Stiri Liga I Masculin

Demetrius Miller: „Vreau să ajut Dinamo să redevină cea mai bună echipă din România”

Paul Olar

Paul Olar
17.02.2015

Triumfătoare în etapa precedentă, Dinamo București atacă poziția de lider într-o grupă de promovarare din care fac parte Phoenix Galați, Poli Iași sau Știința. „Câinii” au depășit categoric ultima formație amintită, scor 82-57.

În jocul amintit, Demetrius Miller a reprezentat principala gură de foc a trupei din Ștefan Cel Mare, totalizând 26 de puncte, 3 recuperări și tot atâtea pase decisive, respectiv intercepții. Americanul a acordat un interviu site-ului Total Baschet, vorbind despre ambițiile colegilor săi în competiția curentă.

Să începem cu disputa împotriva Științei, una câștigată de voi. Cum ți s-a părut duelul?

Echipa noastră a fost încordată înaintea acestui joc. Nu jucasem niciun meci de peste o lună și nu cred că puteam da peste un adversar mai benefic pentru a începe ultima parte a campionatului. Am pierdut jocul tur cu Știința, așa că motivația noastră s-a aflat la cote ridicate. Practic, am dorit să le arătăm celor de la Știința că suntem cea mai bună echipă.

Cum ai caracteriza parcursul vostru?

Actualul sezon a fost grozav. Formăm un grup unit, ce joacă inteligent și pune multă pasiune. De asemenea, tragem tare la antrenamente în fiecare zi.

Poate întâmpina Dinamo probleme în drumul spre promovare?

Dacă evoluăm colectiv și progresăm, cred că vom fi pregătiți de prima scenă a baschetului românesc. Oficialii noștri au făcut o treabă excelentă, alcătuind o echipă talentată, cu mult potențial. Sunt mândru că mă aflu aici!

Efectivul vostru a suferit modificări din cauza revenirii lui Vladimir Mihai. Ce părere ai despre el?

Vladimir ne ajută să devenim mai buni. Datorită prezenței sale, căpătăm o rotanție semnificativă. Totodată, el aruncă bine la coș și dispune de experiență pe postul de fundaș. Îmi face plăcere să joc împreună cu el.

Dinamo are titula de cel mai galonat club din baschetul românesc. Ce înseamnă să faci parte dintr-o astfel de formație?

Tot ce se întâmplă aici înseamnă foarte mult pentru mine. Simt că mă aflu într-o mare familie și sunt mândru că evoluez la o grupare atât de importantă. Vreau să o ajut pe Dinamo să redevină cea mai bună echipă din România.

Uitându-ne peste lot, observăm că împarți vestiarul cu conaționalul Antwan Burrus. Cât de mult vă ajutați reciproc?

Faptul că am un coleg american face tranziția la sportul european mai ușoară. Antwan este un tip de treabă și pot să spun că împărtășim aceeași pasiune față de baschet. Ne străduim de fiecare dată și sperăm să devenim mai buni.

În garnitura lui Dinamo se regăsește și veteranul Virgil Căruțașu. Cum te înțelegi cu el?

Virgil mă învață multe aspecte din baschetul profesionist. El a câștigat cu ușurință respectul întregii echipe datorită atitudinii și realizărilor sale din trecut. În ciuda vărstei, Virgil joacă remarcabil și sunt mândru să îl am drept coechipier.

Cum te simți în România?

Îmi place în România. Bucureștiul este un oraș mare, care îți oferă alternative de petrecere a timpului liber. Încă nu am reușit să vizitez Palatul Parlamentului, dar sper că voi ajunge acolo cât de curând. În plus, vreau să văd și Marea Neagră.

Știm că ai ocupat o scurtă perioadă postul de antrenor secund la Universitatea Metropolitan State of Denver. Ce ai învățat din respectiva experiență?

Am absolvit facultatea în anul  2013, însă nu am primit nicio ofertă de a continua pe plan sportiv. Drept urmare, mi-am dorit să rămân în fenomen, dând curs șansei de a fi antrenor. Am învățat să urmăresc atent baschetul și să îi înțeleg toate laturile. Vizionam înregistrările partidelor, de unde selectam aspecte ce m-ar putea ajuta să îmi dezvolt jocul.

Pe lângă experiența din colegiu, te mândrești cu prezențe la Campionatul Mondial de 3x3. A fost dificil să faci trecerea la baschetul profesionist?

Nu a fost greu. Eu am ales să joc 3x3 în urmă cu câțiva ani și chiar am participat cu naționala SUA la mondialul găzduit de Moscova, în vara precedentă. Baschetul 3x3 este fizic și necesită viteză de reacție.  Mă regăseam în disciplina amintită, deoarece pot crea acțiuni cu ușurință.

Ce spui despre o revenire la Dinamo în stagiunea viitoare?

Mi-ar plăcea să îmi continui cariera la Dinamo, însă toate la timpul lor. Acum mă concentrez doar la victorie, țintind calificarea la Turneul Final.

În final, cum vezi întâlnirea cu CSM VSKC Miercurea Ciuc?

Văd meciul drept o șansă să progresăm. Nu avem parte de multe partide, dar vom fi pregătiți să ne impunem.

*Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!