Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dani Popescu este dorit de Energia Târgu Jiu și Steaua CSM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.01.2016

Dani Popescu, echipierul lui CSM CSU Oradea, este unul dintre cei mai curtați jucători români din Liga Națională de Baschet Masculin. Sportivul român în vârstă de 27 de ani este dorit, conform surselor noastre, de către Energia Târgu Jiu și Steaua CSM EximBank București.

În acest sezon, Dani Popescu a evoluat în 13 jocuri pentru CSM CSU Oradea. El are medii statistice de 2.2 puncte, 1.0 pase decisive și 0.9 recuperări în 10.5 minute petrecute pe parchet.  Fundașul a avut 3 trei partide în care a marcat 6 puncte, dar și alte 7 partide în care nu a reușit să puncteze.

Interesul Energiei Târgu Jiu pentru Dani Popescu este oarecum surprinzător, având în vedere că formația gorjeană îi are sub contract pe Baris Aktas și Dragoș Andrei, doi jucători români are evoluează pe pozițiile 1-2.

Dincolo, Steaua pare să-și schimbe tot mai mult fața după finalul de drum din EuroCup. Formația militară s-a bazat pe 4 jucători români în duelul de cupă cu Oradea, este vorba de Titus Nicoară, Miță Paul, Ionuț Drăgușin și Adrian Roșu.  Accidentare lui Levi Szijarto îi face, cel mai probabil pe steliști, să se gândească la înregimentarea lui Dani Popescu.

În cariera sa, Dani Popescu a mai jucat la Steaua dar și la CS Otopeni și BCM U Pitești.

26 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    valoare
    ce naste criza de sportivi români... aproape toti vor deveni jucători de baschet din sezonul viitor...

    cu 8 ani în urmă (05.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Nu-i de mirare
    Si accidentarea dar si varsta lui Levi,precum si varsta si fluctuatiile prea mari ale lui Paul,ca sa fim rigurosi.La Tg Jiu ,Aktas nu va confirma niciodata(e o opinie personala,nu m-ar deranja deloc sa gresesc),iar Dragos Andrei este de foarte mult timp o teapa de genul Adi Tudor,desi sanse a avut nenumarate si n-as putea spune ca este un antitalent.In rest,Bob are dureros de mult dreptate...

    cu 8 ani în urmă (05.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    pana mea
    Ar trebui sa se faca un scouting la nivel national si pe pariu ca se va aduna de o echipa niste baieti mai buni decat avem in liga nationala

    cu 8 ani în urmă (05.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cosmin11 :

    Alta mentalitate
    Fiecare cu parerea lui, insa sunteti mult prea duri cu afirmatiile facute. Pana anul acesta, jucatorii romani nu aveau nicio sansa decat in cupa Romaniei! Ne intrebam de ce nu vine nimeni din urma? Pentru ca nu au avut sansa sa joace in campionat si daca intra un minut, sunt scosi pe banca la prima greseala! Putem numara pe degetele de la o mana jucatorii cu potential care, daca nu vor fi jucati, vor ajunge in aceeasi situatie.
    E trist ca va bucurati cand vedeti "spectacolul" sarbilor sau americanilor rejectati din campionatele lor si nu sustineti folosirea jucatorilor ROMANI in campionatul ROMANESC!

    cu 8 ani în urmă (05.01.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      oare?
      Se pare ca esti mai nou pe forum,caci altfel ai fi observat ca suntem cativa p-aici care le-am sustinut cauza romanasilor mai ceva decat familiile lor...Asta nu ne impiedica insa sa si criticam in special atitudinea lor jenanta fata de sportul de pe urma caruia mananca o paine alba,unii chiar cozonac.Fiindca este aberant sa ajunga si cluburile sa plateasca unor amatori 4-5000 de euro lunar,si unor caricaturi 1-2000,doar pe baza de buletin!

      cu 8 ani în urmă (05.01.2016)
    • CS Energia Târgu Jiu varanu:

