Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul etapei cu numărul 22 din LNBM se va disputa la Târgu Jiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.03.2015

LNBM

Etapa 22

Miercuri, 4 martie - Ora 17:45

DigiSport 2

Sala Sporturilor Târgu Jiu

10-8 Fișa meciului 16-3

Runda cu numărul 22 din Liga Națională de Baschet Masculin, una intermediară, ne propune un duel extrem de interesant între Energia Târgu Jiu și Steaua CSM EximBank București. Confruntarea se va disputa miercuri la Târgu Jiu, începând cu ora 17:45, iar cei care nu vor ajunge în arena gorjeană vor putea urmări duelul în direct pe postul de televiziune DigiSport 2.

Mai exact, acest meci pune față în față echipa de pe ultima poziție care duce în play-off, Energia, respectiv formația care în momentul de față ocupă fotoliul de lider în LNBM, Steaua București. Totuși, gruparea din Târgu Jiu, singura reprezentantă a României rămasă în competițiile europene, are cu un meci mai puțin disputat decât Steaua și chiar cu 2 meciuri în urmă față de alte combatante din campionat. Oltenii au în prezent un bilanț de 10 meciuri câștigate și 8 pierdute. De cealaltă parte, liderii roș-albaștri au la activ 16 victorii și doar 3 înfrângeri. 

Pentru ambele formații acest duel direct este unul extrem de important. Pe de o parte, elevii lui Antonis Constaninides au nevoie de succes miercuri pentru a-și asigura un loc cât mai bun înaintea demarării play-off-ului. Totuși, o eventuală înfrângere în fața bucureștenilor, ar însemna ca Energia să aibă în continuare emoții în privința ocupării unui loc de play-off la finele sezonului regulat. De cealaltă parte, trupa pregătită de Niksa Bavcevic este din ce în ce mai sigură de prima poziție în stagiunea regulată, dar fiecare meci contează pentru a nu avea emoții în ultimele runde. 

Confruntările Energia vs. Steaua au fost întotdeauna echilibrate. Cele două puternice echipe din campionatul masculin românesc s-au întâlnit de 8 ori în istoria loc, împărțindu-și în mod egal victoriile, 4-4. În turul de campionat, Energia a fost destul de aproape să dea lovitura la București, însă au decat ultimul sfert cu un parțial de 20-27, pierzând astfel meciul la 4 puncte diferență, scor 84-88.

Atât Energia, cât și Steaua, s-au impus în ultima partidă din campionat. Oltenii au obținut un succes de importanță maximă pe terenul celor de la CSU Atlassib Sibiu, scor 80-76, în timp ce roș-albaștri au trecut pe teren propriu de mult mai slab cotata Timba Timișoara, scor 102-82. Astfel, Energia Târgu Jiu și Steaua București pornesc cu moralul ridicat în acest joc. Băieții lui Constaninides au de partea lor susținerea publicului din Târgu Jiu, dorința de revanșă după eșecul din tur, dar și revenirea lui Andreas Glyniadakis, absent la Sibiu, după ce a fost suspendat o etapă. În tot acest timp, formația gorjeană a efectuat un nou transfer, americanul Lamont Mack, pentru a se întări în privința meciuilor care urmează, însă rămâne de văzut dacă va juca miercuri. Steaua are le rândul său atuurile pe care le-am văzut cu toții în acest sezon competițional, având un grup unit și mai ales români valoroși în lot. Bucureștenii i-au transferat săptămâna trecută pe Luka Drca și pe Marque Perry, primul dintre ei fiind prezent pe parchet și în meciul cu Timba. 

Confruntarea din Sala Sporturilor din Târgu Jiu va fi arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Laszlo Bukuresti și Șerban Rașoagă, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi clujeanul Doru Vinași. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dunk :

    Bafta!!
    Hai Energia!!

    cu 9 ani în urmă (03.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!