Stiri Vulturi

Debut cu stângul pentru România la Campionatul European U20 masculin Divizia B

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.07.2019

Debut cu stângul pentru România la Campionatul European U20 masculin Divizia B

România a debutat cu o înfrângere la Campionatul European U20 masculin Divizia B din Portugalia. „Vulturii” antrenați de Dan Fleșeriu au cedat în fața Bulgariei în primul joc disputat la Matosinhos, scor

Partida a început sub semnul echilibrului, după care buglarii au reșit desprinde spre jumătatea sfertului inaugural, când s-au dus la 17-10. Dragoș Diculescu și Sabin Cîrstoveanu au marcat următoarele 7 puncte pentru tricolori și echilibru de pe tabela era restabilit. Totuși, Bulgaria avea să câștige actul inaugrual cu scorul de 20-19, după o liberă transfromată în ultimele secunde. Sfertul secund a fost unul mai modest pentru trupa lui Dan Fleșeriu, România marcând doar 11 puncte în acest interval. Bulgaria a avut un avantaj maxim de 8 puncte, redus de Tohătan cu o triplă la ultima acțiune a reprizei și astfel se intra la cabine cu scorul de 35-30. După reluarea jocului tot bulgarii au rămas în față. „Vulturii” au avut o perioadă bună după jumătatea sfertului și au venit la doar o posesie în spatele adversarilor, 47-45. Vecinii de la Dunăre s-au dus la plus 9 dar tripla lui Dragoș Diculescu ținea România în joc înaintea actului decisiv, 54-48 pentru Bulgaria. Vecinii de la Dunăre și-au menținut avantaj în prima parte a ultimului act. Avantajul a crescut la 8 puncte dar elevii lui Dan Fleșeriu nu au acedat și înainte cu două minute înainte de final scorul era 62-58 pentru bulgari. România a ratat două șanse de a reduce diferența iar adversarii au închis meciul de la linia de libere. Scor final 67-58.

Lucas Tohătan a fost cel mai bun jucător al echipei noastre cu 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisie. Edward Petrescu a adăugat 9 puncte, 7 recuperări și 2 capace iar Tudor Fometescu 8 puncte și 4 recuperări.

Tsvetomir Chernokojev a fost omul meciuluicu 18 puncte și 9 recuperări. Matushev a contribuit cu 11 puncte iar Myhaylov cu 10.

România va întâlni Cehia în meciul următor, care va avea loc mâine 13 iulie cu începere de la ora 18:00.

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Foarte greu să joci baschet fără pivoți... Am fost dominați net la recuperări 20 la 4 la ofensive și 36 la 29 la defensive, și cu toate astea am stat în meci până în ultimul minut. Asta e, mergem mai departe.

    cu 4 ani în urmă (12.07.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    Meci
    Cand baietii de la Oradea au aruncat impreuna aprox. 25 mingi, iar unul a jucat foarte slab... Cum o spus si colegul, nu avem pivoti.

    cu 4 ani în urmă (12.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ...
      Aruncările pot să nu intre, se mai întâmplă, dar când nu ești în stare să faci un boxout după libere sau să culegi niște mingi ușoare ce ar fi trebuit să spun???

      cu 4 ani în urmă (13.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!