Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Este o performanță și sunt extrem de fericit”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
26.04.2017

CSU Sibiu a învins pe BC Mureș în meciul decisiv, scor 82-68, și s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Mai mult, sibienii și-au asigurat participarea în cupele europene, performanță care îl bucură enorm pe antrenorul sibian.

Dan Fleșeriu a declarat la finalul partidei că este extrem de mulțumit de modul în care jucătorii săi au abordat meciul decisiv și speră că echipa sa va beneficia de sprijin pentru a face o figură frumoasă în competiția europeană.  

O victorie care v-a adus calificarea în semifinale, o primă mare performanță. Cum ați trăit meciul?

Este o performanță și sunt extrem de fericit. Nu atât pentru calificarea în semifinală, ci cât pentru faptul că băieții au reușit să facă fațăă la tensiunea unui meci decisiv. Chiar dacă au făcut și greșeli, au făcut un meci mare, fiecare dintre ei. Nu pot decât să le mulțumesc pentru că au jucat cu sufletul, a fost o victorie din inimă, o victorie care nu se putea realiza fără suporterii noștri.

Este o calificare în semifinale după o pauză de 8 ani, se poate spune că toată lumea o aștepta. Cum se simte?

E evident că Sibiul așteaptă rezultate, dar rezultatele nu pot veni fără susținere financiară. Anul acesta am făcut un sezon extrem de neașteptat pentru multă lume. Conducerea clubului a reușit să gestioneze extrem de bine bugetul limitat pe care l-am avut, comparativ cu celelalte echipe din primele opt. Și uite că am reușit și am adus jucători care au jucat cu foarte mult suflet, deci se poate și așa. Dar nu la nesfârșit și dacă cineva, în afară de noi, ăștia 2000 de oameni, am văzut asta, sunt sigur că au fost mulți și la televizor. Sper că pe viitor vom avea un buget mai mare și vom putea face în continuare performanță.  

Ați obținut calificarea în semifinala cu Steaua și implicit în cupele europene. Cum vedeți următoarele meciuri?

Am obținut o calificare în cupele europene, pe care sper că sponsorii noștri și Primăria Sibiului o vor susține, pentru că altfel nu avem nicio șansă. Noi ne-am câștigat-o pe teren, să vedem dacă primim același câștig și recunoștință și din partea conducerii orașului Sibiu, pe care îl vom reprezenta și sperăm că o vom face cât mai bine. CSU va duce numele Sibiului mai departe! Pregătirea pentru semifinala cu Steaua începe de miercuri.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

15 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    Sustinere
    Va trebui ca aceasta echipa sa fie sustinuta mai mult financiar. Poate dna primar va intelege acest lucru, si pina la urma se vor gasi solutii !!!

    cu 6 ani în urmă (26.04.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Oare!
      Nu stiu daca Dna primar se ocupa de asa ceva dar eu zic ca trebuie sa va aduceți sponsor privat:) iar de asta probabil managerii clubului se pot ocupa. Potențial in Sibiu exista dar poate cineva nu vrea sa facă lucrurile astea

      cu 6 ani în urmă (26.04.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Clujene
      Ai dreptate, nu de acolo trebuie sa vina banii. Trebuie sa incepem sa construim bugetul altfel, pe alte baze. Ajutorul primariei si al consiliilor e binevenit, dar trebuie sa ramana la stadiu de ajutor. Trebuie convinsi sponsorii sa investeasca mai mult, iar seria asta cu MS a fost o buna pledoarie.

      cu 6 ani în urmă (26.04.2017)
    • BC CSU Sibiu Markus:

      @ovidiu89
      Iar modelul de urmat este chiar la voi in curte. Mircea Cristescu trebuie si merita apreciat pentru ceea ce a construit la Cluj!

      cu 6 ani în urmă (26.04.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Asa e
      Iar primăria sa va ofere eventual infrastructura. O sala de antrenament, o polivalenta, o masa eu stiu. Din pacate firmele mari se tem sa bage bani in sport ca vine statul si te executa

      cu 6 ani în urmă (26.04.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    Pentru ca poza din articol sa prinda glas:
    https://m.youtube.com/watch?v=oEP6yFP6jaU

