Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul etapei se joacă în Capitală

Eduard Popa

Eduard Popa
22.10.2016

steaua csm csu oradea

Şocul etapei cu numărul cinci al Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM) se va disputa în Capitală sâmbătă între campioana României CSM CSU Oradea şi locul trei din stagiunea precedentă, Steaua CSM Eximbank Bucureşti.

Ambele echipe vin după partidele din cupele europene. Steaua a pierdut un meci disputat la Prievidza, scor 78-69, în Grupa F a Europe Cup. Marius Runkauskas a fost cel mai bun marcator al roş-albaştrilor, cu 19 puncte, în timp ce David Dudzinski (16 pct, 10 recuperări) şi Cătălin Baciu (14 pct, 9 recuperări în doar 16 minute) au impresionat la rândul lor.

În Liga Naţională steliştii stau mult mai bine, cu trei victorii din tot atâtea partide. În ultima etapă elevii lui Claudiu Fometescu au dispus de BC Timişoara, scor 85-71.

Cel mai bun marcator în Liga Naţională pentru Steaua este Nikola Jevtovic cu 18,3 puncte şi 7 recuperări pe întâlnire. David Dudzinski a strâns medii de 18 puncte, 5 recuperări şi 3,3 pase decisive, cu un indice al eficienţei de +21.3 pe meci, în timp ce Cam Long a adunat 14 puncte, 5,7 pase decisive şi 3,3 recuperări.

CSM CSU Oradea a avut un debut dificil în grupele FIBA Champions League în compania uneia dintre favoritele competiţiei, Pinar Karsiyaka. Situaţia a fost înrăutăţită de absenţa lui Martin Zeno, accidentat în partida cu Lukoil Academic Sofia din 6 octombrie, dar şi de accidentarea lui Sean Barnette, după numai 3 minute jucate. Astfel, campioana României a cedat pe teren propriu, scor 69-56. În absenţa celor doi americani, compatriotul lor Sean Denison şi-a asumat rolul de principal marcator, cu 17 puncte, în timp ce Titus Nicoară a reuşit 13 puncte şi 7 recuperări iar Bobe Niculescu a fost surpriza, cu 10 puncte.

În campionat CSM CSU Oradea a reuşit 3 victorii, cu BC Mureş, BCM U Piteşti şi BCM Olimpic Baia Mare şi a suferit o înfrângere pe terenul celor de la CSU Sibiu.

În absenţa lui Sean Barnette (15 puncte pe meci) şi Martin Zeno (15,5 puncte), cel mai bun marcator din LNBM al campioanei devine Branko Mirkovic (12,8 puncte). La CSM CSU Oradea va evolua şi Titus Nicoară, revenit în Crişana după două sezoane petrecute la Steaua. Acesta se va afla pentru prima dată faţă în faţă împotriva echipei în tricoul căreia a jucat 74 de meciuri în Liga Naţională. În sezonul precedent, Nicoară a avut medii statistice de 12.2 puncte, 6.8 recuperări şi 1.3 pase decisive.

Va fi cel de-al 18 lea duel dintre cele două echipe. Steaua conduce cu 10-7 şi a câştigat ultimele două întâlniri directe.

Disputa dintre Steaua CSM Eximbank Bucureşti şi CSM CSU Oradea va avea loc sâmbătă de la ora 19:30, la Sala Regimentului de Gard Mihai Viteazu din Capitală. Arbitri partidei vor Marius Ciulin, Bogdan Podar şi Ciprian Ciocan. Meciul va putea fi urmărit live, pe Digisport 4, în timp ce biletele pot fi achitate de pe site-ul blt.ro sau accesând acest link

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!