Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Un meci în care jucătorii mei au fost tratați incredibil de rău”

David Istrate, Bogdan Isailă

David Istrate, Bogdan Isailă
29.05.2019

Dan Fleșeriu: „Un meci în care jucătorii mei au fost tratați incredibil de rău”

După ce a cedat primul joc de pe teren propriu, formația din Sibiu a fost aproape de a reveni și de a câștiga partida cu numărul doi, însă finalul nu a ieșit așa cum și-au dorit. Jucătorii lui CSM CSU Oradea au reușit un ultim sfert excelent și s-a impus la două puncte, scor 64-62, ducând scorul general la 2-0.

După încheierea confruntării, Dan Fleșeriu a declarat că elevii săi au luptat până la „ultima picătură de energie” și susține că trupa pe care o conduce ar fi meritat să învingă.

Un meci în care am irosit extrem de multă energie ca să stăm în meci, să reușim să conducem în mare parte din joc, până la jumătatea sfertului patru. Un meci în care jucătorii mei au fost tratați incredibil de rău și în care noi am luptat până la ultima picătură de energie. Cu siguranță, un meci pe care meritam să îl câștigăm. O felicit pe Oradea pentru că a reușit să facă două meciuri bune aici, dar cred că astăzi am fi meritat victoria.”

BC CSU Sibiu a câștigat clar lupta la recuperare (50-31), însă tehnicianul galben-albaștrilor este nemulțumit de faptul că baschetbaliștii din lotul său nu au reușit să fructifice acele noi atacuri.

Da, degeaba. Dacă recuperezi ofensiv și nu ai mâinile libere să arunci, după recuperare, e frustrant. Dar trebuie să ne luptăm cu asta și, evident, nu trebuie să renunțăm. Avem o echipă bună, avem o echipă care luptă împreună și care poate să fie foarte puternică și fizic, și psihic atunci când suntem capabili să jucăm și baschet pe teren.”

Dan Fleșeriu a fost întrebat și dacă este supărat pe prestația arbitrilor, iar acesta a spus că este supărat pe toată lumea, având în vedere scorul acestei finale.

Sunt supărat pe toată lumea. Nu am cum să nu fiu supărat la 2-0, dar sper că totul va fi mai bine, la Oradea, ce să fac, nu pot decât să sper treaba asta, chiar dacă nu o cred.”

Așadar, în acest moment, BC CSU Sibiu are nevoie de trei victorii consecutive, dintre care două în deplasare, pentru a câștiga titlul național. Următorul duel are loc duminică, 2 iunie, de la ora 19:00, fiind transmis de Digisport 4.

*foto: Cristian Cojocariu/BC CSU Sibiu - Facebook

15 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    să ne păstrăm calmul
    Vaaai! Aşa ceva... Să decazi într-atât, încât să spui că jucătorii tăi... Totuşi am văzut cu toţii meciul, noi am avut şi reluările, tu ai avut locul cel mai bun de pe margine aşa că nu ai nici o scuză pentru ridicolul afirmaţiei ăsteia. Probabil că eşti foarte supărat şi de acolo ţi se trage "perla" asta. Noroc că orădenii nu sunt ranchiunoşi şi nu se supără pentru o răutate scăpată la năduf! Chiar nu l-ai văzut pe Sere cum ţinea azi cu Sibiul? La Oradea terminăm seria, anul ăsta aţi luat Cupa şi ati condus tot sezonul, motive suficiente să te vedem şi la anul pe bancă, nu ca şi pe bietul Silvă. Chiar nu ne trebuie renumele de terminatori ai antrenorilor adverşi.

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Dane,
    Totuși nu înțeleg ce vrei sa spui prin faptul ca jucătorii tăi au fost tratați incredibil de rau. Te referi la arbitraj?

