Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul etapei cu numărul 21 din Liga Națională de Baschet Masculin se joacă la Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.02.2017

Etapa cu numărul 21 din Liga Națională de Baschet Masculin programează partida dintre CSM CSU Oradea și U BT Cluj-Napoca. Acest joc pune fața în față campioan en-titre și liderul al zi din campionatul intern. Partida este programată sâmbătă, 11 februarie, cu începere de la ora 20:00 în Arena Antonio Alexe.

Echipa gazdă se află abia pe poziția a 6-a înainte să primească vizita clujenilor. Totuși formația lui Cristian Achim vine după o victorie mare în FIBA Europe Cup, 82-72, în fața lui Usak Sportif, chiar echipa care a oprit-o pe U BT Cluj-Napoca din drumul către grupele Basketball Champions League. Totuși, în campionat, Oradea a suferit și are două înfrângeri la rând, una pe terenul Timișoarei și cealaltă pe terenul lui Dinamo București.

U BT Cluj-Napoca este lider detașat în Liga Națională cu două etape rămase din prima fază a sezonului regulat. Echipa lui Mihai Silvășan are 6 victorii consecutive în competiția internă, iar singurele echipe care au reușit să-i învingă pe clujeni în acest sezon sunt BCM U Pitești și BC Mureș.

În partida tur, formația clujeană a învins campioana grație unui sfert 4 de senzație. Atunci scorul final a fost de 86-71. La acel joc s-a accidentat Sean Barnette, cel care încă se află departe de parchet. Ambele echipe au mai efectuat câte un transfer de la acel joc, orădenii l-au repatriat pe Will Franklin, iar la Cluj a ajuns lituanianul Vaidas Kariniauskas.

U BT Cluj-Napoca are un palmares net superior în fața lui CSM CSU Oradea. Clujenii au câștigat 26 de partide și au cedat doar în 12 rânduri în fața bihorenilor din 2005 până în prezent. În ultimele două meciuri jucate la Oradea, U BT Cluj-Napoca a ieșit învingătoare și a cucerit în același timp două trofee, Cupă României respectiv SuperCupa.

Partida de sâmbătă dintre CSM CSU Oradea și U BT Cluj-Napoca va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Mircea Șerban și Costin Bogdănescu.

Digi Sport 3 va transmite sâmbătă (11.02) de la ora 20:00 derby-ul dintre CSM CSU Oradea și U BT Cluj-Napoca.

foto: Valentin Todea/ Total Baschet

18 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Intre cupa si supercupa au fost semifinalele, unde Oradea a castigat.

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Punctul pe " i "
    Chiar daca substantivul se scrie cu "y", punctul pe "i" ar fi cel necesar a fi pus de CCAB pe "calitatea" arbitrajului.
    Nu stiu cat / daca s-a intentionat ca arbitrajul sa fie pro- sau anti- la cel mai recent derby din LNBM (ma refer, desigur, la meciul de la Mures)...eu nu am vizionat meciul integral, doar prima jumatate.
    Atat cat am vazut eu, arbitrajul a fost, uneori, total paralel cu ce se intampla in teren (chiar aiuritor)...
    Probabil ca presiunea a fost prea mare si pentru ei...
    Mi-am permis, mai demult, sa fac o sugestie FRB & CCAB privind una din metodele prin care, sincer cred, s-ar putea imbunatatii calitatea arbitrajului...imi mentin sugestia.
    Calitativ vorbind, arbitrajul in LNBM a ramas in urma fata de nivelul jocului... si, din pacate, acest decalaj tinde sa creasca, in detrimentul tuturor.
    Sper totusi ca la acest derby erorile de arbitraj sa fie cat mai putine, cu impact minim asupra "economiei" partidei si a spectacolului baschetbalistic pe care toti il dorim.
    Sa fie BASCHET ! Hai CSM !

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      U
      HAI U!!!

      cu 7 ani în urmă (10.02.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    leii de pe Cris
    Hai sa ne luam o revansa clara si sa speram ca nu ne mai nenorocesc nici un jucator, ca si in tur! Azi vedem cine-i campioana din teren. Mizam azi pe Lucic MVP, deoarece asteapta de ceva vreme ca sa-si dea drumul la joc. Rotatie lunga si 100 de puncte!

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Mailman
      Revanșa clara sigur nu o sa luați. Cat despre cele 100 puncte ma faci sa rad. Prevăd un meci de mare lupta, un meci tactic în care nu va fi nicio câștigătoare clara pana la final. După ultimele rezultate, suntem favoriți.

      cu 7 ani în urmă (10.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ce juctaori v-au nenorocit Clujul mai oameni buni...Barnette s-a accidentat alergand. Nu era nici frig in sala, terenul nu a fost denivelat la ora jocului, nu a fost nici udat inainte de startul partidei, iar juctaorii Clujeni nu au facut tacklinguri in acel meci. Si pe Wright l-o durut burtica inainte de playoff-ul cu Oradea acum cativa ani si Maric a patruns fara sa fie aparat la ultima faza care a calificat Oradea...eu ce sa zic, ca a fost blat si Wright a mancat intentionat laxative?

      cu 7 ani în urmă (11.02.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    cj
    Oradenii(unii)aroganti ca de obicei...

