Stiri

DeAndre Jordan și Wesley Matthews au semnat cu Dallas Mavericks

Eduard Popa

Eduard Popa
04.07.2015

matthews deandre

După ce au destrămat echipa campioană din 2011 când au decis să nu le prelungească înțelegerile unor jucători vitali pentru acel titlu (Tyson Chandler, JJ Barea sau DeShawn Stevenson), pentru ca apoi să rateze jucătorii liberi de contract importanți, ca Deron Williams în 2012 sau Dwight Howard în 2013, Dallas Mavericks a reușit în sfârșit să pună mână pe unul dintre cei mai importanți jucători liberi de contract ai acestei veri, pivotul DeAndre Jordan. Acesta a semnat un contract de 80 de milioane de $, valabil pentru următoarele patru sezoane.

DJ a avut un sezon spectaculos stagiunea trecută pentru Clippers, la capătul căruia a devenit al doilea jucător după Wilt Chamberlain care a condus NBA-ul două sezoane la rând la capitolul recuperări și procentaj din acțiune, fiind primul tot după Wilt cu un procentaj din acțiune de peste 70% (71%). Jordan a reușit sezonul trecut o medie de 11,5 puncte, 15 recuperări, 2,2 capace și o intercepție pe partidă în cele 82 de meciuri jucate. Totodată, în 14 partide în playoff DeAndre3000 a obținut o linie statistică de 13,1 puncte cu 13,4 recuperări și 2,4 capace pe meci, tot cu un procentaj de 71% din acțiune. 

Jordan va avea rolul de a-l înlocui pe Tyson Chandler în angrenajul lui Dallas Mavericks. Pivotul echipei campioane în 2011 a evoluat și sezonul trecut la Mavs, după un periplu de trei sezoane la New York Knicks. Chandler însă a semnat în această vară cu Phoenix Suns un angajament pe 4 sezoane în valoare de 52 de milioane de $. 

Monta Ellis, un alt titular al celor de la Dallas Mavericks în ultimul sezon, a semnat în această vară cu Indiana Pacers, un contract valabil pe 4 ani pentru 44 de milioane de $. Această plecare a fost și ea amortizată de echipa lui Mark Cuban, prin aducerea lui Wesley Matthews, de la Portland Trail Blazers. Matthews a reușit 16,1 puncte pe meci sezonul trecut, cu un procentaj de 39% la aruncările de la 3 pct. Cu toate acestea sezonul lui Matthews a fost scurtat de o accidentare la tendonul lui Ahile. Însă recuperarea celui care și-a început cariera la Utah Jazz a mers foarte bine, iar noua achiziție a lui Dallas (4 ani, 64 de milioane pe sezon) va fi gata de start la începutul sezonului viitor. 

Acum Dallas mai are o singură piesă de înlocuit, după plecarea conducătorului de joc Rajon Rondo. Dar postul de point guard poate fi acoperit și din interior, grație faptului că Mavs au în lot jucători cu experiență precum Devin Harris, Raymond Felton sau JJ Barea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!