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Fleseriu
    Sunt neutru. Atat spun si cred ca multi imi vor da dreptate: Oradea merita sa castige, arbitrajul a fost slab, ba chiar pro Sibiu (multe faze nefluierate, out la Falker inexistent, etc), iar tu, Fleseriu, pari din ce in ce mai insistent la adresa arbitrilor, vrei fault la orice faza, comentezi orice decizie. In fine, noroc ca il ai pe Georgescu in spate, daca nu era el aveai 2 tehnice in finala asta. Bafta ambelor echipe.

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019)
    • BC CSU Sibiu netgamero:

      @andrac- ai vazut alt meci
      Probabil te-ai uitat la tenis. Zici ca esti neutru, dar nu ai vazut faulturile oradenilor nesanctionate de brigada de hoti, topaiala de sub panou a jucatorilor oradeni de sub panou - fara sa se acorde pasi, mingea batuta in afara terenului de cateva ori -out clar, si altele. Aveam respect fata de aceasta echipa din oradea pentru ca era cea mai fair-play dintre adversare, pana acum, cand se transforma in asehoti. De mult nu am mai vazut atatea simulari de faulturi - parca erau actori. Sigur ai vazut alt meci, si in niciun caz nu esti neutru, in plus nu prea ai habar de regulile din baschet.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @netgamero
      Ma scuzi domnu' expert dar probabil nici eu nu am habar de reguli din moment ce ii dau dreptate lui @andrac. Desi cel din urma e prezent pe acest site de ani buni, iar tu esti cam nou-venit.
      Ai putea sa te dai te rog cateva exemple de reguli pe care nu le intelegem sau cateva exemple de nereguli nesanctionate impotriva oradeanilor. Dar te rog cu specificarea fazelor respective nu la modul general. Eu am vazut meciul la tv, il am si inregistrat asa ca pot verifica. Nu de alta dar s-a fluierat mult prea mult in acest meci. Daca erau arbitrii pro-Oradea tu crezi ca aveau oradenii ambii pivoti importanti cu cate 2 greseli personale in primul sfert?

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Stai linistit
      Ca daca in loc de Oradea era U tot asehoti eram si noi. Cand sunt ei ajutati de arbitri atunci se considera ca au fost impartiali sau nu au influentat rezultatul.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      ovidiu89
      Stai asa ca daca eram noi in locul Oradiei eram acuzati ca BT este sponsorul federatiei si asta ar fi o cauza ca suntem protejati. Uite ca nu e chiar asa.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      noroc
      Da, noroc ca l-a avut pe Georgescu in spate. L-a ajutat in ultimul hal sa nu ia doua tehnice, din tribuna unde statea ca a fost suspendat.

      cu 4 ani în urmă (31.05.2019)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      @soso69
      Uita-te la reluare si vei vedea ca arbitrajul a fost extrem de prost, pentru ambele echipe. Au fost multe faulturi clare nesanctionate, blocaje regulamentare la care s-a fluierat fault, atingeri usoare sanctionate, pasi ignorati (dar la asta ne asteptam ca nu e prima oara cand Podar si Grigoras demonstreaza ca nu stiu ce e aia "pasi") etc. Daca tii neaparat o sa fac o analiza a meciului si iti dau lista exacta cu deciziile de arbitraj cretine, cu timestamp. Dar daca sustii cumva ca s-a arbitrat corect sau ca doar Oradea a fost sanctionata, atunci esti cam penibil.

