Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Sper să nu mai pierdem acasă, este extrem de supărător”

Bogdan Isailă, Eduard Popa

Bogdan Isailă, Eduard Popa
07.04.2019

fleseriu sibiu u bt cluj

U-BT Cluj a învins CSU Sibiu, scor 78-72, în ultima etapă a sezonului regulat din LNBM. În ciuda acestei înfrângeri, trupa lui Dan Fleșeriu rămâne pe primul loc în clasament.

Cu toate acestea, antrenorul sibienilor ar fi preferat ca echipa să aibă o altă față în acest meci:

„Din păcate am tratat meciul așa cum a și fost, adică fără miză. Nu am avut în multe momente atitudinea potrivită, nu am fost suficient de agresivi, Clujul ne-a dominat la acest capitol. S-a văzut la recuperări, am avut mult mai multe recuperări şi aruncări de trei puncte la final,  am ratat multe libere, ceea ce facem de obicei, dar parcă mai multe decât la un meci cu Clujul sau un meci de acest gen. Este evident că nu sunt mulţumit de acest rezultat, dar pe de altă parte noi trebuie să vedem ce facem mai bine, în eventualitatea că vom reuşi să trecem de Dinamo şi vom juca o finală, poate chiar cu cei de la Cluj.

Ce părere aveţi de sezonul regulat şi cât de mult vă avantajează în partea a doua din campionat?

Anul trecut am pierdut două meciuri de pe teren propriu, în ultima etapă cu Clujul şi apoi cu Oradea în semifinală, însă sperăm că vom reuşi să facem aceeaşi performanţă şi anul acesta. Am pierdut deja două meciuri şi sper să nu mai pierdem acasă. Este extrem de supărător pentru că publicul care vine şi ne susţine meci de meci, trăieşte mult pentru noi şi nu aş mai vrea să îi văd plecând de la sală supărați.

Ewing nu a mai intrat în repriza a doua. A păţit ceva sau a fost doar o decizie a lui?

Nu, a fost doar o decizie a mea. A jucat destul de slab în prima parte şi din păcate nu am reuşit nici fără el să jucăm mai bine. Sper că în următoarele 10 zile pe care le mai avem să revină la forma bună, pentru că avem nevoie de el, cel puţin în semifinală şi apoi în finală cu aport decisiv.”

Pentru CSU Sibiu urmează acum duelul cu Dinamo Știința, din Final Four-ul Cupei României.

*foto: Adrian Bugariu

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Concluzii
    Ma ingrijoreaza putin lipsa de energie si de inspiratie in ofensiva a baietilor nostri. Din pacate pentru noi, atat Oradea cât și Clujul au adus inainte de playoff jucători care le-au adus multa consistenta.
    Despre Ewing al nostru, cu tot respectul pentru cariera sa, parerea mea este ca nu aduce niciun plus in joc. Nu sunt genul de persoana care se avanta cu parerile, am urmarit atent evolutiile lui si am observat o singura calitate, e adeptul unui stil de joc colectiv, paseasa mult si bine, dar nu are initiativa si isi asuma foarte putine lucruri. Practic, in meciurile in care am sacrificat titularii obisnuiti pentru a-l integra pe el, ori am pierdut ori ne-am impus foarte greu. Sunt convins ca si Dan constientizeaza asta, drept dovada ca aseara l-a jucat destul de putin pentru un meci fara miza. Cred ca rolul lui Ewing ar trebui sa fie exclusiv cel de inlocuitor in caz ca, doamne fereste, se intampla ceva cu vreunul dintre ceilalti straini.
    Avem multa sansa ca putem juca ambele finale, atat in cupa cat si in campionat, avand culoare relativ accesibile, insa mai mult va fi foarte greu pentru ca asa cum am spus, in acest moment Oradea si Clujul, sunt mai puternice decat noi.

    cu 5 ani în urmă (08.04.2019) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    NBA
    Ar fi prea frumos ca sa apara si la noi fosti jucatori din NBA care sa-si cante aici cantecul de lebada.Din pacate,nu exista niciun motiv obiectiv ca vreunul dintre ei,cu o viata si traiectorie normala pentru un sportiv de asemenea calibru,sa ajunga aici.Va reamintesc ca exista un predecesor mult mai rasarit decat Ewing,cel de la CSM Bucuresti,Mario Bennett,care vreo doi ani si-a facut dus cu Kobe Bryant,si care,in afara de vreo 2-3 faze senzationale intr-un sezon intreg,n-a adus nicio plusvaloare.sa ca principial vorbind,din punctul meu de vedere nu se justifica aducerea unor jucatori doar ca sa facem poze cu ei si sa ne fudulim apoi.

    cu 5 ani în urmă (09.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!