Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Daniel Popescu: „Nimeni nu poate să vină la noi acasă şi să îşi imagineze că va câştiga uşor”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.10.2014

Unul dintre baschetbaliştii români din lotul formaţiei CSM-U Oradea, Daniel Popescu, a prefaţat în cadrul unei conferinţe de presă premergătoare meciului cu Asesoft duelul pe care el şi coechipierii săi îl vor avea de disputat în faţa baschetbaliştilor echipei din Ploieşti. Site-ul oficial al grupării bihorene l-a citat pe elevul lui Cristian Achim. 

„Toată lumea ştie că întâlnim o echipă foarte valoroasă. Este echipa care domină baschetul românesc de zece ani. În acest sezon a construit o echipă care consider că este mai competitivă decât cea din sezonul precedent. Ne vom juca şansa şi îmi doresc să facem o figură cât mai frumoasă. Procentual e greu de spus cine va câştiga acest joc. Nu cred neapărat în procente în astfel de meciuri. E cert că va fi un spectacol baschetbalistic şi sper că toţi oamenii care ne susţin să vină alături de noi la acest meci. Avem mare nevoie de sprijinul lor pentru a câştiga acest meci.În ultimii ani toate meciurile dintre Oradea şi Ploieşti au fost foarte disputate. Am pierdut acasă, dar am câştigat în deplasare, aşa că nu ştiu dacă există favoriţi clari înaintea acestui meci întrucât nu avem de unde să ştim în ce măsură ne potrivim cu adversarii noştri din acest meci”.

„Ploieştiul are foarte multe guri de foc şi excelează din punct de vedere al valorii individuale a jucătorilor care compun această echipă. Cred că va trebui să îi forţăm să joace mai mult colectiv, dar pentru a reuşi acest lucru va trebui să ne apărăm foarte bine. Este evident că va trebui să limităm acţiunile individuale ale Asesoftului. Îmi e foarte greu să dau un nume pentru că oricare dintre jucătorii lor poate să înscrie peste 20-30 de puncte, în funcţie de ziua care o prind. Trebuie să ne concentrăm să împiedicăm, să limităm numărul de coşuri uşoare în ofensiva adversarului. Trebuie să îi facem să muncească, să îi solicităm din punct de vedere fizic pe fiecare posesie”.

„Orice jucător de baschet ţinteşte să joace împotriva celor mai buni şi să demonstreze că poate să evolueze la nivelul lor. Cu toate că este dureros pentru noi, trebuie să admitem că Asesoft este campioana României, astfel încât un meci împotriva acestei echipe ne motivează inevitabil. Pe de altă parte, noi suntem vicecampioni şi consider că avem un statut şi un blazon de respectat. Nimeni nu poate să vină la noi acasă şi să îşi imagineze că va câştiga uşor un meci. Vom lupta până la ultima picătură de energie”. 

Confruntarea dintre cele două finaliste ale sezonului trecut din Liga Naţională de Baschet Masculin va avea loc în Arena „Antonio Alexe” din Oradea, vineri 10 octombrie, începând cu ora 19:45. De asemenea, fanii care nu vor reuşi să ajungă la meci vor putea viziona meciul în direct pe postul de televiziune DigiSport. 

*Foto: Roby Boros Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!