Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby de Oltenia, pe 1 aprilie

Ionuț Greere

Ionuț Greere
23.03.2015

Partida din cadrul etapei cu numărul 14 a Ligii Naționale de baschet masculin dintre SCM Universitatea Craiova și Energia Târgu Jiu a fost reprogramată de două ori, din cauză că cele două formații au fost angrenate în competițiile europene.

În prima fază Derby-ul Olteniei a fost reprogramat pe 11 martie, dar la aceea dată gorjenii aveau de disputat partida cu francezii de la Le Mans din sferturile de finală ale Euro Challege Cup, iar doljenii disputau pe teren propriu partida cu kosovrii de la KB Sigal Prishtina din Liga Balcanică.

Astfel, meciul se va disputa la Craiova pe data de 1 aprilie. În tur, SCM U Craiova a reușit un succes senzațional în prima etapă a Ligii Naționale. A fost condusă de Energia Târgu Jiu până cu două secunde înainte de final, dar Bureau, cu o aruncare de la mare distanță, a adus victoria, 73-72.

24 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    program ...
    interesant cum nu se respecta regulamentul care prevede ca nici o restanta nu se poate disputa dupa ultima etapa!!!

    cu 9 ani în urmă (23.03.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Mai schimbi si regulamentul din mers pentru ca aici nu e vorba de rea vointa/intentie din partea echipelor ci pur si simplu e vina federatiei ca nu a luat in calcul o eventuala performanta a celor 2 echipe.

      cu 9 ani în urmă (23.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      regulament
      Stiu ca nu e vina echipelor, nici n-am spus asta, ambele au avut un parcurs lung in cupe, pentru care le felicit! E doar vina federatiei. Era vorba de o noua regula incalcata. Chiar daca in ultima etapa castiga Clujul si meciul (restanta) nu mai conteaza. Dar daca castiga Muresul, Energia va putea sa isi aleaga oponentul/traseul in PO.

      Ramane problema respectarii unor reguli - mai exact nerespectarea lor, lucru vazut normal de multi - si asta deranjeaza cel mai tare!!!

      cu 9 ani în urmă (24.03.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    vineri, 20.03 ?!
    De ce nu se putea juca in data respectiva? Inca din 14.03 am facut aceasta mentiune, care mi se parea destul de probabila si nu presupunea incalcarea regulamentului!
    Nu este un lucru profesionist, mai ales din partes unei federatii, sa incalci propriul regulament!

    cu 9 ani în urmă (23.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Inteleg...
    Este exact asa cum spune tzontzolino. Si ? pe cine deranjeaza si cu ce ? sau vrem sa fim mai catolici decat Papa ?...Asta sa fie problema baschetului romanesc, un meci disputat dupa incheierea sezonului regulat si care nu mai poate schimba nimic...

    cu 9 ani în urmă (23.03.2015)
    • CS Energia Târgu Jiu abu:

      programare
      Cred ca cea mai buna programare era pe 20.03.2015, iar meciul cu Muresul se putea juca si marti 24.03, iar Steaua-Craiova poate duminica 22.03. Era cam mare aglomeratia dar era respectat regulamentul. In plus sansele Energiei erau destul de bune cu Craiova deoarece ei se gandeau deja la meciul cu Prishtina. Pe 1 aprilie vor fi iesiti din Cupa si vor juca fara presiune, ceea ce este necontrolabil.

      cu 9 ani în urmă (23.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marius r:

      bun
      Orice calcule ai face, daca energia bate in cele doua meciuri ramase si pitestiu bate pe steaua, 100% un sfert de finala o sa fie energia-pitesti. Si nu cred ca gorjenilor ni le va conveni asa...asta ca sa nu mao zica unii ca isi aleg adversarul in ulima etapa

      cu 9 ani în urmă (25.03.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    @realgorj
    Bineinteles ca nu ai nici-o problema cu asta, atata timp cat echipa ta favorita 'scoate' un avantaj din aceasta situatie.
    Cu tot respectul pentru Energia si suporterii acestei echipe, nu mi se pare fair fata de ceilalti participanti. Asa cum sustine si razvan, mi se pare un avantaj neetic, daca pot sa me exprim asa, sa poti sa-ti 'alegi' adversarul din PO, prin asta.
    Daca vrem sa schimbam conceptul baschetului perceput in aceasta tara, nu cred ca incalcarea regulamentului este directia potrivita.
    Iar atata timp cat esti de parere 'si? pe cine deranjeaza si cu ce?', cu atat mai putin!
    Este parere personala si trateaz-o ca atare.