      Salarii
      sa nu ma bag in curtea altora, se aude ca Gutoaia ia 6000 si dragos andrei 3000...mi se pare mult prea mult pentru valoarea lor...cam la jumatate ar trebui sa fie salariile acestora daca nu ar fi regula cu jucatorul roman pe teren..cu 6 mii aduci din state un nou darby..

      cu 8 ani în urmă (05.01.2016)
    • tzontzolino:

      re
      6000? ce aveti mai copii? 6000-7000 ia poate un jucator titular la o echipa decenta! E baschet in Romania nu fotbal! Poate Nicoara sa ajunga la suma asta! Pai daca ii dai lu Gutoaia 6000 cat ii dai lui Troupe? Pai cu 6 straini si 4 romanasi de unde scoate Targu Jiu buget doar de salarii de juma de milion? Sa nu uitam ca joaca in cupa europeana...voi stiti cat costa 12 bilete de avion dus-intos pana in Kazakhstan? Plus atatea deplasari? Sincer nu cred ca sunt 10 jucatori in toata liga cu lefuri mai mari de 6,7 000!

      cu 8 ani în urmă (05.01.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Salarii
      Din pacate ăsta e adevărul. Obligativitatea jucătorului roman pe teren a dus la creșterea nejustificata a salariilor acestora. Nu e un lucru rău dar din păcate nu se reflecta și în atitudinea de pe teren. Nicoara, Tibârnă, Calota sunt de admirat - Drăgusin, Dani Popescu, Gutoaia, Tudor sunt la polul opus. Mulțumiri lui Dani pt sezoanele anterioare și succes pe viitor, dar trebuie sa-și schimbe atitudinea.

      cu 8 ani în urmă (05.01.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @tzontzo
      Sa zicem doar ca nu ai informatiile actualizate...Sunt multi fotbalisti in prima liga,la echipe de podium,care nici nu viseaza unele salarii din baschetul nostru...

      cu 8 ani în urmă (05.01.2016)
    • tzontzolino:

      re
      Pe site-ul de la Oradea exista sectiunea plati...acum nu imi dau seama daca apare leafa baschetbalistilor dar cer e ca in ultima luna clubul a cheltuit 100.000 de euro (polo inclus).

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cosmin11:

      Dezinformare
      @soso69, primii trei enumerati la "polul opus" vin dupa accidentari. Nu ti se pare ca esti putin exagerat? Si despre Tibarna spuneati cat juca mai slab ca are o atitudine negativa. Pare ca sunteti dupa cum bate vantul:)
      Despre Calota, acelasi lucru: la Pitesti e cel mai hulit dar tu il vezi cu atitudine pozitiva. Cred ca cel mai bine ai putea sa judeci in momentul in care chiar cunosti aceste persoane.

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Csm
      @tzontzo- pe site sunt banii pe care-i plătește clubul, iar clubul nu poate plăti jucătorii decât cu salariul minim pe economie, restul vine de la sponsori.
      @cosmin 11 - în primul rand o precizare: Kevin e la Sibiu și e cel.mai apreciat jucător acolo. Drăgusin s-a accidentat acum 2 ani și nu cred ca accidentarea e de vina pt cum joaca. Pe Dani și pe Gutoaia îi critic pt lipsa de voința nu pt forma sportiva. De asemenea ambii au probleme cu disciplina, Gutoaia a fost tot timpul un jucător problema dar Dani era un jucător muncitor, nu știu ce s-a întâmplat în acest sezon cu el.
      Referitor la Bogdan eu nu l-am acuzat niciodată de atitudine negativa, dimpotriva cu toate accidentările lui are una dintre cele mai pozitive atitudini de la echipa. Lui i s-a reproșat doar lipsa de mai mult "tupeu", în sensul bun al cuvântului.
      Repet eu îi apreciez pe Dani si Gutoaia și tocmai de acces îi și critic pt ca am așteptări mai mari de la ei.

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • CS Energia Târgu Jiu varanu:

      @tzontzolino
      sa nu lesini cand iti spun ca eziukwu ia 10 mii :) repet, conform barfelor locale...

