Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dani Popescu: "Meciul de la Pitești va fi greu, dar mergem optimiști"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.10.2013

Dani Popescu, fundașul echipei CSM Oradea, a prefațat confruntarea cu BCM U Pitești, contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14.

"Consider că meciul de la Pitești va fi un meci foarte greu pentru noi. Întâlnim o echipă care a câștigat ultimele trei meciuri disputate. În plus, joacă pe teren propriu și cred că acest lucru reprezintă un plus pentru ei. Mergem acolo optimiști, întrucât venim și noi după o victorie importantă. Ne dorim să câștigăm."

Referitor la duelul de la Pitești, fundașul CSM-ului a fost chestionat ce părere are despre duelul celor doi tehnicieni, ținând cont și de faptul că îl cunoaște foarte bine pe Hristu Șapera, antrenorul echipei adverse:

"Sunt doi antrenori de top în România din punctul meu de vedere. Ambii au activat cu brio la nivelul primului eșalon baschetbalistic din țara noastră. De asemenea, ei au lucrat cu loturile naționale de nivel juvenil. Sunt antrenori care au dovedit. Actualul antrenor de la Pitești a avut două performanțe notabile cu CSM București, pe care a calificat-o de două ori în playoff, ceea ce nu s-a întâmplat până la venirea lui. Cât despre antrenorul de la Oradea cred că nu trebuie să mai vorbim. Știm cu toții ce rezultate are și ce muncă depune."

Popescu a vorbit despre experiența de un sezon și jumătate la echipa din Pitești:

"Am petrecut într-adevăr un sezon și jumătate acolo. Am amintiri plăcute, întrucât am câștigat două trofee alături de Pitești. Când e vorba despre meciul de joi aceste lucruri nu contează. Sunt legitimat la CSM Oradea și vreau să câștig alături de această echipă."

Referitor la programul infernal al echipei sale, Dani a precizat:

"În primul rând cred că trebuie să fim atenți la oboseală. Vom avea câteva deplasări deloc ușoare. Plecăm la București cu avionul, apoi luăm autocarul către Pitești. Jucăm acolo și imediat ne întoarcem la București pentru meciul cu Farul. Apoi plecăm în Ungaria. Este un program deloc ușor, dar este încărcat cu meciuri importante pentru noi. Trebuie să rămânem încrezători, avem o bancă lungă și cred că putem trece cu bine peste această serie de deplasări.

Antrenorul încearcă să ne mențină proaspeți, să nu ne suprasolicite și să controleze minutele de joc pentru fiecare în parte. Cred că prin această rotație putem da fiecare totul pe teren în minutele pe care le primim. Avem nouă jucători care bifează cel puțin 10 minute pe teren la fiecare meci, ceea ce nu prea întâlnești la multe echipe în Liga Națională."

Întrebat despre evoluțiile sale de până acum, ținând cont de faptul că în primele cinci etape nu a avut nicio posesie pierdută, respectiv de faptul că a luat decizii corecte în ambele faze ale jocului în această perioadă, fundașul echipei din Oradea a precizat următoarele:

"Ca și sportiv nu poți să fii întotdeauna mulțumit de tine. Ne antrenăm de două ori pe zi tocmai pentru a deveni mai buni. Este firesc să-mi doresc să joc mai bine decât o fac în prezent. Întotdeauna este loc de mai bine. Mă bucură că am încercat și poate chiar am reușit să-mi ajut echipa, asta contează cel mai mult. Nu mă interesează statistica. Voi face întotdeauna ceea ce mi se cere și ceea ce echipa are nevoie de la mine."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!