Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

David Steffel, liderul campionatului la recuperări

Adrian Micinic

Adrian Micinic
26.12.2012

Cehul David Steffel, pivot al echipei Energia Rovinari, este cel mai bun recuperator al Ligii Naționale de baschet masculin la capătul primei jumătăți din sezonul regulat. El are un total de 147 mingi prinse după ratări, cu o medie de 9.8 pe meci.

Fiind unul dintre cei mai utilizați în actuala ediție de campionat, în condițiile în care echipa la care evoluează nu are soluții pentru acoperirea poziției 5, Steffel are șapte meciuri în care a trecut de borna 10 la capitolul recuperări. De asemenea, el a cules cel puțin 5 recuperări în fiecare meci. Mai mult, are zece meciuri cu cel puțin 8 recuperări.

Productivitatea lui Steffel la capitolul recuperări se explică, pe lângă faptul că joacă poziția 5, prin numărul foarte mare de minute de joc. El a petrecut peste 30 minute în teren la fiecare din primele 14 etape ale sezonului regulat. El a jucat 28 minute chiar și în meciul cu Dinamo, ultima clasată, în cadrul etapei a 15-a. Are nu mai puțin de zece meciuri în care a bifat peste 35 minute de joc, numai puțin de opt dintre acestea consemnându-se în primele opt etape ale sezonului regulat.

Deși este deosebit de productiv, lucru ce vine în completarea procedeelor și a jocului său foarte elegant și tehnic, David Steffel vine să confirme, în pofida faptului că este liderul campionatului la recuperări, cât poate să fie de dificil să joci în fiecare meci atât de mult.

Să nu uităm că este vorba despre poziția 5. Adică cea în care dai peste cei mai puternici jucători din baschet. Ca să nu mai vorbim de faptul că pivotul are și alte sarcini în defensivă, cum ar fi schimbul după pick and roll, adică nevoia de a se apăra la un jucător mult mai rapid, sau să ofere ajutor colegilor săi atunci când sunt bătuți și depășiți în relația unu la unu. Tocmai din aceste motive este mare nevoie de o rotire a jucătorilor mari, pentru a le comprima minutele de joc și pentru a spori șansele de a obține efort maxim din punct de vedere fizic pe o perioadă mai scurtă, însă evident mai intensă. Steffel ocupă locul al 5-lea în campionat la numărul de minute jucate în actuala ediție. 

De notat că Steffel ocupă prima poziție în Liga Națională la capitolul double-double. El a realizat șase astfel de performanțe în actuala ediție de campionat. În plus, el își demonstrează utilitatea și pe faza ofensivă, având 12 meciuri în care a trecut de borna 10 la puncte marcate. De asemenea, are 9 partide cu cel puțin 15 puncte înscrise în condițiile în care are un procentaj de 56% la aruncările din acțiune având un număr destul de mare de aruncări efectuate în medie pe meci (peste 12).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!