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015)
    • tzontzolino:

      alegere adversar
      Asta nu o inteleg...cum adica sa iti alegi adversarul din PO? Care adversar din PO ar fi mai accesibil pentru Energia? Pitesti, Oradea, Timisoara...? De la locul 1 pana la locul 8 orice este posibil! U BT venea dupa 6 victorii cred consecutive si a pierdut cu Pitesti acasa, Steaua era fara infrangere si a pierdut cu Medias acasa...orice este posibil, nici un adversar nu e mai accesibil ca altul ca de accea s-au cernut doar primele 8 echipe si nu s-a ajuns in PO cu Cluj2 sau Timba! Sincer asta e o idiotenie sa spui ca iti convine mai mult cu X pentru ca e mai slaba... Singurul lucru pentru care tragi e avantajul terenului propriu-daca se poate numi avantaj la astfel de nivel!

      cu 9 ani în urmă (24.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Terenul propriu e un fleac. Clujul a pierdut titlul cu teren propriu si a castigat fara teren propriu. Era sa ajunga anul trecut in finala fara nicio serie cu teren propriu. Asta nu te ajuta. Eu unul acum as prefera clar locul 6 in loc de locul 4 de exemlu...din pacate pt Cluj nu se mai poate. Pt Energia e clar ca Pitestiul ar fi un adversar accesibil. Pentru Cluj e clar ca Oradea ar fi cel mai accesibil, urmat de Pitesti(cu riscul ridicat de a juca 5 meciuri in cazul asta). Sunt lucruri care se vad inca din timpul campionatului. Si nu e totuna ca joci cu Mures sau Timisoara o serie de 5. Meciul 1 il castiga primul 5, meciul devine periculos daca nu ai banca si conteaza mult cat de intens a fost primul...la fel 3 si 4.

      cu 9 ani în urmă (24.03.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Jcn
    Fiecare echipa știe foarte bine ce adversar își potrivește stilului de joc. Erebus are dreptate în ce zice.

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    @tzontzolino
    Ma ganesc ca nu trebuie sa wxpkic literalmente ce am inteles prin a spune ca isi poate alege adversarul. Iar in ceea ce priveste existenta unui adversar mai slab sau mai putin slab,trebuie sa te nformez,ca da exista! Cel purin din punctul meu de vedere. Exemplu: Chiar daca Steaua va ocupa al doilea loc dupa terminatea sezonului regulat,pentru Mures il vad un adversar mai accesibil,asa cum spune si jcn,din p.d.v. al stilului de joc,decât Cluj sau Energia.
    Dar inteleg si punctul tau de vedere,doar ca nu sunt de aceeadi părere.

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marius r :

    aiurea
    Faceti un calcul si o saa vedeti ca un sfert de finala va fi energia-pitesti. Cat despre terenul propriu...conteaza fff mult, mai ales in cazul tg-jiului (a pierdut doar cu craiova in ultima secunda, cu asesoft cu ajutorul arbitrilor si cu brindisi un meci care nu conta)..deci in cazul lor, un MARE AVANTAJ TERENUL PROPRIU.

