Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Jucătorii noștri au arătat spiritul pe care l-am avut tot campionatul”

Valentin Todea, David Istrate

Valentin Todea, David Istrate
02.06.2019

Dan Fleșeriu: „Jucătorii noștri au arătat spiritul pe care l-am avut tot campionatul”

Duminică, 2 iunie, în atmosfera excelentă din Arena Antonio Alexe, oaspeții au reușit o prestație foarte solidă și au câștigat în fața lui CSM CSU Oradea cu scorul de 71-64. Prin urmare, finala Ligii Naționale va avea cel puțin un meci 4, care este programat tot în orașul din vestul României.

La finalul jocului, Dan Fleșeriu s-a arătat mulțumit de jocul prestat de elevii săi, care și-au ridicat nivelul ofensiv și au avut un spirit de luptă deosebit.

Am reușit, de data asta, să facem un meci bun defensiv, dar și să marcăm ceva mai multe puncte. Dacă țin bine minte, meciul 2 s-a terminat 64, pentru Oradea, 62 pentru noi. Din punct de vedere defensiv, să zicem că am făcut același tip de joc, dar am reușit să și marcăm punctele. Sunt bucuros pentru că jucătorii noștri au arătat spiritul pe care l-am avut tot campionatul și cu care am reușit să câștigăm sezonul regulat. Niciodată nu renunță, indiferent de cât de greu e sau de ce nedreptăți se întâmplă pe terenul de baschet.”

Tehnicianul sibienilor a analizat duelul cu CSM CSU Oradea, din punct de vedere al recuperărilor, dar și al greșelilor comise. Așa cum era de așteptat, Fleșeriu a anunțat că își dorește foarte mult ca finala să aibă parte de o confruntare decisivă, lăudând fanii ambelor tabere.

Am avut și mai multe recuperări în celelalte meciuri, am avut chiar 20 de recuperări ofensive, pe fiecare meci. Acum văd că avem doar 14. Cred că am avut mai multe și astăzi, dar nu am reușit să marcăm punctele, împotriva lor. Sunt multe situații în care jucătorii noștri, efectiv, nu au avut mâini să arunce. Astăzi, jucătorii noștri au fost mai atenți cu mingea și, chiar dacă avem mai multe turnoveruri, 13, aproape dublu decât facem în ultimul timp, cel puțin în playoff, am reușit să controlăm, după recuperările ofensive, mai bine și au venit punctele acelea. La meciurile de acasă încercam foarte, foarte repede să marcăm și nu reușeam de fiecare dată să ne creem avantaj. Repet, a fost un meci de încărcătură mare, de totul sau nimic și, probabil, s-au relaxat puțin după 2-0. E foarte greu ca o echipă să câștige trei meciuri consecutive. Totuși, evident, dorința mea este să reușim să ducem seria în meciul 5. Cred că ambele săli, ca și public, merită să vadă atât de multe meciuri, pentru că sunt niște suporteri extraordinare, de ambele părți.”

Întrebat dacă presiunea se mută pe umerii jucătorilor pregătiți de Cristian Achim, antrenorul galben-albaștrilor a declarat că nu crede că acest lucru se va întâmpla, fiind conștient de valoarea componenților lui CSM CSU Oradea.

Nu cred că este presiune pe ei. Oradea are jucători cu experiență. Oradea a dat și astăzi, în sfertul patru, niște coșuri de 3 cu care a reușit să stea în joc, cu aruncări contestate de noi. Nu îmi fac probleme pentru cei de la Oradea. Altelte sunt problemele noastre care, evident, mă îngrijorează și sper să mă înșel.”

Cea de-a patra confruntarea a finalei Ligii Naționale va avea loc marți, 4 iunie, de la ora 19:00.

*foto: Cristi Cojocariu/BC CSU Sibiu - Facebook

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Așteptam de la reporter/ii prezenți la conferința sa aprofundeze acest interviu și sa aflam cu toții ce nedreptăți se întâmplă pe terenul de baschet. Nu de alta, dar vad ca întreaga comunitate sibiană este convinsa ca noi am câștigat meciul 2 cu ajutorul arbitrilor. Ați fi ieșit cu fruntea mult mai sus dacă ați fi recunoscut că ați jucat slab, iar meciul voi l-ați pierdut, arbitrii făcând greșeli de ambele părți. La fel a fost și când v-am luat bronzul acasă, ne-ați huiduit grobian în urma coșului pe buzzer a lui Will Franklin, probabil arbitrii v-au nedreptățit și atunci. Jalnic Dane

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    ajax
    *comentariu moderat de către admin.
    ultimul avertisment pt dl Dario!

