Stiri

Darryl „Chocolate Thunder” Dawkins s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani (VIDEO Top 10 Plays)

Eduard Popa

Eduard Popa
27.08.2015

Fostul jucător NBA Darryl Dawkins a murit în cursul zilei de joi la vârsta de 58 de ani, informează nba.com. 

Dawkins a fost draftat în 1975, fiind primul jucător adus direct din liceu în NBA, o modă care avea să se propage în anii următori și în cazul unor nume mari precum Kevin Garnett, Kobe Bryant sau LeBron James. Dawkins a devenit titular de drept în sezonul 1977-78, remarcându-se prin abilitățile sale atletice deosebite pentru un jucător de talia sa. 

O combinație uluitoare de forță și calități atletice, Dawkins a creat alături de Julius Erving una dintre cele mai spectaculoase combinații în timpul în care a jucat la Philadelphia 76ers. Cel mai bun sezon al său a venit însă în tricoul lui New Jersey Nets, la care fusese transferat în 1982. În sezonul 1983-84, cel poreclit „Chocolate Thunder” de către Stevie Wonder a reușit o medie de 16,8 puncte pe meci, 6,7 recuperări și 1,7 capace. 

Din cauza unei accidentări în 1986, Dawkins și-a pierdut din calități, a mai evoluat până în 1989 la Utah Jazz și Detroit Pistons unde a fost mai mult rezervă și și-a petrecut ultimii ani din carieră în campionatul Italiei de baschet. 


De-a lungul a 14 sezoane în NBA, Dawkins a evoluat în 726 de partide și a strâns medii statistice 12 puncte pe meci, 6,1 recuperări, 1,4 capace și 1,3 pase decisive, dar nu a evoluat niciodată într-un All Star Game. 

Cu toate acestea Dawkins rămâne în istoria NBA în special datorită dunk-urilor sale extrem de spectaculoase și a personalității sale deosebite. De-a lungul carierei sale a reușit chiar să rupă două panouri în timpul meciurilor. La primul dunk de acest fel, împotriva celor de la Kansas City Kings, Chocolate Thunder a numit reușita “The Chocolate-Thunder-Flying, Robinzine-Crying, Teeth-Shaking, Glass-Breaking, Rump-Roasting, Bun-Toasting, Wham-Bam, Glass-Breaker-I-Am-Jam.”

Sursa foto: Thetimes-tribune

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!