Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Voiam și speram la o victorie la 20 de puncte pentru a nu avea probleme în retur”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
29.09.2016

CSU Sibiu s-a impus în turul cu CS Dinamo București, din Cupa României. Sibienii au câștigat cu 94-76, iar la final antrenorul Dan Fleșeriu a declarat că își dorea o victorie la o diferență mare de scor, pentru a nu întâmpina probleme în returul de săptămâna viitoare. 

Antrenorul lui CSU Sibiu a lăudat și prestația jucătorilor români din echipa sa. 

„Voiam și speram la o victorie la 20 de puncte pentru a nu avea probleme în retur, la Dinamo. Ați și văzut însă că sunt o echipă periculoasă, circulă destul de bine mingea, pătrunde destul de bine conducătorul, reușesc să marce de la 3 puncte. Unul dintre jucătorii lor nu a jucat astăzi, probabil miercuri va fi în teren. Este o echipă periculoasă, dar sper ca diferența aceasta să ne fie suficientă să ne calificăm. Până la pauză pot spune că am fost mulțumit de apărare, dar după ce ne-am dus la 23 sau 25 de puncte, băieții au cam lăsat-o moale. E și greu să joci la diferența asta și să faci intensitate maximă. Poate ar fi trebuit să joc cu cei de pe bancă mai mult, pentru a-i menține proaspeți pe primii cinci. Mai avem mult de lucrat. Nu a fost greu să jucăm cu doi români pe teren. Radu Paliciuc s-a mișcat foarte bine, Vlad Tincu s-a mișcat bine. Dragoș Gheorghe s-a mișcat bine și l-a suplinit foarte bine pe Bogdan Popescu în minutele pe care le-a jucat. Chiar și Mirel Dragoste a făcut o apărare suficient de bună, până a obosit și a fost depășit de două ori. Ei trebuie să se învețe să își ia responsabilități mai multe. Cred că dacă am avea regula aceasta ( nr. cu doi jucători țromâni în teren) și în campionat, ar fi și ei jucători mai buni pentru că uneori vin de pe bancă cu o mentalitate de jucători neimportanți și nu ar trebui să fie așa”, a spus Dan Fleșeriu. 

Tehnicianul român a reluat și problema legată de desfășurarea antrenamentelor. Dan Fleșeriu s-a declarat total nemulțumit de faptul că nu poate desfășura antrenamentele cu jucătorii săi în Sala Transilvania, deoarece sala este ocupată cu alte evenimente, care nu au nicio legătură cu sportul. 

„Sunt foarte  supărat de situația de  la Sala Transilvania. Până acum nu am spus  nimic nici de expoziție, nici de concursul de dans, și au fost două săptămâni în care nu am avut sala. Am înțeles că sala se auto gestionează și trebuie să își facă venituri. Acum m-am bucurat că, în sfârșit am două săptămâni consecutive sala, dar vineri și   sâmbătă este din nou ocupată. Fără să fie în program, fără să fim anunțați, fără să avem posibilitatea de a face altundeva antrenament. Nici măcar nu cred că e vina domnului director al Sălii, cât lipsa de comunicare între proprietarii Sălii și noi, cei care activăm aici. Nici noi, nici handbalul, ca jocuri de performanță, nu putem performa dacă nu ne antrenăm. Asta se vede în joc, se vede că nu arătăm ca o echipă, din păcate. Nu caut să dau vina pe ceva sau să îmi caut scuze pentru jocul mai slab, dar asta e realitatea. Nu te poți antrena, nu  poți da performanță. Iar jucătorii nu sunt  motivați, nu simt că sunt aici să facă performanță, pentru că sunt mai mult în vacanță decât la antrenamente sau meciuri. Mergem în Sala Mică de la teatru, când nu ne antrenăm aici, dar diferențele sunt foarte mari, reperele sunt cu totul altele. Sala este extrem de mică și e mai ușor de jucat acolo. Dar și mersul acesta are o limită. Grupele de juniori de la CSS vor începe campionatul și nu ne vom mai putea da sala. Atunci ce o să facem? Săptămâna aceasta, de exemplu, nu avem acolo. Sunt efectiv disperat pentru situația asta. Speram ca după schimbările de la Consiliul Județean să simțim și noi niște schimbări în bine, dar se pare că sunt în rău”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!