Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul Ardealului - Episodul 34 în ultimii șapte ani

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.10.2012

Etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale la baschet masculin - ediția 2012/13, programează confruntarea supranumită 'Derby-ul Ardealului'. CSU Sibiu primește vizita lui U Mobitelco Cluj-Napoca.

Chiar dacă în acest moment cele două nu mai sunt locomotivele acestei zone a țării, cel puțin prin prisma poziției în clasamentul final al precedentei ediții, respectiv a statutului actual, pasiunea născută de-a lungul anilor în confruntările dintre echipele celor două orașe păstrează această titulatură confruntării ce opune echipele care au strâns împreună șase titluri naționale.

Din punct de vedere statistic va fi cel de-al 34-lea meci în ultimii șapte ani. U Mobitelco a obținut 20 de victorii, iar Sibiul a cules 13. De notat că aceste formații s-au duelat atât în Cupa României, cât și în playoff-ul campionatului.

U Mobitelco a câștigat opt din cele 14 confruntări directe cu Sibiul consemnate în sezonul regulat pe parcursul ultimelor șapte ediții desfășurate.

Clujul a câștigat trei dintr ecele patru serii de playoff consemnate împotriva Sibiului. U Mobitelco a triumfat în 2006, 2008 și 2011, iar sibienii au câștigat seria din 2009.

În schimb, CSU Sibiu a triumfat în două ocazii diferite în Cupa României (o dată prin neprezentarea adversarului în finala mică a ediției 2007, respectiv în dublă manșă în 2008).

U Mobitelco Cluj-Napoca a câștigat ultimele șapte confruntări directe cu CSU Sibiu. Cel mai recent succes al galban-albaștrilor împotriva rivalilor din Cluj datează de pe 19 martie 2010, scor 73-70. Acel meci a avut loc, asemenea celui de sâmbătă (13.10), la Sala Transilvania din Sibiu.

Scorul confruntărilor desfășurate la Sibiu este favorabil gazdelor cu 9-7.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!