    Multumim Dan!!

    cu 6 ani în urmă (26.04.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Pregãtitivã
    Finlandezul a scos "untul" din jucãtorii lui la antrenamente. Poate aud cã sunteti obositi dupã primul meci cu vulturii rosii albastre.

    cu 6 ani în urmă (26.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Tare
      :))

      cu 6 ani în urmă (26.04.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Dan Fleseriu
    Felicitări și toate aprecierile pentru ce a reușit sa facă și sa obțină în condițiile date!!! Merita o echipa care sa se poată lupta pentru obiective îndrăznețe. Și apropo, la Cluj are merite și Cristescu, dar cele principale sunt a altor 2 persoane ...

    cu 6 ani în urmă (26.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe niros :

    posibil
    cred ca intrevad o finala oradea-sibiu..cu csu sibiu castigand titlul in meciul 5 la sibiu:)

    cu 6 ani în urmă (26.04.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      CSU nu castigatã finala in acest an
      Contra echipei din Oradea, nu, fãrã doar si poate. Scuze. La acest capitol o sã aveti ghinion.

      cu 6 ani în urmă (27.04.2017)
    • U BT Cluj-Napoca andrej:

      si eu la fel
      intrevad aceeasi finala... in finala mica :)

      cu 6 ani în urmă (28.04.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Hahaha
    Desi imi place Sibiul si fam. Fleseriu in special simt nevoie sa punctez cateva lucruri:
    1. Bucuria asta fara limite nu isi are rostul, de fapt ati batut o echipe slabuta. S-a vazut clar tot campionatul ca fizic Muresul nu are nici o sansa in playoff. Lazar, Martinic, Kalve sau Reed pur si simplu scapa mingea din mana la orice contact.
    2. Lipsa de experienta a celor 2 antrenori (Barnabas si Trif) s-a simtit si acum si in finala de anul trecut. Ei gestioneaza greu aceste meciuri cu miza dar cu timpul vor ajunge si ei acolo in top.
    3. Isteria asta cu imnul, drapelul si mega-nationalismul pe care sibienii au construit aceasta confruntare este hilara. Doar pentru ca joci impotriva unui oras unde 45% sunt maghiari si au in componenta vreo 3-4 unguri nu ar trebui sa nasca atata ura fata adversar si atata mandrie de a fi roman. Pana la urma i-ati jignit foarte frumos chiar pe concentatenii vostri din Mures care sunt romani si care iubesc baschetul.
    4. Desigur voi tine cu Sibiu in semifinale desi cred ca Steaua va trece la pas, pentru ca la urma urmei vorbim de un sport in care valoarea lotului conteaza decisiv cand vine vorba de o serie cu mai multe meciuri.

    cu 6 ani în urmă (26.04.2017)
    • BC CSU Sibiu raz:

      @mickeym
      1-bucuria isi are rostul ei, la fel ca si tristetea
      2-da, au fost greseli si la Barny si la Fleseriu, si vor fi greseli indiferet cat de experimentati vor fi antrenorii
      3-nu s-a construit nici un nationalism exact acum impotriva Muresului, imi amintesc acum cateva sezoane cand a jucat Sb vs Cj si le-a cazut banda cu imnul Romaniei, drept urmare sala a cantat imnul spontan, de atunci cant imnul la fiecare meci (pana atunci nu am simtit nimic)...
      4- da , ai dreptate cu valoarea lotului conteaza decisiv intr-o serie ... Sibiul a terminat pe 2 , Steaua pe 3 ;)

      cu 6 ani în urmă (26.04.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    What ?
    Amice, mandria de a fi roman nu poate fi niciodata prea mare , asta ar trebui sa fie clar pentru toata lumea. Cat despre tot ce s-a intamplat a fost o urmare a mizeriei facute de bc mures la meciul 4. Hai sa nu ne mai ascundem dupa cires. Si daca un roman s-a simtit jignit pentru ca am cantat imnul si pentru ca am strigat Romania inseamna ca.....nu e roman.

    cu 6 ani în urmă (27.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!