Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Deplasare dificilă pentru CSM Steaua

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
10.04.2018

CSM CSU Oradea și CSM Steaua se reîntâlnesc în etapa a cincea din top 6.

Gazdele vin după o înfrângere usturătoare pe terenul campioanei en-titre, scor 74-89. Clujenii au dominat toate cele 4 sferturi, fără a le da șanse de revenire bihorenilor.

Din lotul Oradiei au punctat Vaidas Kariniauskas 15, Goran Gajovic 14, Kristopher Richard 11, Sean Denison 10, Andrei Mandache 10, Arturas Valeika 6, Bobe Nicolescu 6, respectiv Bogdan Țibîrnă 2.

Vaidas Kariniauskas a fost cel mai eficient jucător al orădenilor, cu 15 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de  +15.

Marele absent al orădenilor va fi Muhamed Pasalic, care a fost diagnosticat cu fractură la degetul mare de la mana, accidentare care îl va ține departe de teren în acest final de sezon.

Martin Zeno este așteptat să revină pe teren în următoarele săptămâni, fiind aproape de sfârșitul perioadei de recuperare după accidentarea suferită la începutul campionatului.

De partea cealaltă, CSM Steaua Eximbank vine după o victorie categorică, obținută pe teren propriu în fața celor de la BCM U Pitești, scor 80-59. Această victorie a pus capăt înfrângerilor ”militarilor” în top 6. Gazdele au dominat întreaga partidă, deși la revenirea de la vestiare argeșenii au forțat revenirea.

Cei mai buni jucători ai celor de la Steaua CSM Eximbank București au fost Brandon Taylor, autor a 13 puncte, 6 recuperări și 8 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 22 și Marius Runkauskas, cu 18 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, totalizând un indice de eficientă de 20. S-au mai remarcat: Dragan Zekovic, cu 18 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive și Cătălin Baciu, cu 8 puncte și 8 recuperări.

CSM CSU Oradea și CSM Steaua s-au întâlnit până acum de 24 de ori, iar ”militarii” conduc cu 13-11. În această ediție a LNBM, fiecare dintre echipe și-a adjudecat partida de pe teren propriu, iar în Final 8-ul Cupei României CSM CSU Oradea a eliminat Steaua în semifinale, scor 71-65.

Partida dintre cele două formații se va disputa miercuri, 11 aprilie, de la ora 20:00 în Arena Antonio Alexe din Oradea și va fi transmisă în direct pe DigiSport 4.

Meciul va fi arbitrat de brigada formată din Ciprian Stoica,  Alin Faur și Sorin Drugău, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Viorel Constantinescu.

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!