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • tzontzolino:

      re
      Eziuwku daca ia 10 000- ok, are valoare, joaca atatea minute! Dar Adi Gutoaia 6000 sau Dragos Andrei 3000...
      Cum e frate unul sa ia 30.000 in 3 luni cat unii platesc la banca in 35 de ani? Si sa-l vezi ca nu isi da interesul pe teren?

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    CSU sibiu
    Sunt de aceiasi părere....

    cu 8 ani în urmă (05.01.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    prieten cu Sapera, cred ca locuieste in Bucuresti de fel, deci cred ca mai mult e si dorinta lui Dani de a pleca! Poate isi da drumul mai mult ca ducem lipsa de PG la nationala!

    cu 8 ani în urmă (05.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Popescu...
    Salutare... Nu stiu daca sa ma bucur sau sa fiu trist cititnd acest articol. Dani in ultimele sezoane a fost o piesa de baza in rotatia lui Achim. L-am vazut prima oara acum 3 ani intr-un amical la Jaszbereny, chiar la primul meci cu Denison, Vuja, Rade si Titus in echipa... si mi-am zis... chiar daca nu prea il ajuta fizicul, uite un jucator care munceste, vrea si lupta. Undeva pe drum, mai ales in ultimele luni aceasta motivatie nu prea am mai vazut-o la el. Nu stiu daca inca il macina bursita de la calcai insa e clar ca nu mai depune acelasi efort ca in trecut. Poate o schimbare intr-adevar ar fi de bun augur pentru el.

    Ca inlocuitor pentru Dani se pare ca venit Petrisor. El chiar nu are fizic pentru baschet. L-am vazut la cateva meciuri si mi se parea de fiecare data ca fugea alandala pe parchet, iar daca e sa se apere la PG mai inalti gen Martinic sau mai rapizi gen Ross e pierdut in spatiu. Va trebui sa munceasca mult pentru a confirma. Cred ca Ionescu ar fi o optiune mult mai buna ca back up pentru Will. Este foarte muncitor si are tupeu (in sensul bun al cuvantului). A demonstrat-o de fircare data cand a primit minute. Da, este tanar si fara experienta, iar asta ar fi o oportunitate excelenta pentru a acumula aceasta experienta.

    Dani... mult succes oriunde vei juca, Petrisor... bun venit si spor la treaba... make us believe :)

    Hai CSM!

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • CSM CSU Oradea corleone:

      Re
      Sunt de acord cu ce spui referitor atat la Dani cat si la Petrisor. Mi-a placut si mie la Dani faptul ca era un jucator muncitor care a reusit sa ajute echipa in special in primul sezon la CSM, pentru ca in 2014 din pacate s-a accidentat. In sezonul actual insa este destul de departe de asteptari. Nu stiu daca problema este atitudinea sau accidentarile dar este clar ca in majoritatea meciurilor, in momentul in care el a intrat pe teren atacul echipei nu a functionat. In ultima perioada, practic - ca sa fiu mai concret, desi poate suna putin dur - acele aprox. 10 minute in care Franklin se odihnea, in mod aproape constant insemnau un deficit consistent de puncte pentru echipa ce trebuia ulterior recuperat (sau acumulat inainte un avantaj suficient de mare). Este destul de greu sa joci in aceste conditii la nivelul care exista astazi in LNBM, presiunea creste inclusiv pe ceilalti jucatori din echipa. Poate o noua provocare la o alta echipa il va readuce pe Dani la forma care l-a consacrat.
      Referitor la Petrisor sunt si eu putin sceptic, in special daca tinem cont de faptul ca iti ia mult timp sa te integrezi in sistemul de joc al lui Achim mai ales daca esti PG (s-a vazut asta anul trecut in cazul lui Vlahovic). La antrenamente va ajuta cu siguranta iar in meciurile oficiale sper sa ne contrazica si sa fie util echipei :). Pe de alta parte sa nu uitam ca mai avem si varianta "de rezerva" Mandache pentru pozitia 1 :).