      cu 4 ani în urmă (31.05.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @mihaitha
      O sa ignor ultimul tau comentariu pt ca daca as tine cont de el, nu ai merita nici o replica.
      M-am uitat la reluare atat la primul cat si la al doilea meci. Nu am sustinut ca a fost un arbitraj bun. A fost un meci sl;ab si un arbitraj in aceeasi nota. Am sustinut ca s-a fluierat prea mult si s-a fluierat in ambele parti. M-a deranjat afirmatia cu "nu prea ai habar de reguli" precum si "minge batuta in afara de cateva ori" (!!!!), "topaiala sub panou", etc. Nu am vazut nici macar o minge batuta in afara in tot meciul si nu inteleg termenul "topaiala'? S-a referit la pasi? A fost o singura faza suspecta de pasi dar nici macar pe reluare nu a fost concludenta asa ca nu pot acuza arbitrul ca n-a vazut. A mai fost o faza cu pasi sanctionat la Sibiu la care jucatorul si Fleseriu au protestat iar pe reluare se vede cum Fleseriu se uita la Floca pt ajutor si acesta ii spune ca fost pasi.
      Nu comentez faulturile comise la recuperari pt ca acolo chiar a fost foarte greu sa analizezi cine pe cine loveste si cine a fost primul. Aproape la fiecare faza era un mic meleu si asta pt ca ambele echipe au aruncat foarte prost si au rezultat multe lupte la recuperare. Posibil ca acolo voi sa fi fost mai dezavantajati din cauza nesanctionarii anumitor abateri, tinand cont ca ati dominat lupta la recuperare. Din punctul meu de vedere chiar daca arbitrajul a fost slab nu a fost el cel care a decis castigatoarea.
      In concluzie stii care e cel mai mare dezavantaj pt Sibiu in play-off, dupa parerea mea ? Este ca la meciurile de acasa din campionat se lasa jocul mult mai liber , voi aveti echipa atletica si foarte puternica sub panou si echipele adverse nu prea au sanse de castig. Cand sunteti in deplasare se schimba putin arbitrajul si brusc echipa e vulnerabila. Uitati-va cate victorii aveti in deplasare in ultimele 2 sezoane si cate aveti acasa. In play-off se fluiera cum se fluiera la fel in toate salile si pierdeti mult din avantajul terenului propriu. Asta e parerea mea tinand cont de diferentele mari intre jocul de acasa si cel din deplasare al Sibiului.

      cu 4 ani în urmă (31.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Ho ho ho
    Ia uite ca avem în sfârșit un expert în comunitate, de mult te așteptam. Asta cu asehotii mai las-o, înseamnă că nu cunoști fenomenul. Totuși, unde ai văzut tu pași sau mingi bătute în afară, neacordate pt Sibiu? Mi-ar fi jenă sa dau tot timpul vina pe arbitraj, uitați-vă unde ați greșit și vedeți că meciul voi l-ați pierdut, nu arbitrajul v-a dezavantajat. Acceptați realitatea, chiar dacă e dureros.

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019) Raspunde
  • ami5 :

    aberant
    ce declaratii aberante. Nu am mai auzit asa ceva de mult. "Daca vor sa castige in asa fel " asuma-ti meciul pierdut. Daca e arbitraj slab, acuza arbitrajul, dar nu e ca si cum o sa vina vreodata Sere, sau in cazul oriacarei alte echipe, sa zica , vai v-au furat arbitrii , va dam meciul, luati-l ca il meritati mai mult. E absolut aberant . Aici iti dai seama de psihicul absolut slab al lui Fleseriu.

    cu 4 ani în urmă (31.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Ai citat o expresie pe care nu o regasesc in declaratiile lui Dan de mai sus. Poti te rog preciza sursa?
      "asuma-ti"... serios? si mai vrei sa discutam despre psihicul cuiva?

      cu 4 ani în urmă (31.05.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Exista e afirmatie la finalul interviului care nu apare aici ci doar video (vezi pe site-ul vostru) care suna cam asa : "daca ei sunt in stare sa faca asa 3-0, bravo lor". Nu e clar la ce se refera.

      cu 4 ani în urmă (31.05.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Ce iar nu inteleg e ultima remarca din interviul de mai sus :"sper ca totul va fi bine,.... chiar daca nu o cred". Sa inteleg ca nu mai crede in victorie. Nu e normal! El trebuie sa fie primul care sa creada in victorie.

      cu 4 ani în urmă (31.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!