Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul Ardealului are loc vineri, 31 octombrie

Paul Olar

Paul Olar
30.10.2014

Liga Națională

Etapa V

Vineri, 31 octombrie, ora 18:00

Sala Sporturilor "Horia Demian"

2-2 Fișa meciului 2-1

Derby-ul Ardealului își consumă vineri, 31 octombrie, un nou episod. U Banca Transilvania primește vizita lui CSU Atlassib Sibiu, într-o dispută al cărei fluier de start se va da la ora 18:00. Ne aflăm în etapa a-V-a, iar încleștarea va fi  transmiă prin intermediul postului Digi Sport.

Cu un bilanț de două victorii și tot atâtea eșecuri, elevii lui Dorin Pintea ocupă poziția a patra în clasament. Clujenii au învins până la ora actuală pe Gaz Metan Mediaș și CSM-U Oradea, însă au cedat în partidele cu CSU Ploiești și SCM U Craiova. Dacă înfrângerea cu prahovenii a venit la diferență considerabilă, nu același lucru se poate spune despre ultimul joc, consemnat în “Bănie”.

U a evoluat consistent și chiar i-a condus pe olteni la pauză, dar Zoran Krstanovic nu a putut fi oprit prin niciun mijloc. Sârbul a făcut șah-mat defensiva foștilor săi colegi, totalizând 33 de puncte și 9 recuperări. În schimb, din tabăra Băncii Transilvania au strălucit Darius Hargrove și Mihai Silvășan, baschetbaliști ce i-au mai dat bătăi de cap lui Miodrag Perisic .

De cealaltă parte, CSU a disputat doar două meciuri până la ora actuală. Gruparea de pe malul Cibinului a învins pe Universitatea Cluj-Napoca, dar ulterior nu a emis pretenții și s-a recunoscut depășită de CSU Ploiești, scor 91-71. Ulterior, “vulturii” și-au adjudecat la mare luptă cele două puncte din întâlnirea cu CSM-U Oradea, 86-84.

Practic, meciul i-a aparținut lui Brandon Johnson, americanul marcând coșul victoriei. În plus, fundașul și-a făcut simțită prezența pe faza defensivă, acolo unde a obținut posesii vitale pentru colegii săi. O evoluție consistentă a venit și din partea lui Milos Bojovic, cel care a strâns 20 de puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări.

Întorcându-ne la derby-ul de mâine, trebuie precizat că U și CSU își măsoară forțele în duelul cu numărul 42. Statistica ține cu trupa clujeană, din moment ce aceasta a triumfat în 26 dintre dispute. Totodată, Silvășan și compania au trecut dramatic de Sibiu în drumul spre semifinalele precedentei ediții de campionat.

*Foto: Andor Marton

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu rhadoosb :

    CSU Sibiu-3 partide
    CSU Sibiu are 3 partide disputate: U Cluj, Oradea (acasa) si CSU Ploiesti (deplasare)

    cu 9 ani în urmă (30.10.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Ciudat
    Daca tot pui un astfel de meci intr-o zi de vineri macar pune-l la 20:00.

    cu 9 ani în urmă (30.10.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    A stricat-o digi
    Au dat-o de gard de data asta cei de la digi. Pai asta e si farmecul acestui meci, suporterii celor doua echipe...

    cu 9 ani în urmă (30.10.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Ps
      Maine ii punem pe cameramani sa cante in locul galeriei noastre.

      cu 9 ani în urmă (30.10.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Parca nu suna bine fara voi in sala!

      cu 9 ani în urmă (30.10.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!