Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Trebuie să înțelegem că nu e suficient să ne prezentăm la sală și avem meciul câștigat”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.04.2018

BC CSU Sibiu continuă seria de victorii de pe teren propriu și după etapa a 6-a din Top. Formația antrenată de Dan Fleșeriu a câștigat în fața lui BCM U Pitești cu scorul de 84-77, nu fără emoții însă, după ce a irosit un avantaj important. Antrenorul lui a tras concluziile imediat după încheierea acestui joc:

„Mi-a fost foarte teamă, sincer să fiu, de echipa din Pitești pentru că sunt o echipă foarte bună. Sunt mai relaxați, neputând să urce mai sus de locul 6. Joacă fără stress. S-a văzut și pe aruncările lor că nu au frica că dacă ratează se întâmplă ceva. Am reușit abia în repriza a 2-a să jucăm mai bine, în primele 5-7 minute ale sfertului trei. Din păcate în sfertul 4 la plus 19 puncte ne-am crezut învingători prea repede și au reușit să ne egaleze. Mă bucur totuși că pe final băieții și-au păstrat calmul, nu am intrat în panică și au reușit să întoarcă rezultatul. Dacă la plus 19 marcam coșurile de 3 puncte pe care le-am marcat la scor egal, cred că ne duceam la 25-30 de puncte și nu mai era o problemă. Repet, Piteștiul este o echipă foarte bună cu shooteri foarte buni. Chiar dacă s-a considerat o surpriză că au bătut Clujul, cred că vor mai face astfel de surprize până la final de Top 6.”

Dan Fleșeriu a vorbit și despre presiunea de a te afla în vârful clasamentului:

„Este presiune pentru că trebuie să câștigăm toate meciurile. Ar fi păcat ca după atâta timp să pierdem poziția întâi. Am declarat de multe ori că poziția este importantă în privința lay-off-ului pentru a avea avantajul terenului propriu. Este foarte greu să păstrăm locul 1 până la sfârșit. Ne mai trebuie minim trei victorii. Cred că victoriile de acasă ne-ar ajunge dar nimeni nu îți garantează că vei câștiga cu Oradea sau Clujul. Noi trebuie să înțelegem că nu e suficient să ne prezentăm la sală și avem meciul câștigat. Dimpotrivă, trebuie să luptăm dublu decât până acum pentru că celelalte echipe joacă cu locul 1 mult mai motivate decât cu oricine altcineva.”

Antrenorul lui BC CSU Sibiu a încheiat vorbind despre oboseală, în condițiile în care în Top 6 s-au jucat două meciuri pe săptămână:

„Oboseală este la toată lumea, cu siguranță este și la noi. Am rotit astăzi mai mulți jucători și să sperăm că la Steaua vom fi destul de proaspeți ca să faccem un joc destul de bun.”

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu frank :

    CSU
    Conteaza enorm sa fie armonie in sanul echipei, conteaza ca echipa sa fie unita, sa fie o adevarata familie atat pe teren cat si in afara lui, asta inseamna liniste si incredere...doar asa putem spera. Tine-i Dane uniti in jurul tau, hai CSU!

    cu 5 ani în urmă (15.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    Cel mai bun antrenor, sper sa castigi si la masculin un campionat, tot respectul si admiratia !!

    cu 5 ani în urmă (15.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!