Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Darrin Dorsey: „Vom juca foarte flămânzi, la fel ca niște câini care n-au mâncat de câteva luni”

David Istrate

David Istrate
23.04.2019

La peste 6 luni de la începerea noului sezon regulat în sfârșit s-a ajuns la cea mai așteptată perioadă a competiției, playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Acesta va fi deschis de confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București, două formații aflate în situații foarte diferite.

Chiar dacă trupa din Cluj-Napoca este considerată favorită, Darrin Dorsey consideră că primul joc va fi unul dificil. În același timp, fundașul lui U-BT susține că el și coechipierii lui vor fi pregătiți pentru duelul cu echipa din Capitală, având o mare poftă de baschet.

Cred că va fi un meci greu. Ei au o echipă bună și au adus jucători noi pe care nu i-am văzut încă. Trebuie doar să fim concentrați, să intrăm pe teren și să facem ceea ce facem în mod obișnuit și cred că vom fi ok dacă facem asta. Evident că ne-am dorit să câștigăm Final Four-ul dar într-un fel, datorită înfrângerii, cred că vom juca foarte flămânzi, la fel ca niște câini care n-au mâncat câteva luni. De-abia aștept să văd cum ieșim pe teren și reacționăm și cred că o vom face foarte bine. Am pierdut ultimele două partide de pe teren propriu și va fi bine pentru noi să jucăm acasă. Eu cred că aici jucăm mai bine. Sper să obținem o victorie acasă pentru noi, pentru fani și apoi să construim pe baza acesteia și să câștigăm un plus de moral pe care să îl păstrăm până la câștigarea titlului.”

Săptămâna trecută, U-BT Cluj-Napoca a pierdut semifinala Cupei României în fața lui CSM CSU Oradea, scor 66-70, ratând astfel calificarea în ultimul act. La conferința de presă, Darrin Dorsey a enumerat aspectele pe care formația sa le-a învățat din acel joc și le-a transmis fanilor să rămână aproape de ei.

Din acel duel, cred că am învățat că trebuie să stăm focusați pentru 40 de minute, pentru întreaga durată a partidei și să avem încredere unul în celălalt mai mult decât orice. Dar, la finalul zilei, este în continuare doar un joc. Dacă doar câteva aspecte ar fi fost diferite în acel meci cred că am fi putut să câștigăm. Însă cred că cel mai important este să ne încredem unii în alții și să știm că suntem în asta împreună, de la jucători până la staff-ul tehnic. În confruntările în care am reușit să facem asta, am jucat incredibil. Am deplină încredere în echipa mea că avem jucătorii, antrenorii și preparatorii potriviți care ne pot ajuta să ajungem în finală și să devenim campioni. Mesajul meu pentru fani este acesta: „Rămâneți cu noi și vom lupta cu tot ce avem până la ultimul joc, indiferent de ce se va întâmpla”. Ne doare pe noi la fel de mult cum îi doare și pe ei.”

Confruntarea cu CSA Steaua București este una specială pentru americanul de 31 de ani deoarece acesta a debutat sub comanda lui Mihai Silvășan chiar într-o dispută cu echipa din Capitală. Acesta susține că a rămas surprins de poziția pe care se afla la acel moment CSA Steaua, considerănd că această merită un loc în topul clasamentului.

La acel moment, mă gândeam că au o echipă foarte bună. Nu știam clasamentul când am ajuns pentru prima oară aici și îmi imaginam că ei sunt în primele 3-4 echipe. Pentru că a fost un meci greu. Iar apoi, când am aflat pe ce loc sunt, am fost șocat, nu știam ce se întâmplă. Dar de-atunci, ei au devenit chiar mai puternici. Deci, în opinia mea, ei sunt o echipă bună.”

Darrin Dorsey a avut evoluții din ce în ce mai solide în ultima perioadă, iar conform acestuia, ele se datorează timpului petrecut alături de coechipierii săi.

Asta vine cu timpul. Timpul petrecut jucând cu băieții, vorbind cu ei în fiecare zi. De asemenea, uneori ajută și când nu joci cu ei. În momentele din sesiunile video vezi totul. Vezi aspecte precum „Oh, Raske era chiar aici” sau „Lui Kyndall îi place să se demarce în această situație”. Prin urmare, observi aceste lucruri și apoi joci și începi să îi înveți pe băieți și totul devine mai ușor. ”

La final, sportivul aflat în primul sezon în România a vorbit și despre experiența sa la All Star Game-ul ce a fost organizat la Cluj-Napoca în 19 aprilie.

Experiența de la All Star a fost extraordinară. A fost multă distracție. În mod normal, jucând împotriva Oradiei, nu ai nimic împotriva lor dar joci și concurezi cu ei. Dar să ai șansa să evoluezi alături de băieții aflați la diferite echipe și să petreci timp cu ei în aceste zile în care au fost aici a fost o experiență bună. Îi vezi la fel ca pe tine, în loc de adversari. Deci a fost bine, mi-a plăcut.”

Așadar, seria dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București va începe miercuri, 24 aprilie, de la ora 18:00, în direct la Digisport 3, și va continua vineri, 26 aprilie, de la ora 19:00.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!