Stiri

DeAndre Jordan, surpriza din selecţiile pentru All-NBA Teams

Eduard Popa

Eduard Popa
28.05.2016

all-nba-teams

NBA a anunţat cei mai buni jucători din sezonul regulat 2015-2016. Din listă nu lipsesc MVP-ul ligii Steph Curry, Defensive Player of the Year Kevin Durant sau LeBron James. De asemenea, una dintre cele mai controversate selecţii este cea a lui DeAndre Jordan în prima echipă a sezonului.

Astfel, selecţiile NBA arată astfel:

First Team All-NBA: Steph Curry (Golden State Warriors), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs), LeBron James (Cleveland Cavaliers), DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers).

Second Team All-NBA: Chris Paul (Clippers), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Kevin Durant (Thunder), Draymond Green (Warriors), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings)

Third Team All-NBA: Klay Thompson (Warriors), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Paul George (Indiana Pacers), LaMarcus Aldridge (San Antonio) şi Andre Drummond (Detroit Pistons).

Una dintre cele mai controversate alegeri pare a fi cea a lui DeAndre Jordan în prima echipă NBA. Pivotul lui Los Angeles Clippers a reuşit cel mai bun procentaj din acţiune din ligă, peste 70%! De asemenea, a fost al doilea cel mai bun recuperator (13,8 recuperări pe meci), al doilea cel mai bun la capace (2,3 capace pe întâlnire) şi a reuşit un career high la punct pe meci: 12,7. Cu toate acestea, contestatarii susţin că DeMarcus Cousins ar fi trebuit numit în First Team All-NBA, acesta având 26,9 puncte pe meci, 11,5 recuperări şi 3,3 pase decisive pe meci. Diferenţa a fost făcută cel mai probabil la capitolul victorii ale echipei. Los Angeles Clippers a adunat 53 de victorii pe când Sacramento Kings a strâns numai 33 de reuşite.

Un alt fapt controversat îl reprezintă absenţa dintre primii 15 din ligă a lui James Harden. Jucătorul lui Houston Rockets a avut o linie statistică de 29 de puncte pe meci, 7,5 pase decisive şi 6,1 recuperări, performanţă reuşită până în prezent numai de Oscar Robertson, Michael Jordan şi LeBron James. Cu toate acestea, Houston a avut un regres de neînţeles, de la locul doi până la locul opt în actuala stagiune, iar Harden a stabilit un record all-time, cu 4,6 mingi pierdute (turnovers) pe meci. De altfel, Harden a fost primul sub linie în cadrul voturilor exprimate de jurnaliştii americani. 

*sursa: facebook NBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!