Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul CSM Steaua – CSU Sibiu deschide următoarea etapă din Top 6

Eduard Popa

Eduard Popa
17.04.2018

steaua sibiu baschet

CSM Steaua Eximbank va primi vizita celor de la CSU Sibiu, în etapa a a VII-a a Top 6 din Liga Națională de Baschet Masculin.

Gazdele vin după două victorii de excepție în deplasare, prin care își anunță oficial candidatura la lupta pentru titlu. Roș-albaștrii nu aveau decât o singură victorie importantă în deplasare până acum 7 zile: un 80-77 în prima fază a sezonului regulat în Pitești. Cu toate acestea, elevii lui Jukka Toijala au avut un periplu excelent pe terenul a doua contracandidate la titlu.

Mai întâi CSM Steaua a dispus de CSM CSU Oradea cu 82-68, profitând de absența lui Muhamad Pasalic și reconstrucția din lotul lui Cristi Achim în ceea ce privește rotația echipei sale. Apoi steliștii au trecut după două reprize de overtime de U-BT Cluj-Napoca, scor 99-95. Marius Runkauskas a fost în ambele partide cel mai important baschetbalist al Stelei. Lituanianul a adunat 17 puncte contra Oradiei și 27 de puncte contra clujenilor, adunând în cele două meciuri 14/20 de la 3 puncte! (70%) De altfel, pe parcursul Top 6 LNBM, Runkauskas a avut prestații magnifice, cu o medie de 19,5 puncte pe meci și 58,2% de la 3 puncte.

De partea cealaltă, CSU Sibiu are o perioadă de recul, după ce a dominat prima parte a sezonului. Sibienii au pierdut miercurea trecută la Cluj, scor 81-71, pentru ca în ultima etapă să aibă parte de o victorie destul de dificilă în fața unei echipe a Piteștiului la care absentau doi oameni importanți din rotație. Scorul a fost 84-77 pentru sibieni în Sala Transilvania, iar Marcel Davis s-a dovedit a fi cel mai în formă baschetbalist al lui Dan Fleșeriu, cu 15 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive și 23 indice al eficienței. Tyler Laser a fost însă cel mai bun marcator, cu 21 de puncte.

Cele două echipe și-au împărțit până acum victoriile, fiecare echipă câștigând duelurile de pe teren propriu. Astfel, Sibiul a câștigat acasă în prima parte a sezonului regulat cu 88-74, pentru ca apoi să obțină o victorie „la mustață”, după o ratare în ultima secundă a lui Marius Runkauskas (până atunci 7/10 de la 3 puncte), scor 78-76. Steaua a câștigat meciul de acasă din ianuarie, în compania sibienilor, scor 78-68.

Vom avea parte de un duel intens între mașinăria de baschet propusă de Jukka Toijala, care după ce a primit noile adiții prin Jonte Flowers și Randal Falker începe să arate tot mai bine, și jocul extrem de spectaculos și de fizic al elevilor lui Dan Fleșeriu, care sunt capabili oricând să își domine adversarii sub panou sau în relație de 1 la 1.

Partida dintre CSM Steaua și CSU Sibiu este a 24-a din 2009 încoace, potrivit statisticii totalbaschet.ro, iar steliștii conduc cu 14-9. Ultima victorie a Sibiului la București, împotriva Stelei, datează din martie 2011. Atunci Kevin Calotă și LeVar Seals conduceau echipa de pe malul Cibinului spre o victorie cu 81-79 în fața unei echipe a Stelei la care cei mai buni marcatori erau Joshua Jackson și veteranul Bogdan Popescu, acum component al Sibiului.

Partida dintre CSM Steaua și CSU Sibiu se joacă astăzi, 17 aprilie, de la ora 17:30. Partida va fi difuzată de unul dintre posturile Digi Sport.

*foto: Dragoș Dumitru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!