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • CSM CSU Oradea Tomy:

      Mandache - PG
      Foarte bine zici... Mandache poate juca PG si da randament, insa in acest caz, tinand seama de regula jucatorului autohton, el va fi cel care va obosi foarte repede, in conditiile in care Tibarna este accidentat. Atfel rotatia de baza ii va avea cu minute multe doar pe Mandache si pe Pasca.

      Cred ca e momentul in care tinerii Ionescu si Nicolescu sa "step up" si sa arate curaj si forta caci talent si tupeu au cat le trebuie. Altfel ne va fi foarte greu si alti jucatori romani consacrati, constanti si liberi de contract nu mai sunt.

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • tzontzolino:

      re
      Sa nu patiti ca Nicoara...ii faceti mari pe cei 2 pusti si apoi pleaca...

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cosmin11:

      FW
      @soso69 - despre Kevin ma refer ca si acum cand joaca pe terenul celor de la Pitesti e cel mai hulit (desi stim ca e apreciat la Sibiu insa e vb despre mentalitatea celor de acolo). Despre Dragusin auzisem ca s-a accidentat si sezonul acesta (de aceea a si stat o perioada) insa e posibil sa ma insel.
      In fine, probabil am perceput gresit la ce te-ai referit prin "disciplina"
      @tzontzolino oamenii tr sa evolueze si de aceea intotdeauna vor cauta si gasi optiuni prin care sa faca acest lucru. Profesional vorbind, nu asa este normal? Sa te dezvolti undeva insa daca acel "undeva" te duce spre plafonare, sa-ti doresti sa mergi mai sus in alta parte?

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @cosmin11
      stiu ca-s eu mai incet la minte, dar te rog explica-mi ce-ai vrut sa spui cu "mentalitatea celor de acolo".

      cu 8 ani în urmă (06.01.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @tzontzolino
    E normal sa plece daca au oferte mai bune. Eu ma bucur ca la noi inca sunt antrenori care doresc sa se implice in prgatirea tinerilor nu doar sa ia jucatori experimentati. Momentan atat Bobe cat si Ionescu au semnat pe 3 ani asa ca macar atat o sa-i vedem la Oradea. Nu mau deranjeaza jucatorii care pleaca de la echipa pt contracte mai bune; m-a deranjat doar plecarea lui Nicoara pt ca el nu a plecat pe bani mai multi si de asemenea atunci cand a venit a spus ca vrea un proiect pe perioada mai lunga, s-au adus jucatori in acest sens, pt ca apoi sa lase balta proiectul.

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Cei doi inca sunt prea tineri
    Cei doi jucatori Ionescu si Niculescu sunt prea tineri pentru echipa antrenatã de Achim. Sunt si la alte echipe jucatori tineri, e ok. Singura problemã ce vãd eu la jucatorii autohtoni cã nu sunt siguri pe ei cand arunca la cos, de la libere, de la distantã,( fãrã om pe el) doar putini sunt ( nu scriu nume) care stiu cum se aruncã sau cum se recupereaza o minge. De ce sarbii sau croatii stiu?

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Motivul lui Popescu ...?
    Prea repede vine aceasta stire despre despartirea lui Popescu de CSM U Oradea(dupa meciul cu Steaua). As vrea sa aflu care era motivul lui, ca asa dintr-o data fundasul echipei nu mai continua la Oradea? Antrenorul a decis asa ... ?! ... era mai bine sa astepte ambele parti cu aceasta stire pana duminica, pana se afla cine ajunge in final four.

    cu 8 ani în urmă (06.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @3punkte
    Problemele sunt mai vechi și vin din partea jucătorului - vrea minute mai multe. Din păcate nu a demonstrat pecteren ca merita mai multe minute. Sper ca la Mureș sa aibă șansă să joace mai mult și sa revină la prestațiile obișnuite dar sunt sceptic. Cred ca juca mai mult doar în Cupa, în rest va juca mai puțin ca la Oradea.

    cu 8 ani în urmă (07.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!