Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby de clasament între BC CSU Sibiu și SCM U Craiova

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.12.2018

Etapa cu numărul din grupa valorică A a Ligii Naționale de Baschet Masculin propune derby-ul de clasament dintre BC CSU Sibiu și SCM U Craiova. Primele două clasate din LNBM se vor întâlni mâine, 15 decembrie, la Sala Transilvania din Sibiu începând cu ora 18:00.

SCM U Craiova se delasează la Sibiu din postura de lider a clasamentului, cu un bilanț de 8 victorii și o singură înfrângere. Oltenii sunt siguri de prezența în Top 6 și implicit de prezența în playoff. Gazdele de sâmbătă, cei de la BC CSU Sibiu, ocupă poziția a 2-a în clasament cu un record de 7 victorii și 2 înfrângeri. La rândul lor, sibienii sunt aproape siguri de prezența în Top 6 iar o victorie mâine ar aduce și calificarea matematică a trupei lui Dan Fleșeriu.

Partida tur a fost câștigată de olteni. SCM U Craiova era prima echipă care învingea pe BC CSU Sibiu. Se întâmpla în etapa a 3-a a LNBM și trupa lui Aco Todorov se impunea în Bănie cu scorul de 74-71. Sibienii au dominat atunci lupta la recuperare dar craiovenii au replicat cu 9 pase decisive n plus și cu un procentaj excelent de la 2 puncte. Jason Boone, pivotul de la Craiova, primea din partea site-ului nostru titlul de MVP al etapei după performanța din fața Sibiului când reușea 19 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive pentru un indice al eficienței de 26 de unități.

O comparație statistică între cele două echipe ne arată cî BC CSU Sibiu este o echipă care marchează cu 6 puncte, în medie, mai mult decât Craiova. O diferența sesizabilă în favoarea sibienilor este și la capitolul recuperări. Oltenii stau mai bine la procentajul aruncărilor iar cea mai mare diferență este la libere, acolo unde aceștia marchează cu 10% mai mult decât adversarii de sâmbătă.

Atât BC CSU Sibiu cât și SCM U Craiova traversează o formă bună. Elevii lui Dan Fleșeriu au patru victorii la rând și sunt neînvinși în acest sezon pe teren propriu. Craiova are 5 victorii consecutive dar de menționat este faptul că singura lor înfrângere din acest sezon a venit pe teren străin. Oltenii au un motiv de bucurie după ce Goran Gajovic a revenit pe parchet.

Confruntarea de sâmbătă din BC CSU Sibiu și SCM U Craiova va fi cea de a 28-a din 2008 până în prezent. Sibienii au palmares favorabil cu bilanț de 17 victorii și 10 înfrângeri.

Partida dintre BC CSU Sibiu și SCM U Craiova va fi arbitrată de o brigadă de arbitrii formată din Bogdan Podar, Dragoș Nicolae și Istvan Bertalan. Comisar al partidei va fi Viorel Constantinescu.

foto: sportuldoljean.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!