Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Noi am avut o linie de 7 marcatori cu minim 10 puncte. Asta înseamnă echipă”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.10.2018

BC CSU Sibiu și-a revenit rapid după eșecul de la Craiova și a reușit să câștige meciul de pe teren propriu cu SCM Timișora, scor 90-78, din etapa a 4-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, grupa valorică A.

Dan Fleșeriu, antrenorul principal de la BC CSU Sibiu, a tras concluziile după victoria echipei sale și s-a declarat mulțumit de modul în care jucătorii săi și-a împărțit punctele:

„Am reușit să jucăm destul de bine în sfertul 4, când am și reușit să marcăm destul de mult afară. Ei s-au apărat foarte mult în interior și ne-a fost puțin mai greu până să-i deschidem. După ce i-am deschis nu am mai avut probleme. Au un pivot excepțional, care știe bine jocul. Nu am reușit să-l limităm pe el dar am reușit sa-i limităm pe ceilalți. Noi am avut o linie de 7 marcatori  cu minim 10 puncte. Asta înseamnă echipă și înseamnă că suntem bine împreună.”

Întrebat despre faptul că atât în meciul de la Craiova, cât și în cel cu Timișoara nu au reușit să oprească pivotul advers, tehnicianul sibian a răspuns:

„E diferență între ei, ca tip de pivot. Este aproape imposibil să-l oprești (n.r Vukosavljevic) la kilogramele pe care la are. Să sperăm că dată viitoare ne vom pregăti mai bine. Suntem doar la început, relațiile de joc nu sunt formate încă și acest lucru se vede în special în apărare.”

Dan Fleșeriu a vorbit și despre dorința sa și despre lotul din acest sezon:

„Eu aș prefera, evident, să câștig de fiecare dată. Nu se poate lucrul acesta. Sper ca banca mai lungă de anul acesta să ne dea voie să nu mai avem colapsul de la final, final de Top 6 și mai ales playoff. Dacă toți jucătorii vor înțelege și vor veni de pe bancă cum au venit astăzi, cred că vom fi destul de bine.”

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Pentru acuratete, au fost doar 6 jucatori cu peste 10 pct, Mirel si Coop au avut fiecare cate 8...
    Altceva insa ma deranjeaza.
    Trec peste jocul care nu e la nivelul pe care il dorim, asta e cea mai mica problema.
    Tot vorbim de banca lunga de anul asta... e lunga doar daca o folosim; rotatia noastra e de 8 jucatori cu indulgenta,cei 6 straini plus 2-3 romani, dar care impreuna nu trec de 40 min pe meci. Chiar am verificat, si exceptand meciul cu Pitestiul, cand diferenta de scor a fost mare, jucatorii romani au jucat toti impreuna 40:00, nici o secunda in plus. Iar asta, in conditiile in care, teoretic, am avut cele mai usoare meciuri...
    Eu nu cred ca exista o echipa pana acum in LNB care sa fi jucat atat de "economicos" cu jucatorii romani.
    Las la o parte partea asta de promovare a jucatorului roman, care e evident ca la noi nu se intampla ca scop in sine; ingrijorarea mea e legata de faptul ca in ciuda faptului ca anul asta sunt mai putine meciuri, vom ajunge din nou in playoff storsi, si nu neaparat din punct de vedere fizic.
    Plus stilul asta de a juca in prima parte cu unul, iar in a doua repriza cu altul. Eu nu pot intelege cum nu poate sa-i gaseasca si lui Mirel 3 minute in prima repriza, macar sa-l incalzeasca gleznele; iar aseara desi Tohatan a jucat foarte bine in sfertul 1 si 2, a mai intrat exact 14 secunde...

    cu 5 ani în urmă (25.10.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Gyke
    Perfect de acord cu tine. Lucas a fost onfire in meciul cu tm iar după pauză a fost efectiv uitat pe bancă. Înțeleg că Mirel a fost foarte ok in joc, însă puteai sa odihnești un Prat sau Hardy.
    Nu mai vorbim că în sfertul 1 și 2, Tamulis a fost inexistent însă sa încăpățânat să îl țină pe parchet. Sunt tot mai dezamăgit de modul în care Fleseriu gestionează jocul.

    cu 5 ani în urmă (26.10.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Tamulis
    Eu aș pune puțin lucrurile într-o altă perspectivă. A fost ultimul jucător adus și principala condiție a fost să intre in bugetul rămas. Apoi, ținând cont de ceilalți 5 străini, toată lumea aștepta un shooter și Justas a fost puternic marketizat în sensul ăsta. Au fost create niște așteptări prea mari pentru un al 6 lea jucător, strict din punctul meu de vedere. Acum, el e un baschetbalist foarte bun, care mie îmi place mult, cu destule calități, printre care și o aruncare bună de la distanță; dar e clar că nu e un shooter pur-sânge. Pe de alta parte, are doar 24 de ani, este la prima lui experiență în afara Lituaniei și are nevoie de timp și încredere. Rămâne de văzut dacă le va și primi la Sibiu.
    Acum, referitor la ultimele 2 meciuri, la Craiova venea după accidentare, a jucat puțin și nu a primit mingea de loc. Cu Timișoara, exact invers, în prima parte toate acțiunile au fost făcute pe el și a avut multe aruncări deschise (prea multe), cumva s-a blocat, iar statistica lui arăta 1 din 6 la pauză. După, jocul nostru ofensiv a fost mai variat, iar el s-a liniștit și rezultatul a fost 3 din 3, pentru un total de 4 din 9, ceea ce e foarte bine. Oricum, mă repet, are nevoie de timp să se integreze în echipă, asta e clar.

    cu 5 ani în urmă (26.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!