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Derby?
    Un meci obisnuit...fara miza pt oradeni.

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Campionii Romaniei SUNTEM NOI !
    Cand esti CAMPION poti fi arogant!

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      cj
      Mor de ras :)) .. ati castigat si voi un campionat si va credeti buricul pamantului.

      cu 7 ani în urmă (11.02.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    hai cu "suta"
    Vrem sa batem clar contra U pentru ca au o echipa faina si sunt primii in clasament! Ce e rau in asta? Respectam U si ne bucuram de victorie! Asta-i motivul pentru care mergem la meci! Ei da, cu Asesoft era complet altceva: acolo a fost un "experiment" ce ne-a lasat tuturor un gust amar de shmen! U reprezinta "profesorul" pe care Oradea trebuie sa-l depaseasca in calitate de "elev". Respect Profesore!

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    angajam comentator sportiv de nivelul echipei noastre
    Acuma ca problema cu "suta" am lamurit-o, mai ramane problema cu animatorul din pauza la meciurile din Sala noastra: ce cauta "Claunul de Rodeo" la meciurile de baschet din Oradea? Nu rade nimeni la bufoneriile de autobaza si nici macar marjoretele nu par incantate cand Claunul le mangaie lacom sub pretextul ca face coregrafie. Daca intelegeam prezenta acestuia la meciurile de fotbal de acasa acum 15 ani cand imbraca tricoul lui Vrajitoarea (un fel de Burlacu, dar la fotbal n.a.) acuma am prefera o prezenta adecvata asistentei si scopului educativ. Mai multa decenta, publicul are gusturi tot mai ridicate si observa tot, chiar si greselile de arbitraj darmite iesirile libidinoase!

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Mailman
      Asta cu marjoretele e tare.😀

      cu 7 ani în urmă (10.02.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    @mailman
    Cat de dus cu sorcova sa declari despre u ca sunt profesori?
    Ne-am dat seama ca esti vechiul crainic al Oradiei, care la meciurile CSM-ului ne informai de rezultatele clujului.
    Eu cred ca Mihalcea ca si comentator sportiv este PROFESORUL TUTUROR iar tu esti un biet candidat la un loc in clasa I.
    Hai pa !

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea antiadrian.or :

    noaptea ca asehotii
    In loc sa ne bucuram de baschet cream tensiune fictiva intre csm si ubt inaintea unui meci care nu schimba nimic in clasament. rivalitatea e frumoasa dar fara sa sarim calul nici dintr o parte nici din cealalta. Mihalcea va fi crainic la final 8 la sibiu si probabil si la eurobasket 2017 deci omu e foarte apreciat in mediul in care lucreaza. In rest, sa fie un meci fain si sa castige CSM!

    cu 7 ani în urmă (10.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ALEXFOR :

    CSM ORADEA FOREVER! ! !
    Cu un meci bun obținem victoria.
    Important este sa nu pierdem jucători după acest duel: sezonul trecut înaintea Cupei - Zeno out 4 saptamani; supercupa - Nicoara out 5 saptamani; meciul tur de la Cluj - Barnette out 12 săptămâni și încă nu știm când revine.

    cu 7 ani în urmă (11.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    let's get ready to rumble
    Meciurile din Sala de acasa au devenit un "spectacol" cu casa inchisa (2000 locuri) si daca o tinem tot asa o sa jucam cu casa inchisa si in "Noua Sala" cu o capacitate dubla. Jucatorii asigura "show-ul" in teren, dar ce facem cu pauza? Cautam un "Michael Buffer" si in nici un caz un Claun de Rodeo. Da suntem "elevi" si nu e nici o rusine: numai prostii sunt cocotati pe trufie si cred ca Lumea incepe cu ei. Inaintea noastra au functionat si alte centre sportive care au crescut jucatori de nationala. Am avut aici o echipa mare in anii '80, dar acuma e si mai si! Comentator mare nu am avut si nu avem! Daca la Sibiu nu au altul mai bun ca sa le "duca" Turneul, atunci inseamna ca fiul lui Cristian Topescu (locuieste la Sibiu) s-a apucat de alta meserie. E la fel ca in politica: oamenii talentati, educati se dau la o parte "ca sa vina unul mai bun" si cand colo vine Haplea si "ne stinge lumina". La urma urmei avem ceea ce meritam, iar in pauza o sa ma puc de fumat...

    cu 7 ani în urmă (11.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    If... (daca)
    "Daca"...poemul lui Kipling s-ar potrivi ca o manusa momentului in care se afla CSM actualmente...
    Daca tinem cont de "milimetrism" -ul d-lui Achim, sunt sigur ca, per ansamblu, setul de instructiuni si recomandari adresat echipei poate fi exprimat printr-o singura sintagma "Jucati la victorie dar nu o fortati, nu cu orice pret".
    Daca tinem cont de unul din atributele (paguboase0 ale natiei noastre - Orgoliul excesiv - cuvantul de ordine, ptr fani. este "Victorie, cu orice pret."
    Daca tinem cont de "talentul" lui Dykes (vezi recenta "prestatie" de la Craiova) si tendinta colerica a lui Uros (si chiar Tibirna) e posibil sa sara scantei pe parchet si, implicit, in tribune.

    cu 7 ani în urmă (11.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!