Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Pot fi periculoși dacă nu vom face o apărare bună”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
28.09.2016

CSU Sibiu joacă astăzi, de la ora 18, prima manșă a dublei cu Dinamo din Cupa României. Antrenorul principal al sibienilor, Dan Fleșeriu, a oferit o declarație despre partida de diseară, spunând că jucătorii săi vor trebui să fie extrem de atenți în apărare. 

Totodată, antrenorul lui CSU Sibiu a adus în discuție o veche problemă cu care ce confruntă formația sibiană. Sala Tranilvania, în care CSU Sibiu dispută meciurile de acasă, este folosită des în alte scopuri, echipa de baschet fanion a orașului fiind nevoită să își desfășoare antrenamentele într-o altă sală, care nu oferă aceleași condiții de joc. Nu este prima dată când antrenorul lui CSU Sibiu atrage atenția acestui lucru, însă lucrurile nu par să se schimbe. 

„Urmează o dublă manșă cu Dinamo, decisivă pentru calificarea mai departe în Cupa României. Ne aşteptăm la două jocuri echilibrate, dar care să ne aducă o victorie ca rezultat final, pentru că va conta doar cine reușește să marcheze mai multe coșuri. Băieţii aşteaptă cu nerăbdare să joace, mai ales că, în ultimul timp, avem doar jocuri, antrenamente nu prea putem să desfăşurăm în locaţia în care ar fi normal să o facem, Sala Transilvania fiind gazda multor altor evenimente în afara celor ce înseamnă sport de performanţă. Din păcate, cred că lucrurile acestea vor continua și n-aş vrea să le folosesc drept scuză, dar cu siguranţă vor afecta extrem de tare rezultatele echipei.   Nu doar meciurile contează, nu doar în timpul lor ne putem pregăti. 99 la sută din timp sunt antrenamentele, pe care, dacă nu avem unde să le desfăşurăm, sau le desfăşurăm în sala mică, de la teatru, nu pot să ampretenţii de la jucători să fie perfect pregătiţi. Cu siguranţă jucătorii vor vrea să facă maximum posibil. Vom vedea dacă rezultatul va fi ca şi la Steaua, sau va fi unul mai bun, şi vom reuşi să marcăm din situaţii deschise chiar şi fără pregătire într-o sală normală. Din punct de vedere fizic noi ne pregătim, dar problema apare atunci când tehnica individuală nu va ține cu noi pentru că nu suntem obișnuiți cu reperele, pentru că avem probleme cu distanțele dintre jucători și pasele nu vor merge. Referitor la Dinamo, față de echipa cu care ne-am întlnit la Memorialul Tordai, la ei au mai venit doi jucători. Au avut o etapă în care s-au prezentat destul de bine contra Timișoarei și pot fi periculoși dacă nu vom face o apărare bună”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

Meciul dintre BC CSU Sibiu și CS Dinamo București are loc diseară, de la ora 18, îl Sala Transilvania și va fi transmis în direct pe Digi Sport 3. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!