Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Daniel Dillon, câștigul lui CSM Oradea în meciul cu Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.10.2012

Australianul Daniel Dillon a avut cea mai bună prestație în echipamentul roș-albastru de la venirea sa la Oradea. Silimar precedentelor două jocuri oficiale de la Arena Antonio Alexe, el nu a fost titularizat.

A fost trimis pe parchet într-un moment în care CSM-ul a rămas mult în urmă și l-a înlocuit pe Nemanja Maric, jucător ce l-a scăpat din marcaj de mai multe ori pe Ivan Jelenic.

În perioada petrecută în joc, Daniel a fost incredibil. Statistica ne spune că a terminat cu 6/6 la aruncările de două puncte și 1/2 la trei puncte, cu 3/3 la linia de pedeapsă pentru 18 puncte. A avut 3 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă cu 2 posesii pierdute pentru 21 la eficiență. În plus, Dillon a avut și un plus 21 la categoria +/-. Mai bun chiar și decât Dominique Archie la acest capitol.

Însă, în afara liniei statistica, Dillon a etalat un baschet cum nu ne prea este dat să vedem. El joacă în forță și se folosește de explozia cu care este înzestrat și pe care o antrenează pentru a oferi un plus de ritm echipei. Prin acele acțiuni a surprins defensiva în tranziție a adversarului și a adus câteva puncte foarte importante echipei sale. Să nu omitem aportul său deosebit la revenirea de la finele primei secvențe și începutul celei de-a doua. De asemenea, el are capacitatea de a evita situațiile delicate, reușind să ducă la bun sfârșit acțiunile impetuoase în drum spre coșul advers.

Daniel a avut câteva finalizări acrobatice extrem de spectaculoase, dar cu un grad de dificultate extrem de mare. A fost meciul care, în pofida înfrângerii, Dillon a excelat și a arătat exact pentru ce a fost adus din punct de vedere ofensiv. Așa un jucător îi trebuie CSM-ului meci de meci. Dacă va putea să evolueze constant și să aducă explozie și puncte de pe bancă înseamnă că Oradea și-a luat un al 6-lea jucător (sau al 7-lea dacă ținem cont, și trebuie s-o facem, de Silviu Lupusavei).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!