Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „O să mă focusez foarte mult să-i fac pe jucătorii noștri tineri să arate că pot ține viitorul baschetului românesc în mâinile lor”

Eduard Popa, Bogdan Isailă

Eduard Popa, Bogdan Isailă
13.09.2018

BC CSU Sibiu a disputat două partide amicale la Arena de Baschet din București. Echipa de pe Cibin s-a impus în fața celor de la BC Athletic Constanța cu scorul 96-59 și contra celor de la SCM U Craiova cu scorul de 74-67. După cel de-al doilea succes înregistrat la București, antrenorul Dan Fleșeriu a oferit un interviu pentru Total Baschet în care a vorbit despre formarea echipei, perioada de pregătire, noul aspect al echipei dar și despre adversarii din prima grupă valorică din Liga Națională de Baschet Masculin.


Cum a fost vara, cum e noua echipă?

Vara a fost foarte lungă și foarte grea în încercarea de a-mi forma o echipă foarte bună. Se pare că am reușit și sper să avem suficient timp să ne obișnuim jucătorii, unii cu alții, astfel încât să dea randament cât mai bun.

Sunteți mulțumiți de colectivul pe care îl aveți, în comparație cu anul trecut?

Nu am cum să nu fiu mulțumit. Sunt jucători buni. Sunt jucători experimentați. Sunt jucători care sunt obișnuiți cu performanța. Asta ne și doream, o echipă mai puternică și mai rapidă. Deocamdată nu jucăm la nivel de viteză la care vreau eu dar cu siguranță în trei săptămâni vom arăta altceva.

Aveți doar un român cu experiență, pe Mirel care are și el doar 24 de ani, cum credeți că va influență acest lucru?

În primul rând datorită regulii de U23 timp de 20 de minute este foarte important jucătorul tânăr. De abia după primele 20 de minute poate că există echipe la care jucătorii să facă diferența. Sunt foarte puțin în campionat jucătorii aceia. Nu am avut acces să-i putem lua și o să mă focusez foarte mult să-i fac pe jucătorii noștri tineri să arate că pot ține viitorul baschetului românesc în mâinile lor. Avem câțiva jucători tineri foarte buni și cred că vom face față fără probleme.

Cum îl vedeți pe Kevin Hardy, cum s-a schimbat ca jucător?

În primul rând el trebuie să-și dorească și să reușească să arunce cât se poate de des atunci când are pozițiile libere de aruncare. Și va avea multe. La antrenament el marchează foarte, foarte bine și nu nici un motiv ca în jocuri să nu marcheze. Cu siguranță că progresul lui de anul acesta de acolo va veni. De asemenea îl folosesc foarte mult timp conducător de joc, poziția 1, ceea ce din nou e o noutate pentru el, cel puțin la noi în campionat. Așa că are mult de lucru și cred că nu îi e foarte ușor în momentul ăsta.

Cooper și Falker au fost mult timp împreună pe parchet astăzi, vă veți baza mult pe această așezare în acest sezon?

Cooper poate juca oricând afară. Și Falker va juca foarte mult în fara spațiului de 3 secunde, nu doar cu spatele la coș. Știm cu toții ce poate să facă din jocul la interior Sper să nu se accidenteze, să fie permanent apți. Falker care a făcut toată pregătirea cu noi este foarte bine fizic. Aleargă pe contraatac și acum poate arunca și de la semidistanți, distanță. Așa că nu văd nicio problemă, dimpotrivă cred că echipele adverse vor avea o problemă în a apăra un cuplu atât de puternic.

O ultimă întrebare, cum vi s-a părut Craiova?

Craiova, ca și toate celelalte echipe care există deja, de Steaua nu știu încă nimic, este o echipă foarte puternică. Cred că bătălia pentru a intra în primele 6 va fi una extrem de grea, spectaculoasă. Sper că asta le va face doar bine jucătorilor și mai ales pentru că nu vom avea pauzele de două săptămâni când aveam meciuri mai ușoare.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Sper și eu ca Tohatan, Brosser și Gavriloaia, împreună cu Dragoste să facă un grup grozav și să răsplătească încrederea și pariul lui Dan. În ceea ce privește oamenii mari, trioul Cooper-Falker-Philmore sunt convins că va fi unul redutabil anul ăsta în LNB. De-abia aștept să înceapă memorialul.

    cu 5 ani în urmă (13.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!