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Nu este sigur deloc ca un sfert de finala va fi Energia cu Pitesti. Se poate sa piarda Clujul la Mures pt ca Muresul daca pierde are soarta grea si nu au niciun motiv sa nu traga cu dintii de meci. Pitestiul la prima vedere bate o Steaua nemotivata si fara motiv de a lupta, dar orice e posibil. Daca Pitesti castiga, U pierde se va juca un minunat 4 cu 5:)

      cu 9 ani în urmă (24.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marius r:

      :)
      Ba da...e fff sigur ca se va juca energia-pitesti...dupa toate calculele

      cu 9 ani în urmă (25.03.2015)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    neetic=imoral
    Hai ca asta e culmea nesimtirii.M-am abtinut mult timp, dar s-au depasit anumite limite. Sa acuzi o echipa care a jucat meciuri din doua in doua zile,care a reprezentat Romania cum putine echipe au facut-o si a facut multi romani sa se simta mandri,ca incearca sa-si creeze un avantaj prin metode,vezi doamne,imorale.Si cine face acuzatia asta? Un suporter al Muresului,echipa care in tur a refuzat sa amane meciul cu o zi (s-a jucat vineri) desi Energia avusese meciuri grele,marti in Bulgaria si sambata anterioara la UBT(baietii nostri au plecat vineri din Tg-Jiu si s-au intors miercuri dimineata la 7.00,dupa patru zile in autocar,din care doua prin hartoapele Bulgariei,pentru a pleca a doua zi la Tg-Mures)!Dar le-a convenit situatia,ca ne-au dat cu terenul in cap. Si sa nu veniti cu programari de targuri de zdrente sau altele,fiindca se putea adopta aceeasi solutie ca in cazul meciului Craiova-Mures,din etapa a 2-a. Ce trebuia sa faca Energia? Sa piarda meciurile precum celelate reprezentante,sau chiar sa refuze participarea in Eurochallenge,ca altii? De ce nu a amanat federatia ultima etapa, daca nu se dorea incalcarea regulamentului? Trebuia sa se joace meciul restant vineri sau sambata si ultima etapa luni sau marti. Energia ar fi putut juca,fiind obisnuita. Jucarea pe 20 martie nu cred ca a fost refuzata de Energia cat de Craiova,care la vremea respectiva mai avea sanse teoretice de calificare in play-off.Ar fi insemnat sa joace pe 20 cu Energia,pe 22 sau 23 la Steaua,pe 25 la Pristina si pe 28 cu Timba,in conditiile in care era obligata sa castige fiecare meci pentru a mai salva ceva din sezonul acesta.Oare Muresul, sau oricare echipa ar fi acceptat un astfel de program?In plus,daca UBT invinge la Tg-Mures,nici nu se mai poate vorbi de vreun avantaj,Energia fiind fix pe locul 4,nici mai jos nici mai sus,iar Craiova pe un loc neimportant, adica 9-11,meciul putand chiar sa nu se mai dispute. Consider ca orice suporter de baschet din tara asta ar trebui sa aprecieze ce a realizat Energia, nicidecum sa-i acuze conducerea de imoralitate,mai ales ca situatia in care s-a ajuns se datoreaza unei performante exceptionale.

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      @alin
      Nu acuza nimeni Energia de jocuri murdare - programarea o face Federatia. Si tot Federatia putea amana ultima etapa de ex - pt ca nu au lasat loc in calendar de la bun inceput!! Astfel nu mai apareau aceste discutii. Pentru ca in momentul de fata se incalca regulamentul!! Despre asta e vorba. Nerespectarea unor reguli si de usurinta cu care privim acest aspect. NU vreau ca Energia - sau orice alta echipa - sa joace in zile consecutive / sa oboseasca / etc.

      Intr-adevar, daca Clujul castiga la Mures meciul va fi unul lipsit de importanta - dar e f. greu sa castigi la Mures. Iar daca Muresul castiga, Energia va putea sa aleaga adversarul - va putea, nu neaparat o va face - Daca castiga termina pe 3 - joaca cu locul 6, daca pierde joaca cu locul 5. Si mai mult poate alege un anumit traseu in PO - normal, asta nu ii garanteaza nimic, poate sa iasa din primul tur.

