie nu poți să nu vezi +/- uriaș al lui Cooper, ieri +24, în condițiile în care a jucat 32 de minute, iar noi am câștigat doar la 8 puncte. Fără el în teren e jale, în special în apărare. Cu tot regretul, Popescu nu ne mai ajută nici la 50% din ce putea anul trecut, e clar la capăt de drum.
    E atât de evident ca ne mai trebuie rapid un om mare că nu mai am cuvinte. Bun, Williams nu e ce trebuie încă, accept asta, deși sunt convins ca și cu 10 kg în plus ne poate ajuta mai mult ca Popescu. Atunci adu frate pe altcineva, mai trebuie să-l plătești doar 4 luni, ce naiba. Ia-l pe Santa de la Mureș că într-o oră e la Sibiu... 😉.
    Vine final 8 în Cupă, unde dacă trecem de Timișoara o sa fim rupți în două. Clar pentru mine ca anul ăsta Cupa nu e obiectiv. Doamne ferește de o accidentare la cei doi că am încheiat sezonul.
    Dacă are cineva contraargumente îl aștept la poșta redacției 😉.

    cu 6 ani în urmă (28.01.2018)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      .
      Ai perfecta dreptate, Cooper cred ca e cel mai bun pivot dpdv defensiv din campionat, iar cand te aperi in felul cum o face el e normal sa ai probleme cu faulturile. S-a vazut si in meciul cu Steaua si in cel cu Clujul ca fara el pe teren echipa sufera. In meciul cu Steaua, Baciu a cam facut ce a vrut sub panou dupa ce a iesit Cooper din teren. In meciul cu Clujul, dupa 5 minute avea 3 faulturi, a iesit de pe teren, apoi Clujul a revenit in meci si a preluat conducerea pana la pauza mare. Ne trebuie neaparat un om mare, Popescu nu acopera golul lasat de Riley.

      cu 6 ani în urmă (28.01.2018)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Cred ca e bine cum procedeaza Dan. Cel mai probabil pierdem la Craiova, in rest castigam tot si intram in 1-6 de pe locul al doilea. Mai este o luna pana se incheie perioada de transferuri, iar daca Williams nu convinge (la antrenamente), probabil o sa aduca pe altcineva in schimb. E un risc pe care si l-a asumat sa jucam doar cu un pivot veritabil, iar daca il repune pe picioare pe Williams, putem emite pretentii in play-off. Trebuie sa nu uitam un aspect extrem de important, si anume bugetul. Accidentarea lui Capers le-a dat peste cap calculele, salariul lui trebuie platit in continuare, Davis nu a venit pe gratis, in plus a fost adus si Popescu (nu era prevazut in buget), asadar, pana unde sa ne mai si intindem?

      cu 6 ani în urmă (28.01.2018)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      .
      Pai au plecat Riley si Ene, au venit Popescu si Davis, deci nu cred ca se cheltuie mai mult.
      Totusi, primaria a dat o suma de bani care sa fie folosita pentru FIBA Europe Cup. Cum am iesit din primul tur, nu s-au mai cheltuit bani pentru deplasari, delegatii de arbitri, etc. Daca mai tinem cont si de sanctiunea financiara a lui Pratt, eu cred ca exista banuti pentru inca un transfer.

      cu 6 ani în urmă (28.01.2018)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      .
      Cred ca Riley + Ene > Davis + Popescu, din punct de vedere salarial. Cat despre banii de la primarie pentru FIBA Europe Cup ai dreptate, doar ca suma respectiva a fost strict pentru asa ceva. Daca nu s-a cheltuit toata suma si nu mai ai cum sa o justifici/decontezi pentru scopul initial, diferenta nu ramane la club pentru campionat. Cu siguranta mai exista bani pentru inca un transfer, Williams nu a venit pe gratis. Intrebarea se pune daca ne permitem un jucator de nivelul lui Cooper sau asta e cea mai buna varianta, financiar vorbind, cu un jucator care nu cred ca ar fi ajuns prin Romania in mod normal. Sa avem incredere in Dan, datorita lui suntem pe un loc cu mult peste bugetul pe care il avem.

      cu 6 ani în urmă (28.01.2018)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      edit
      Riley + Ene < Davis + Popescu din punct de vedere salarial.

      cu 6 ani în urmă (28.01.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu BB55 :

    Dan
    Dan Fleseriu e foarte cumpatat in declaratii, nu spune ceva ca apoi sa iasa altfel... ;)
    Eu cred ca o sa ramana Williams, altfel nu il mai aducea ;)
    Daca o sa mai mergeti la antrenamente o sa vedeti ce poate Williams, si nu cred ca poti sa dai cu piciorul la asa ceva...

    cu 6 ani în urmă (28.01.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Pivot
    E clar ca avem mari probleme pe pozitia 5, Coop acumuleaza destul de repede greseli si ne e foarte greu sa il inlocuim (de fapt nu avem cu ce). Eu nu l-am vazut antrenamente pe William dar la cum arata pot spune ca e masiv, momentan e gras si nu cred ca ne poate ajuta pana in playoff (sa vedem si acolo). Problema e ca in cazul unei accidentari la Cooper sau Laser suntem terminati.

    cu 6 ani în urmă (28.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!