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    ajax
    *comentariu moderat de către admin.
    ultimul avertisment pt dl Dario!

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Leafy :

    Dario
    Calmeaza-te cu jignirile, vad ca inca nu te-a blocat nimeni si ma mira faptul asta.
    Imi vine greu sa cred ca esti din Oradea. Incearca sa iti versi nervii pe o perna sau ceva, nu pe internet si prin cuvinte ca si "gunoi" adresate altor persoane.

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      Leafy
      Lasa-l in pace, ca asa face la fiecare postare. Nu-l baga in seama. Nu merita. Asta ii place sa facă.

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    "altele suntt problemele noastre care ma ingrijoreaza si sper sa ma insel"??????
    Aceeasi tactica "focul la ei" adica la arbitrii. In seara asta pt ca ati castigat nu conteaza arbitrajul. Asta nu l-a impiedicat sa protesteze pana aproape de final. La un moment dat in timpul atacului oradean, era Georrgescu cu un picior in teren. Ar trebui acum si Oradea ssa pregateasca un montaj cu fazele iin care a fost ddefavorizata? In modd sigur nu, pt ca noi intelegem ca arbitrii pot gresi. Azi Oradea a jucat slab iar Sibiul a meritat victoria fara nici o indoiala. Am jucat prost si in meciul 2 dar am castigat. Azi nu. Sper caa marti sa vad baschet din partea noastra pt ca altfel si la victorie as ramane cu gust amar. Ultimele 2 partide nnuu ne reprezinta..

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu clamun:

      un picior, 2 picioare
      apropo de asta pe atacul nostru, achim era in sfertul patru cu 2 picioare in teren, de a trebuit ciulin sa-l ocoleasca, si sa-l trimita la locul lui.

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      E posibil. Si Fleseriu a intrat de multe ori. Se intampla pt ca in tensiunea meciului nu te uiti to timpul la linie. Eu vorbeam aici de Gergescu nu de Fleseriu. Singura persoana caare are dreptul sa ffie in picioare e antrenorul. Se ma ridica si altii e pe banca dar nu intra in teren! Eu doar am dat un exemplu pt ca ati spus ca a fost corect arbitrajjul. Atunci de ce atatea proteste?

      cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    sosoxxx
    se tine “fata mare”, a acestui forum

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csv
    pt @clamun si @csv "casanova" - o sa va raspunda si colegul @mailman o sa incerc sa-l suplinesc (desi e inegalabil).
    in confomitate cu ce s-a auzit pe la colturi (cum a reusit @clamun sa cunoasca asa bine colturile salii A.Alexe e de mirare) Sere a avut o cina de taina cu Paun si Fleseriu si au decis ca e prea scurta o finala in 3 meciuri. Asa ca marti Dan si cu Ionut vor continua sa fie "primadone"la marginea terenului, "nasul" Sere va sta relaxat pe scaun iar "guru" Paun va da binecuvantarea de la oficiala. Si vor trai fericiti pana la etc...
    Ati castigat azi pe merit. De ce aveti aceasta atiudine? Sa inteleg ca daca veti castiga marti o sa fie pt ca ati fost tratati corect, iar daca pierdeti o safie pt ca v-au furat arbitrii.Cei din teren chiar nu mai conteaza!
    Sustineti ca ee pacat ca e vorbeste mai mult de arbitraj decat e baschet, dar oare cine face asta???? Unii dintre voi. Ai vazut vreun suporter oradean sa se planga de arbtraj?

    cu 4 ani în urmă (02.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soso
      Mailman are o mare problemă cu digerarea infrangerilor... 😉 Dispare așa brusc, iar apoi, după ce își reumple tolba de metafore, parabole și hiperbole apare ca Afrodita din spuma mării. Eu mi-aș dori ca și după înfrângeri, să intre pe aici, doar să zică: sunt bine, stați liniștiți... 😁😁

      cu 4 ani în urmă (03.06.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu lauri :

    csu sibiu
    sa joci atat de slab si sa reusesti sa castigi la oradea, asta inseamna ca adversarii au fost praf.

    cu 4 ani în urmă (03.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!