Stiri Cupa României Masculin

De ce nu a vrut nimeni să găzduiască Final Eight ul Cupei României

Eduard Popa

Eduard Popa
26.11.2017

csu sibiu

Duminică, 26 noiembrie, a avut loc tragerea la sorți pentru Final Eight-ul Cupei României la baschet masculin, ediția 2017/2018. Evenimentul se va desfășura în perioada 10-13 februarie 2018. Locul de desfășurare al evenimentului va fi stabilit ulterior de către FRB, deoarece nicio echipă nu și-a manifestat dorința de a găzdui turneul, susține site-ul Federației Române de Baschet.

Potrivit surselor noastre, cel puțin trei echipe și-ar fi manifestat interesul să primească finalistele Cupei pe propriul parchet. Din păcate, acestea au fost speriate de noul caiet de sarcini cerut de Federație, în speță de cerințele cerute în ceea ce privește marketingul și publicitatea.

Ce prevede articolul 5 din Caietul de Sarcini (documentul integral poate fi citit în galeria foto):

„5. MARKETING, PUBLICITATE

5.1 FRB este detinatorul tuturor drepturilor pentru CUPA ROMANIEI si are dreptul sa vanda titulatura competitiei.

5.2 Drepturile de proprietate intelectuala (drepturi IP) cuprind :

Nume si logo FRB, Nume eveniment, Logo eveniment, nume si imagine trofeu, Eveniment -legaturi cu sistemul de ticketing, media, drepturile sponsorilor, sloganul evenientului, elemente grafice, drepturi de merchandising, cantece si muzica

5.3 Pentru a proteja drepturile si in special drepturile IP, FRB va avea controlul absolut al tuturor procedurilor si activitatilor legate de exploatarea acestor drepturi.

5.4 Pentru aceasta castigatorul licitatiei trebuie sa respecte urmatoarele reguli generale:

a) Orice utilizare a drepturilor si in mod special al drepturilor IP de catre castigatorul licitatiei trebuie sa fie subiectul unei aprobari prealabile din partea FRB

b) In unele situatii, de exemplu cantece si muzica legate de eveniment, FRB poate sa solicite castigatorului licitatiei sa realizeze inregistrarea unor drepturi IP

c) Orice anunt public in legatura cu drepturile audio si video, in interiorul sau in exteriorul arenei precum si orice fel de semnalizare si marcare in interiorul sau exteriorul arenei trebuie sa fie subiectul unei aprobari prealabile din partea FRB

d) In cazul in care castigatorul licitatiei sau o terta parte angajat de castigatorul licitatiei sa efectueze orice actiune de marketing , sociala sau orice tip de supraveghere, cercetare, analiza in legatura cu evenimentul castigatorul licitatiei trebuie sa se asigurea ca FRB va avea acces la aceste date fara nicio cheltuiala.”

Drept urmare, în urma acestor măsuri, clubul organizator ar fi avut o marjă de profit mult mai mică, dat fiind faptul că el ar fi fost responsabil de majoritatea cheltuielilor privind găzduirea turneului.   

Prima ediție a Final Eight s-a desfășurat la Sala Transilvania din Sibiu, în luna februarie a anului 2017. Evenimentul a fost adjudecat de U-BT Cluj-Napoca după o finală deosebit de echilibrată, disputată în compania lui BC Mureș. Cu acea ocazie clubul sibian a strâns un profit de puțin peste 10.000 de euro.

Acum urmează ca FRB să stabilească locația și să decidă cuantumul obligațiilor financiare care revin echipelor participante pentru acoperirea cheltuielilor pentru Final Eight și All Star Game 2018. Echipele participante au obligația să achite datoriile în contul FRB până în data de 1 februarie 2018. 

*foto: facebook CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    tari in marketing, mici in baschet
    Avem o Federatie pregatita sa organizeze Finala NBA in Romania: Sefii FRB stiu cum sa vanda minutul de publicitate din pauza mare a finalei Cupei mai scump decat in San Francisco. Concluzia: ei sunt pregatiti cu marketingul, voi veniti cu baschetul sau chiar vreti sa se ocupe tot ei si de asta?

    cu 6 ani în urmă (26.11.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Simplu
    FRB are sală proprie de baschet. De ce nu organizează acolo ? Pot face tot ce doresc și cum doresc, in plus ar avea TOT "profitul" sau praf-itul !

    cu 6 ani în urmă (27.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!