Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Păltinișanu și Petru Czmor, la ultimele minute în alb-violet

Marius Petri

Marius Petri
15.09.2014

BC Timișoara și-a prezentat lotul pentru sezonul 2014-2015 printr-un meci disputat în sala “Constantin Jude” contra bulgarilor de la Balkan Botevgrad. Victoria bănățenilor, scor 82-81, nu a fost singurul motiv de bucurie pentru suporterii de pe Bega prilejuit de această confruntare.

Un moment inedit a avut loc în sfertul secund al meciului, când crainicul a anunțat că “Leii din Banat” au perfectat două transferuri în pauza dintre primele două sferturi. Această surpriză s-a dovedit a fi un semn de respect pentru unii dintre cei mai importanți baschetbaliști timișoreni ai ultimilor ani, Petru Czmor și Dan Păltinișanu, care au beneficiat de ultimele momente în maieul alb-violet, intrând pe parchet în aplauzele suporterilor. Astfel, aceștia au avut parte de o retragere bine-meritată, având în vedere devotamentul și ambiția arătate pentru Timișoara de-a lungul anilor în care au activat ca baschetbaliști profesioniști.

De asemenea, cei doi baschetbaliști au fost din nou ovaționați de către public la pauza meciului, când au primit și plachete din partea viceprimarului Timișoarei, pentru contribuția adusă baschetului din urbea de pe Bega.

La finalul partidei contra formației bulgare, Dan Păltinișanu nu a uitat de coechipierii cu care a avut cele mai mari satisfacții profesionale, mulțumindu-le și acestora:

“Nu e cel mai fericit moment din carieră, dar ni se întămplă tuturor, e cursul normal al vieții. Mă bucur că cei din club au apreciat cei aproape 13 ani pe care i-am petrecut la Timișoara, vreau să le mulțumesc că au făcut acest gest pentru mine și pentru Pidi (n.r. Petru Czmor). Vreau să-i mulțumesc și lui Dragan Petricevic pentru că ne-a primit în echipa lui pentru ultima oară.

Aș vrea să primesc aceste mulțumiri și acea plachetă și în numele unor jucători care s-au retras de la Timișoara fără să aibă parte de o retragere, așa cum am avut noi. Probabil au fost și jucători mai buni decât noi și poate ar fi meritat mai mult decât noi lucrul acesta.”

Dan Păltinișanu a jucat mai bine de un deceniu la BC Timișoara, timp în care a făcut parte din cea mai bună echipă a baschetului bănățean, care a cucerit Cupa României în 2010. Acesta a revenit pe Bega după ce anul trecut a jucat la BC Mureș, ocupând funcția de director general al Academiei BC Timișoara.

Petru Czmor și-a dedicat întreaga carieră formațiilor timișorene, având nu mai puțin de 16 sezoane jucate pentru BC Timișoara și BC Timba Timișoara. Acesta a jucat de asemenea în echipa bănățeană care a obținut singurul trofeu la baschet al Timișoarei și a fost cooptat în organigrama proiectului “Academia BC Timișoara”, unde va ocupa un post de antrenor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!