Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Debut în forță pentru campioană în LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.10.2017

U-Banca Transilvania Cluj a început noua ediție de campionat cu o victorie mai mult decât clară, pe teren propriu, în fața celor de la BCM U FC Argeș Pitești. Ardelenii s-au impus la 27 de puncte diferență cu un neverosimil 85-58

Confruntarea din Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca a avut, după cum era de așteptat, un debut echilibrat, cu două echipe puternice, care s-au tatonat reciproc pe parcursul celor 10 minute inaugurale. Astfel, după primul sfert, tabela din arena clujeană indica 19-19, iar partida se anunța una extrem de interesantă. Însă, odată cu startul actului secund, băieții lui Silvășan au scos la rampă armamentul din dotare, iar cu titlul de campioană en-titre în spate s-au desprins pe nevăzute de adversari. Sfertul 2 s-a încheiat cu un parțial de 21-10 pentru U-BT, iar aceștia au intrat la vestiare cu 11 puncte în avantaj, 40-29. 

După revenirea de la vestiare, cele două adversare au repetat scenariul din primul sfert, băieții lui Hristu Șapera și-au revenit după căderea din cea de-a doua secvență, reușind să se apropie din nou de echipa gazdă, 51-46 cu aproximativ un minut până de a se ajunge în decisiv. Cu toate acestea însă, U-BT a avut pe finalul sfertului 3 un run de 7-2, ducând din nou diferența la 10 puncte, 58-48, scor cu care s-a încheiat sfertul 3. Decisivul a fost însă fără istoric, U-BT s-a dezlănțuit, a rulat tot lotul de jucători, iar în urma unui parțial zdrobitor de 27-10 în ultimele 10 minute ale jocului, campioana în exercițiu s-a impus la 27 de puncte diferență, scor final 85-58. 

Punctele victoriei clujene au fost marcate de Zeljko Sakic 21, Lasan Kromah 14, Giordan Watson 10, Alexandru Olah 9, Kuti Nandor 8, Ousmane Barro 5, Andrei Mureșan 5, Andrei Calinicenco 5, respectiv Rolland Torok și Justin Gray cu câte 4 fiecare. De cealaltă parte, de la Pitești au punctat Porter Troupe 19, Andriy Agafonov 12, Raymond Nicholas Russell 10, Alexander Kostoski 6, Titus Nicoară 4, Laszlo Lazar 4 și Marius Ciotlăuș 3. 

În runda următoare, U-BT Cluj se va deplasa la Timișoara pentru duelul cu Timba, în timp ce Piteștiul va juca acasă cu cealalată echipă din Timișoara, BC SCM Timișoara. 

*Foto: Facebook U-BT Cluj-Napoca

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    10 apararea
    Mai in gluma, mai in serios, U a invatat o schema de la nemtii care i-au batut in CL: cand ai o banca lunga (cum aveau ei) te aperi tot timpul sus. Daca o sa ne aparam tot asa - constant sus, om la om, la fiecare repunere de sub panou o sa dispere multe echipe din LNMB - care o sa ramana repede fara gaz.
    Cred ca anul asta o sa castigam multe meciuri pentru ca avem 12 jucatori buni. Singurii remarcati azi au fost "rezervele", care au jucat toti bine. Nu au mai fost momentele alea cu "stati si voi 1 minut pe teren ca avem +20".

    cu 6 ani în urmă (06.10.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Da.
      Buna concluzie.clujul ne.a rupt cu apararea avansata .parca eram niste juniori am dat vreo 10 pase aiurea ,am fost obligati sa jucam cu oameni mici,culmea acolo unde credeam ca stam cel mai bine.apararea voastra ,coroborata cu 'mainile nostre moarte' si parca cu niste emotii prea mari de debut au dus la aceasta prestatie de juniori a noastra ,totul culminand cu scorul ,care reflecta exact evolutiile celor 2 echipe. Si am mai vazut o diferenta intre echipe.la cluj jucatorii fac ambele faze . La noi cred ca doar 2 pot face si faza de atac si faza de aparare la aceeasi intensitate.si am vazut determinare la cluj si copii care au intrat la final , s.a vazut atitudinea si ca meciul a fost atent pregatit.sper sa invatam si noi ceva din aceasta infrangere , cum ati invatat si voi.

      cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Clujul
    Nu sunt încântat deloc de joc, dar mă mulțumește victoria. Echipa are încă mari probleme în a juca la adevărata capacitate. De exemplu la aruncările pt 3p, refuz sa cred ca asta este adevărată valoare. Pick and roll-ul nu merge, pivoții practic nu au fost în teren pe faza ofensiva. Surpriza plăcută a fost apărarea. Ok Sakic și Watson. Am mari așteptări de mai bine de la Kromah și Gray. Barro și Olah au fost jucați foarte puțin, iar de la restul n-am așteptări. În echipa asta, când Watson va juca drept roman, trebuie adus un SF complet. Altfel nu va fi o viață foarte liniștită așa cum mă așteptam.

    cu 6 ani în urmă (07.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    meci
    La TV s-a vazut bine prima parte pentru Pitesti, dar la fel de rau s-a vazut sfertul al patrulea. Probabil ca oboseala cu cele 3 meciuri in 6 zile si-a spus cuvantul. Una peste alta cred ca BCMU a facut 25-30 minute bune impotriva campioanei. Pacat de final! Urmeaza meciul cu Timisoara care trebuie castigat. Vom fi alaturi de echipa. Hai Pitesti!

    cu 6 ani în urmă (07.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!