      cu 9 ani în urmă (25.03.2015)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    acuzatii
    Dimpotriva,cand cineva scrie "mi se pare un avantaj neetic,...sa poti sa-ti 'alegi' adversarul din PO", insinueaza ca Energia ar fi cerut sau macar ar putea profita de acest asa zis avantaj,deci acuza. Trecand peste asta,daca ar avea sansa sa se claseze pe locul 3,asa cum arata clasamentul acum,ce crezi ca ar face o echipa? Ar lupta pentru acest loc sau ar prefera locul 4 si o infruntare in primul tur cu Tg-Mures? Pentru mine situatia este clara si chiar daca nu ar fi,sunt 100% convins ca sub comanda lui Constantinides,Energia nu ar juca decat pentru victorie in fiecare meci. Adica,el si jucatorii au luptat din rasputeri sa faca performanta si sa fie "vazuti" in Europa,sa invinga echipe care au in componenta jucatori care singuri au salariu cat bugetul Energiei,iar acum fac blat in ultimul meci,si culmea, pentru ca echipa sa ajunga pe un culoar mai prost,cu adversari teoretic mai puternici.Sa nu uitam

    cu 9 ani în urmă (25.03.2015) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    acuzatii
    Dimpotriva,cand cineva scrie "mi se pare un avantaj neetic,...sa poti sa-ti 'alegi' adversarul din PO", insinueaza ca Energia ar fi cerut sau macar ar putea profita de acest asa zis avantaj,deci acuza. Trecand peste asta,daca ar avea sansa sa se claseze pe locul 3,asa cum arata clasamentul acum,ce crezi ca ar face o echipa? Ar lupta pentru acest loc sau ar prefera locul 4 si o infruntare in primul tur cu Tg-Mures? Pentru mine situatia este clara si chiar daca nu ar fi,sunt 100% convins ca sub comanda lui Constantinides,Energia nu ar juca decat pentru victorie in fiecare meci. Adica,el si jucatorii au luptat din rasputeri sa faca performanta si sa fie "vazuti" in Europa,sa invinga echipe care au in componenta jucatori care singuri au salariu cat bugetul Energiei,iar acum fac blat in ultimul meci,si culmea, pentru ca echipa sa ajunga pe un culoar mai prost,cu adversari teoretic mai puternici.Sa nu uitam

    cu 9 ani în urmă (25.03.2015) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    scuze...
    Sa nu uitam ca intr-un meci care nu mai conta,cel cu Brindisi,Antonis nu a menajat niciun jucator,evoluand in aceeasi formula,cu Watson 38 de minute pe teren,desi jucasera cu doua zile inainte cu Oradea si urma sa joace peste trei zile un meci decisiv pentru play off,la Sibiu.

    cu 9 ani în urmă (25.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marius r :

    :)))
    Nu va mai agitati degeaba

    cu 9 ani în urmă (25.03.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    @alin
    n-ai inteles nimic .... citeste cu atentie si poate mai ai o sansa

    Chiar daca posibilitatile de "alegere" sunt mici pt Energia - daca Muresul pierde, Energia e pe 4, daca Muresul castiga, Muresul termina pe 5 si aici apare "alegerea" intre Mures (daca pierde) si Pitesti/Oradea (daca castiga), alegere care e foarte logica. Asta asa, ca sa intelegi ca n-am nimic cu Energia ci cu Federatia si cu respectarea regulilor.


    Mai degraba Muresul poate "alege": Daca castiga joaca cu Clujul, daca pierde poate juca cu Asesoft/Cluj/Energia - asta daca vreti scenarita.
    Sau Timisoara poate alege. Pierde, joaca cu Asesoft, castiga poate juca cu Steaua/Cluj/Asesoft

    cu 9 ani în urmă (25.03.2015)
    • YMCA alin67:

      intelegere...
      Pe cuvant? Multumesc mult. Ce noroc ca exista inteligenti ca tine,nu numai naivi ca mine. Eu eram convins ca locul 3 e mai bun decat 4 (in general,dar mai ales in situatia de fata).

      cu 9 ani în urmă (26.03.2015)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Inclin sa cred ca nici presedintii de cluburi nu fac atatea calcule sau de fapt nici nu le fac, intra aici si descopera ce planuri au...... doh!

    cu 9 ani în urmă (26.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!